Follow Me @snm.yana

Thursday, December 16, 2010

♥ Create Your WOW Contest & Win IPAD ♥

Thursday, December 16, 2010 0 Comments
Hai girls... Semua sihat kah?? Sudah beberapa hari Yanfie x mengupdate Yanfie's Cottage ni. Tadi Yanfie sempat BW beberapa belog feberet Yanfie, dah Yanfie ada jumpe somtehing yang sangat menarik..iaitu "Create Your WOW Contest"... Credited to Nadia Helena. Kebetulan Yanfie ada masa free, so Yanfie pun sajalah nak join, bukan niat nak menang pun, tapi mcm seronok lak tengok contest ni, bab org len dah berzaman masuk contest ni kan... Tapi hadiahnya best woooo.....IPAD!!! Maik aihh..sape yg dapat tu sungguh bertuah!!!

Ni ha contest nya...by KOTEX..


Yanfie pun telah menghasilkan satu WOW....bukan kreatif sangat, just have fun... Ape pendapat korang dengan hasil kreativiti Yanfie ni...... comel x??? 

Jeng.....
Jeng....
Jeng....
Jeng....
Taraaaa...............

Created by YANA AFI

Okla, ada x sape-sape yang volunteer nak vote untuk Yanfie?? Sape erks yang baik hati....hahahaha. Kalau ada sape² yang baik hati nak vote boleh ikut step ni k....

  1. Klik website ni...
  2. Klik button Gallery
  3. Dan Search Yana Afi ok....
  4. Pastu just klik LIKE.
  5. Finish!!! Tenkiu...♥
So, sape-sape yang berminat nak join gak...jomla join ramai2...Tenkiu kalau ada yang sudi vote. Muahhsss...♥♥♥

Monday, December 13, 2010

♥ BB Torch ♥

Monday, December 13, 2010 0 Comments
Salam sume... Hurm, actually hari ni x ada mood nak post ape² entry... Biasalah hari Isnin, hari yang penuh dengan mood malas...hahaha! Tapi hari ni dah sempat baca paper, ape yang x senang klu baca paper ni, tiap2 hari ada je iklan pasal Blackberry... Mak aihh..promosi sakan! 2 yang wat Yanfie tergoda...tergoda pun sakan jugak! Bila la mak ai nak dapat BB sdiri ni...

Sakit ati pun ada bab lagi kite nak, lagi banyak yang muncul depan mata..huhu. Godaan duniawi la katakan!!! Dengan BB Torch yang mmg diidam2kan, mmg panas je tengok promosi BB kat paper... hohooo... Meleleh je tengok...hahaha! (yeke sampai macam tu???...tipu....tipu) ♥

Idamanku...hakhakhak (Blackberry Torch 9800)



Friday, December 10, 2010

♥ Study...Happy....Study ♥

Friday, December 10, 2010 7 Comments
Salam Pagi Jumaat Yang Indah semua..... Hurm...hari ni awal² pagi lagi Yanfie teringat untuk share something dengan u all... Kalau sape² yang pernah baca entry Yanfie 'Frust Sehhh...' sebelum ni, yang pasal nak further study tu kan... Masa tu Yanfie memang frust sangat² coz terlepas peluang untuk sambung belajar..

Hahaha...tapi rupa²nya c0s yang Yanfie nak amik tu keluar x lama lepas keluar offer yang tu... (Betul ke ayat ni??? Macam tunggang terbalik jerk..haha...sila buat² paham k..) So, apa yang gembira sangat, Yanfie dah apply dan telah diterima dah pun... Hahaha.. Semalam pun Yanfie telah selamat membayar yuran untuk pengajian 1 semester sebanyak RM 1,359.00 (banyak tu...sengkek jap sementara tgu gaji bulan ni)... Ari Ahad (12/12/2010) ni, Yanfie akan pergi daftar... Yippiiii.... Ni ha, nak share gambar surat tawaran tu (bangga dowh)....

Offer Letter to Yanfie (Klik nak suh gambar ni membesar)


Thursday, December 9, 2010

♥ 3rd Anniversary ♥

Thursday, December 09, 2010 0 Comments
Happy 3rd Anniversary untuk Yanfie dan semua sahabat². Haishh...anniversary ape erks?? Yang pasti bukan ulangtahun perkahwinan @ pertunangan @ persahabatan @ perkenalan! Hahaha... Dengan bangganya Yanfie mengumumkan bahawa 09 Disember 2010, genaplah 3 tahun Yanfie dan sahabat² seangkatan berkhidmat untuk Kerajaan! Ececehh...giler bangga taw. Ahakzz....Yanfie start berkhidmat pada 09 Disember 2007-09 Disember 2010...genapla 3 tahun. 



Ape la yang hepy sangat dengan 3 tahun kan?? Eh², xkan tatau...ape lagi. Dah cukup 3 tahun, lehla kuarkan duit kwsp... hahaha....dan yang paling penting, diberikan taraf berpencen! X sabar nak jadi OKS (orang kaya sementara)!!! Tapi makan masa 2-3 bulan juga nak selesai proceed hal kwsp ni kan... So, terpaksa bersabar la... Harap² pihak yang terlibat tu, cepatla² settlekan hal ni, biar cepat clear payslip Yanfie!! Pleaseee.... Btw, Happy 3rd Anniversary sekali lagi kepada myself & rakan² seangkatan Yanfie....oyeah!!! ♥


Wednesday, December 8, 2010

♥ Aduh!!! Ngantuk.... ♥

Wednesday, December 08, 2010 0 Comments
Halooo....baru pagi tadi post entry Salam Maal Hijrah. Haha...dengan harapan ada keinginan untuk berubah ker?? Masalahnya, xde m0od betul nak kerja hari ni....asyik menguap dari pagi, badan lesu sangat2... Sebab semalam kan public holiday, bab tu hari ni xde mood untuk kerja...mood x bawak datang opis ari ni, tertinggal kat rumah agaknya. Hahaha....



Kan seronok kalau dapat buat ni...........



 atau niii..................
ni la yang paling best....

♥ Salam Maal Hijrah 1432H ♥

Wednesday, December 08, 2010 0 Comments
Salam Maal Hijrah kepada semua umat Islam di seluruh dunia. Tutup buku lama, buka buku baru. Tahun baru dah bermula. Semoga tahun baru adalah lebih baik daripada tahun yang sudah berlalu... Cewahhh...macam skema je ayat... Hahaha... Ape pun Yanfie mendoakan semoga kita semua  ada impian baru, seterusnya merealisasikan impian kita semua...impian tahun lepas yang berlum terlaksana pun, boleh carry f0rward ke tahun baru ni. Salam Maal Hijrah 1432H bersamaan 07 Disember 2010 (Selasa).



Monday, December 6, 2010

♥ Jealous Itu Perlu ♥

Monday, December 06, 2010 0 Comments
Hurm....adakah korang selalu jeles? Jeles atau dengan perkataan lain adalah cemburu! Jeles/Cemburu dengan ape2 jer?? Dalam hubungan lelaki dan perempuan pun, kompom2 wujud rasa jeles tu kan? Hahaha...tiba2 mesti korang c0nfused jap sal tajuk ni...




Tadi adala BW cket2, BW ke blog2 yang Yanfie suka baca dan selalu terjah... Ok, Yanfie bukan la jeles pasal menda bukan² ok.... Tapi tiap kali baca belog dorang, mmg akan timbul rasa jeles yg melampau taw x? Bukan jeles dengan niat yang x baik, tapi jeles sangat bile dorang semua boleh jadi seorang blogger yang berjaya dan yang paling penting punya personaliti tersendiri. Paham x? Tapi yang peliknya, Yanfie x pernah jemu baca belog2 dorang ni... Hahaha...

Kalau korang nak taw, senarai blog yang ada di sidebar Yanfie's Cottage ni la yang selalu Yanfie jeleskan.. Hahaha... Tajuk yang tertulis ♥Yanfie Suke Terjah Nim♥.... Hahaha....tiap2 hari walaupun xde entry yang menarik untuk hupdate Yanfie's Cottage ni, tapi Yanfie x pernah ter'miss' untuk tejah sume belog2 tu...

So, Yanfie ucapkan tahniah kepada semua blogger2 yang telah berjaya dalam dunia blogger. Yang penting u alls jgnla jemu2 untuk mencurahkan ilmu kepada bloggers baru yang macam Yanfie ni ok???



♥ Best Sangat² ♥

Monday, December 06, 2010 0 Comments
Hye.....hurm, last saturday, hajat Yanfie akhirnya tercapai. Dapat jugak teng0k Harrry Potter bersama-sama Incik Hubby. Tengs to Hubby mucuk c0z sudi temankan. Best sangat²....x sabar² nak tunggu Harry Potter And The Deathly Hallows : Part 2. Tapi lambat sangat la sambungannya! Nak kena khatam balik Part 1 sebelum g teng0k Part 2 nanti, kalau x silap July 2011 kan keluar Part 2....

Ape pun, sape² yang belum g tengok, sila la pergi tengok k... Kompom best....



Friday, December 3, 2010

♥ Coolest Blogger Award ♥

Friday, December 03, 2010 2 Comments
Oh yeah!!! Yanfie dapat award lagi...hahaha. Sambil BW, sempat lagi yer share2 award.... Tengs to KimiCnol sebab bagi award ni and for da c0mment 2.... Okla, sekarang ni nak kena melangsaikan hutang award.....Ada syarat-syaratnya jugak... Ni ha award nya & syarat2....

~ Coolest Blogger Award ~






Syarat2 nye..(jeng jeng jeng):

(1).buat satu entry dan letak pic award nie dalam entry..dan link kan ke http://kimicnol2203.blogspot.com
(2).letak award nie kat sidebar beserta link ke  http://kimicnol2203.blogspot.com.
(3).jawab 2 soalan mudah..
       -ape benda paling cool dalam hidup kowang??
       -siapa owang paling cool pernah kowang jumpe??
(4).tag 3owang blogger..(roger2 kat dyowng)


Jawapan :

♥ Apa benda paling cool dalam hidup kowang??
  • Ape erks??? Terlalu byk kot yang cool...yang pasti Yanfie suka btol sesuatu/orang yang cool.... I LIKE IT, I LOVE IT!!!

♥ Siapa owang paling cool pernah kowang jumpe??
  • Ermmmm......ada sorang lecturer masa blaja kat Kuantan dulu... hahaha... giler cool, sempoi, kelakar dan stiap kali  pun mesti x boring masuk kelas die....x pernah nguap ngantuk pun... Kalau nak tido dalam kelas die pun die x kisah, asalkana masuk kelas die, jgn p0nteng!!!

♥ Tag 3orang blogger

Ok, finally dah siap....Supaya dear2 yang telah ditag dapat menjawabnya yer.....Amik award kat sini. Lalalalala...♥♫♪♫♪♥


♥ 'Kepala Belog' ♥

Friday, December 03, 2010 0 Comments
Hye alls...hari ni ada nampak pape perbezaan x pada belog Yanfie's Cottage ni??? hahaha... klu peka, perasan lah tu, klu x peka, kompom x perasan... tp xkan x perasan kot, bab menda yang paling atas dah bertukar..... BERTUKAR!!! Bukan jadi ultraman k... haha... Saja je, hari ni telah mereka header baru, buatan sendiri. Oleh kerana baru sahaja dapat gambar2 buah hati Yanfie yang terbaru, bab tu tukar header baru...

~ Yanfie's Cottage ~

X ada apa yang nak dibangga sangatla, bab xdela ape yang menarik c0z xada kepakaran dalam buat header ni, just bese2 jer...edit2 cket, dah siap... Xde pakai pape s0ftware yang tertentu pun, bab tu hasilnya bese2 jer. But, Yanfie still puas hati c0z ianya buatan sdiri.... hahaha..... Buat rakan2 blogger yg tatau, gambar budak tecik dalam header tu adalah anak buah Yanfie...tomei x? tomei sangat2 kan... rasa nak tonyok3 je die... Hahaha... Danial, Cik Teh mish u s0 much!!!!♥



Thursday, December 2, 2010

♥ Berangan ♥

Thursday, December 02, 2010 2 Comments
Hye dear...haha...petang-petang kat opis ni kan...shejukk plak opis ni... Baru lepas lunch, makan bihun sup, perut kenyang, mata kompom2 la asyik nak tutup jerk... Keje penuh meja lagi, tapi alahai malasnya nak buat kan??? Dah malas nak wat keje, nak buat ape yerk??? Berangan kot....hahaha...

Bukan berangan, tp memikirkan bila la nak dapat semua menda yang kita idam2kan... Betol x??? Bila la nak ada rezeki lebih ni... Haipp x baik, macam x bersyukur je dengan rezeki yang ada skrg. Bukan Yanfie x bersyukur, tapi tula, semula keperluan sudah lebih daripada mencukupi..tp lumrah manusia ni, bila keperluan dah cukup, keinginan la plak yang melampau.... Wah!! Tengokla ni ape yg Yanfie duk idam2kan....taraaaa!!!

Blackberry Bold 9780 ( tapi yang ni baru release, harga mahal ag )

Ipad ( wahh..yang ni mahal, x mampu lagi dgn gaji skrg...hahaha )

Ipod Touch ( haha...yg ni pun nak jugak!! )

Ada sape2 x yang baik hati nak bagi semua ni kat Yanfie?? X bagi semua pun xpe, bagi salah satu pun dah cukup... hahaha... Begitu bertuah ke ada orang nak bagi?? tula suka sangat berangan... Simpan la duit sdiri baru leh dapat sume menda ni kan...

Korang ada x menda2 yang korang impi2kan??? Mestila ada kan... Alahai....bile la nak dapat...♥

Tuesday, November 30, 2010

♥ Harry Potter ATDH ♥

Tuesday, November 30, 2010 0 Comments
Hari Ahad lepas, selepas seharian menghabiskan masa di tapak MAHA, Serdang...pergi GSC Alamanda nak teng0k wayang, sejak dari bulan lepas lagi duk tunggu² movie ni.... So, hari Ahad tu baru berkesempatan nak pergi... U all dah teng0k belum? Ni ha cerita ni.....
..
...
....
.....
......
.......
........
.........
.....♥.....
.........
........
.......
.....
....
...
.
~ Harry Potter and The Deathly Hallows ~


Sekali miss kat kaunter tu cakap, "tinggal sit paling depan jer, semua pawagam pun penuh klu untuk movie ni, kat cni hari ni semua cerita penuh kecuali cerita 2 ALAM"..... hohooo.... Dengan perasaan yg sangat frust, keluar daripada GSC tu.... X pernah rasa frust mcmni...gara2 x dpt nak teng0k Harry Potter..... X sabar tunggu weekend ni, dah janji dengan Incik Hubby untuk teng0k movie ni... Sabar... Sabar... Sabar....

*Moral of da story : Dah taw movie tu femes semacam, len kali beli tiket 2 hari sebelum... hahaha..



Wednesday, November 17, 2010

♥ 23rd Birthday ♥

Wednesday, November 17, 2010 0 Comments
17 November 2010 (Rabu) ~ Hari ni genaplah 23 tahun Yanfie hidup di muka bumi ciptaan Allah swt. Tahun ni special cket c0z kebetulan berkongsi tarikh dengan Hari Raya Qurban. So, tahun ni seluruh dunia meraikan besdayku... Hakhak.. (keperasaan sekejap)....

Btw, Yanfie nak ucapkan thanks kepada semua member2 f0r da sweet wishes......i really2 appreciate it!!! Sungguh hepy tahun ni ada lagi org ingat besday Yanfie, x kisahla yg wish melalui f0n, fb atau face2face... Hahaha.... Happy Birthday for myself to..... Lalalalala....♥♪♫♪♫♥

Ehsan Pak Cik Google juge....


Thursday, November 11, 2010

♥ Pembiayaan Ujrah (PTPTN) ♥

Thursday, November 11, 2010 0 Comments
Haipp....korang pernah dengar x pasal Pembiayaan Ujrah (PTPTN) niii.... So, sape2 yg pernah membuat pinjaman PTPTN untuk belajar dulu, kena alert pasal menda ni taw... Ok, actually Yanfie pun baru je taw menda ni dalam 2 bulan lepas....

Ok, gunanya menda ni adalah untuk memohon pengurangan interest Pinjaman PTPTN (3%) kepada 1% yang juga dikenali sebagai Pembiayaan Ujrah. So, kepada sape2 yg belum daftar tu..boleh daftar untuk kemaskini maklumat korang k.... So, sebelum daftar tu, korang baca la elok2 dulu step nya, jgn main daftar je k.....

Kalau nak daftar, klik sini.

Yanfie dah daftar dah...tapi dia keluar macamni... Yanfie ada call PTPTN, katanya menda ni PTPTN buat secara berperingkat, so....Yanfie terpaksa tgu tahun depan baru leh update maklumat pinjaman Yanfie.... 





Tapi ramai kawan2 Yanfie yang 1 batch dengan Yanfie dah berjaya daftar... Xtaula mcmn PTPTN memproses menda ni kan... So, just try la dulu kan....♥

♥ Arghhh....bos buat saya stress ♥

Thursday, November 11, 2010 0 Comments
Halooo....Yanfie baru muncul kembali... huhu... Hari ni dari pagi asyik bz jerk, rasa stress jerk.. Hahaha.... Sebab per? Sbb hari ni bos masuk opis...hahaha...awal2 pagi lak tu masuk... Bos Yanfie jrg masuk opis, sebulan tu boleh dikira dgn jari, tu kompom x abis... Hahaha.... Tambah2 klu Parlimen bersidang....

So, bila time bos masuk, agak kelam-kabut la...opis pun akan jadi huru-hara.. hakhak...  Bos bes0 relax jerk...tp bos kecik tu ha yg kelam kabut... Klu die masuk, m0od yg tenang & hepy leh bertukar kepada menyampah, stress & bermacam2 lagi perasaan buruk wajib muncul... 

Dah r hari ni badan x bermaya, demam & selesema.. waduhh...rasanya skrg ni jugak nak balik opis.. Tp bos dah kuar...s, leh goyang2 kaki sambil meng'hupdate' Yanfie's Cottage ni... Hahaha... You ols camne erk? Ada x menyimpan perasaan yg tidak senang pada bos korang? Ek3.... Dapat bos mcmni, keje bagai nak rakkkk....tp gelaran 'PEKERJA CEMERLANG' dah nak pencen nanti baru dapat kot... Huhhhh....stress kan...!!!



Okla, semoga hari korang hari ni bakal berjalan dengan lancar sehingga matahari mengucapkan babai dan bulan mengucap haiii!!! Luv ya!!!!

Tuesday, November 2, 2010

♥ Sunday @Jusco Cheras Selatan ♥

Tuesday, November 02, 2010 6 Comments
Sabtu.....Ahad....atau....Saturday....Sunday!!! Hihi...ape la yang pening² ni kan... Menda sama jela.... Ok, sebenarnya Yanfie nak bercerita pasal last weekend la... So, hari Ahad lepas Yanfie keluar la berdatim ngan my BF, bukan BFF ok... Mula² g Alamanda jerk, tp oleh kerana telah berlaku satu hal yang tidak diduga, terpaksala keluar dari Alamanda tu untuk untuk tujuan lain dan menuju ke Jusco Cheras Selatan. 1st thing yang teringin sangat nak buat ialah teng0k wayang!!! Dat's my hobby 0keh!!! Memang teringin sangat nak teng0k m0vie TAKERS ni.... Ada sape² yang dah teng0k ke??? Jeng....jeng....jeng....


Ni ha movie nya....lastly dapat gak teng0k movie ni hari Ahad lepas... puas ati t0l...sbb teringin sangat nak teng0k kan.  Show yang petang semua nya dah full, yg tinggal pun sit yang x besh² dah sume, s0, kitaorang terpaksala pilih sh0w jam 9.30malam. Walaunpun esoknya keje, tp fikir nak teng0k gak m0vie ni...hahaha...Tp jgn fikir bukan², smlm Yanfie leh sampai ofis awal taw... (eh, dah terpesong dari tajuk) 

Ok, movie ni best la...jalan cerita x membosankan, hero nya lak berlainan karakter drpd cite² len, tambah lak pelakon² sume yang Yanfie minat kan....bersungguh teng0k cite ni... So, pada sape² yg ngah pk lagi nak teng0k m0vie pe minggu ni, sempat ag teng0k movie ni k.... 

Sementara menunggu showtime, terpaksala mengisi masa... Nasib kitaorg sungguh baik sbb masa tu ada persembahan secara live ag kat sana. Rupa²nya WILSON LEMA buat live performance kat situ..dahla hari tu adalah last day performance.. So, kami sempat merasa teng0k Wilson Lema memainkan muzik menggunakan 'instrument' tradisional tu secara live ok (bangga sesaat)...hohoo..

OMG, muziknya....klu x ramai orang kat c2, k0mpom² Yanfie leh tersengguk² kat citu... Tapi ada je p.cik² & m.cik² yg dengan selambanya tid0 kat kerusi penonton tu..hakhakhak... Mendayu² bunyi muziknya...best sangat²...rasa tenang sangat² bile dengar muzik tu... Wilson Lema adalah masyarakat pribumi Amerika, dari Ecuador... Klu u ols nak dengar muziknya, leh search je kat Youtube okey... Ni salah satu muziknya, klik kat sini...




♥ Blogwalking ♥

Tuesday, November 02, 2010 0 Comments
Hye ols....OMG, terlalu lama sangat x update belog kesyayangam nihhh.... alm0st 3 month is it?? Hohoo...bukan apa k, sejak opis telah mem'block'kan FB, youtube, dan segala kaum kerabat s0cial web, maka blogger pun turut la terkena tempias nya... Kadang² boleh je buka, kadang² lgsg x boleh...itu yg membuatkanku tensen dan sungguh kemalasan utk meng'hupdate' belog ini!!!

Btw, tiba² lak terasa rindu utk ber'pot pet' kat cni kan... 1st step tadi, terpaksala 'blogwalking' sume belog² yang telah meninggalkan thumprint, footprint, handprint dan segala² print kat Yanfie's Cottage. Itu semua bagi membalas jasa² baik bloggers yg sudi singgah di belog ini...even the 0wner lgsg x update pape entry... hehehe... Btw, tengs every0ne... Tp kepada mana² bel0g yg x sempat Yanfie singgah tu...mohon ampun manyak² yer...c0z x sempat nak terjah kesemua sekaligus!!!

Dalam tempoh 3 bulan ni, terlalu banyak menda yg berlaku, tp x berpeluang untuk diceritakan di sini. Banyak kisah suka-duka... uhuks²...(tibe² t0uching lak)!!! Okla, insyaallah, klu keadaan mengizinkan..akan ada la entry² baru yg akan menyusul after this entry!!! So, last but n0t least, tengs 4 all my bl0gger members...who hav supp0rted me w0keh!!!! Love u 0ls!!! ♥


Friday, August 20, 2010

♥Frust sehhhhh...♥

Friday, August 20, 2010 5 Comments
Dear all, hari ni hari Jumaat....so time rehat ni panjang sungguh kan!!! Kalau bukan bulan p0se, xdela terasa sangat lamanya bab klu g Alamanda (tempat wajib hari ni Jumaat bagi kaum wanita) nak g makan ag, jalan² plak kan... So, bulan p0se ni, kalau g pun untuk menghabiskan masa @ beli barang jer, pastu terus jer balik... Tp yg pergi ke Alamanda tu xla seramai hari² biasa yang x perlu nak p0se... mungkin dorang sume tu nak jimat tenaga kot... Hahaha.... 

Ok, dah 'terlari' tajuk lak, berbalik pada tajuk entry kat atas tu...Yanfie sebenarnya frust betul...boleh dikatakan tersangat²la frust, xleh nak dibendung... Kenapa??? Yang pasti bukan putus cinta k.... H0hooo... Ni ha, teng0k kat bawah ni.....

Pengambilan Kemasukan ke UiTM Sesi Disember2010

Mula² tu excited giler bile kawan Yanfie yg study kat UiTM gtaw yang intake Disember2010 dah buka... So, mmg hepi giler untuk apply... Tapi last² frust  bab c0s (jurusan) yang Yanfie bercadang nak amik tu xde plak pengambilannya untuk Disember ni.... Wawawa....nak nangis rasa bab dah semangat nak sambung belajar ni.... Pengambilannya hanya pada bulan Julai... So, Yanfie nak kena tunggu lagi setahun la (Julai2011) baru leh sambung... 

Cos yang Yanfie nak sambung tu adalah SARJANA MUDA PENGURUSAN SISTEM PEJABAT (OM221)...  Dats y rasa tersangat² frust... Dah lama membazir masa, asyik kejer jerk... Kalau dari dulu dah sambung, mesti dah nak habis ni.... Intake Dec2010 untuk c0urse OM221 ni hanya untuk pelajar Diploma Lepasan UiTM jerk....so Yanfie x layak c0z Yanfie lepasan Diploma daripada IPTA lain...

So, sape² yang berminat untuk futher your study, bolehla apply, tapi sebelum tu teng0k dulu c0s apa yang dorang ada tawarkan k.... Pengambilan ni akan ditutup pada 19 September 2010. Pendafataran percuma je k, x perlu nak beli no.pin apa²... Sekian untuk berkongsi!!!

Thursday, August 19, 2010

♥Award Lagi♥

Thursday, August 19, 2010 2 Comments
Hoho.....ni ha award yang Yanfie baru dapat daripada Makbed. Tengs sis... Tapi maafla c0z ari ni baru sempat nak collect and then do the next step... Hihihihi ♥


Actually, award ni berbeza sikit daripada award² yang Yanfie pernah dapat. Apa yang berbeza?? Haha...Yanfie bukan maksudnya jenis award tu, of c0s la sume award berbeza kan, cuma award ni.. kelainannya pada step tu... Ni ha syarat untuk melengkapkan penerimaan award ni... 

Ni senarai orang² bertuah yang dapat award ni sebelum Yanfie :

3) Lynn
5) Yanfie

Sebelum anda meletakkan links di atas, padamkan link di posisi 1Naik kan link berikutnya [2 dan seterusnya] 1 peringkat. Contoh, posisi 2 di naikkan ke posisi 1 dan di ikuti dengan posisi berikutnya. Di posisi 5,masukkan link blog anda. Kejujuran adalah penting. Jika semua penerima anugerah mampu memberikan anugerah ini kepada 5 bloggers lain, dan mereka berjaya meletakkan links dengan betul, maka jumlah backlink yang di dapat adalah :

Posisi 5 = 5 backlinks

Posisi 4 = 25 backlinks

Posisi 3 = 125 backlinks

Posisi 2 = 625 backlinks

Posisi 1 = 3,125 backlinks



"Menurut info dari SEO (Search Engine Optimation), ramai bloggers telah mendapat 1,923,125 backlinks dan keuntungannya blog anda akan mendapatkan trafik tambahan, apalagi jika ada orang mengklik ke blog anda", kata tuan punya award asal kot. **Yanfi juge cilok ayat ni dari blog Makbed. Hahahaha....♥

Jadi, marilah kita sama-sama membantu meningkatkan traffic sendiri dan rakan blogger lain. Sebelum Yanfie nak stop entry ni, Yanfie pun nak kena tag mana² blogger untuk menerima award ni seterusnya mem'4ward' lagi award ni kepada insan² bertuah yang lain...


Cukup jela 4 orang ni c0z Yanfie tatau ag nak tag sape... Hihi... Thanks again tu Makbed c0z bagi award ni kat Yanfie. Insan bertuah di atas, klik sini untuk collect award u all.... Love u alls ♥



♥Kemalasan♥

Thursday, August 19, 2010 0 Comments
Hye ols.....waduh², dah lama giler x update belog keshayangam nihhh... Actually banyak sangat yang Yanfie nak berkongsi dgn readers semua taw... Tapi oleh sebab kemalasan yang melanda tersangatla besar lagi dasyat, dats y tertangguh² lak utk menaip entry kat sini... Lagipun lappy yg selalu digunakan utk meng'update' blog ni telah diambil oleh Mr.Hubby utk buat keje² die... So, terpaksa beralah...lgpun die janji nak tolong byrkan bil 'berukband' yang x seberapa tu... H0hooo...

Camne ngan hari u guys sume? P0se penuh lagi ke? Atau dah ada yg amik cuti wajib??? Ke ada yang amik cuti sendiri??? Hahaha.... orang kata, rambut sama hitam, tapi hati lain², bt0l kan? So, macam² perangai yang kita leh jumpa, macam² orang, macam² ragam la... So far, Yanfie dapat berpuasa lagi sampai hari ni. Hari ni dah masuk hari ke-9 kita semua berpuasa kan. Alhamdulillah... syukur sangat² c0z tahun ni diberi kesihatan yang baik untuk menunaikan Ibadah puasa... Gembira sangat c0z 'gastrik' x dtg melanda... Harap² macamni sampai akhir bulan... Hihi...

K la, setakat ni dulu untuk entry ni c0z Yanfie ada hutang 1 award... Nak kena pergi collect dulu.. Dadaaaa......... ♥




Monday, August 9, 2010

♥ Ramadhan Datang Lagi....2010/1431H ♥

Monday, August 09, 2010 2 Comments

Dear Friends,

MARHABAN YAA RAMADHAN.....♥

Menghitung hari, esok....lusa dah puasa insyaallah... yuhuuuu..... Seronok nak puasa (eh².....yeker?) Hahaha... sebenarnya masing² bukan excited nak puasa, tp mesti excited nak raya kan... Dah taw dah... Ape pun sebulan puasa di bulan Ramadhan perlu ditempuhi dulu dengan ikhlas dan suci hati. So, sebelum kita mula berpuasa ni, sepatutnya kena minta maaf la kepada sape² yang kita rasa kita pernah buat salah @ khilaf selama kita kenal mengenal ni... Hahaha....

Tapi tu la, rindu la kat family kt kampung, espc. umi & ayah... huhu... (sob...sob...sedih) teringin nak sambut awal puasa ni ngan family kat kampung. Tapi xboleh nak cuti c0z raya nanti nak cuti selama yang mungkin... Huhuuu.... S0, terpaksa bersabar.

So, kat sini Yanfie nak mintak maaf kepada semua blogger yang pernah melawati blog Yanfie ni, manala taw kan...dalam byk² entry ni Yanfie x maksudkan die pun, tp die terasa. So, mohon ampun byk² yer....hakikatnya x pernah terniat untuk menyakiti hati sesiapa. Dalam FB Yana Afi pun Yanfie dah upload pic ni khas untuk mengucapkan selamat berpuasa kepada family & semua member² yang mengenali diri ini.....uhuksss....

So, sebelum Yanfie nak stop menaip entry ni, Yanfie ingin mengucapkan Selamat Menunaikan Ibadah Puasa, semoga segala ibadat kita di Bulan Ramadhan ini akan diterima oleh Allah s.w.t. 



Friday, August 6, 2010

♥ Precious Memory ♥

Friday, August 06, 2010 0 Comments
Hye dears, semalam tengah² Yanfie ber'facebooking'...tiba² rasa rindu lak kat kawan² lama masa sekolah.. H0hooo...ape nak buat erk??? Dah bertahun² x jumpa sesetengah tu.... Bila la kita leh jumpa lagi erk??? Harap² jadi reunion raya ni.... Rindu kat u all semua. Nasib baik la ada jugak saki-baki kenangan hitam putih, bile rindu bolehla bukak photo album, teng0k sume gambar² lama....

Seronok bila teng0k gambar² lama ni kan.... Masa sekolah la adalah masa yang paling happy sepanjang hidup ni... Xpayah nak fikir pasal masalah @ beban kerja... Xde masalah cinta (sebab Yanfie x men cintan-cintun masa sekolah k.....)... Hahaha².... Ada gak member² yg upl0ad pic² lama ni dalam FB... Bt0l² kelakar kan.... Ni antara gambar yg Yanfie jumpa dalam FB member² lama.....


Lupe da yang ni tahun berapa.....masa Standard 3 k0t..... ;p
Ni masa Form 5, 5SS (Sains Sukan).... Tahun 2004
Ni masa kursus Sains Sukan di Terengganu....





Tu jela antara yang Yanfie dah jumpa... Nanti next week, Yanfie akan upload gambar yg ada dalam simpanan Yanfie.... Huhu... 

p/s : Dear all, i miss all of u damn much.... I miss all the precious m0ment....