Follow Me @snm.yana

Wednesday, March 31, 2010

Majlis Bacaan Doa & Tahlil Kesyukuran

Wednesday, March 31, 2010 3 Comments
Semalam, 30/03/2010 (Selasa) : Ke rumah baru Kak Rina & Kak Elly di Presint 5, beliau telah mengadakan bacaan d0a & tahlil kesyukuran sempena menjejakkan kaki ke rumah baru. Majlis bermula lebih kurang jam 10.15malam dan bacaan telah diketuai oleh Pak Iman di Surau kuarters tersebut. Alhamdulillah, semuanya telah berjalan dengan lancar walaupun majlis bermula lewat kerana 'last minute call' untuk menjemput Pak Imam. Kami terpaksa menunggu Pak Imam yg kebetulan berada di majlis yg lain. Walaupun aku sampai lambat dan tidak mampu untuk menyertai bacaan d0a tersebut kerana keuzuran, tp aku mampu datang untuk cukupkan syarat dan meramaikan tetamu sahaja... ha3...

*Ini adalah antara tetamu-tetamu yang telah hadir.

Sem0ga kak rina & kak elly selesa berada di rumah baru. Nanti klu ada masa, saya datang utk hang 0ut sama2 yer. Kalau ada jamuan makan lagi next time, jgn lupa ajak k. Peace :)


Wednesday, March 24, 2010

2nd PUTRAJAYA INTERNATIONAL HOT AIR BALOON FIESTA 2010

Wednesday, March 24, 2010 0 Comments
Pesta Belon Udara Panas telah berlangsung sejak 18 Mac hingga 21 Mac 2010, bertempat di Presint 2, Putrajaya. Aku sempat ke sana pada 21 Mac 2010 (Ahad) jam 8.00am..... Walaupun x sempat merasa untuk naik bel0n panas kerana telah kehabisan tiket, tp tetap happy gak c0z boleh teng0k bel0n udara panas di depan mata sdiri....

Di belakang tu adalah bel0n udara panas drpd Malaysia...berderet 0rg beratur untuk naik...

kapal terbang mini....ada gak aktiviti 'helic0pter rides'..tp x merasa utk naik gak c0z sungguh mahal...RM120/person...gaji lak x dpt lagi...sengkek aku klu naik heli tu...


Login FB dapat duit

Wednesday, March 24, 2010 0 Comments
Alhamdulillah...ari ni dapat lagi rm200, l0gin je dapat duit....klu x on9 pun, aku still akan terima sms yang menyatakan rm100 telah dikreditkan ke akaun aku....waaaa...epi giler....jgn gunakan FB semata2 untuk bersosial dan hiburan saja...gunakan FB untuk menjana duit & pendapatan sampingan....best sgt2....


Masalah Parkir

Wednesday, March 24, 2010 1 Comments
Semalam balik awal dari 0fis, thumbprint kat bawah jam 06:05:52... sampai je kat umah, parking aku lak ada makhluk tu rembat lak... bengang giler aku, asyik parking aku je yg d0rang nak rembat... kat depan parking aku tu, byk ag parking 0, tp nape parking aku gak yg menjadi pilihan... aku pe lagi, bengang giler... aku blok kereta die, dgn niat die xley kuar tanpa pengetahuan aku.

Then after maghrib, aku kuar nak p alamanda, then balik sejam kemudian dengan harapan makhluk itu telah mengalihkan kereta nya. tapi hampeh, kereta tu still da kat situ... aku bl0ck jela kereta die sampai ke pagi ni.... klu ikutkan hati mmg aku nak buat dajal je kat kereta tu... tp sabar jela... kepada tuan punya kereta iswara, plate no. W_ _ 7_ _7 tu, jgnla rembat parking aku lagi hari ni....

MORAL OF THE STORY : jgn menyusahkan orang lain, semata2 untuk kesenangan diri sendiri & sila patuhi arahan yang telah dikeluarkan oleh pihak berkenaan.

Updated : 31/03/2010 (Rabu)
Alhamdulillah, selepas perjumpaan antara penghuni2 & pihak BPH pada 26/03/2010 (Jumaat) jam 8.45 malam, dah xde lagi masalah orang rembat parking lagi dah... sume dah faham bahasa... harap2 berkekalan la sikap macam ni... masalah xkan timbul klu semua bert0lak ansur.. dah taw parking 2 orang punya x pyh r ngada nak park kete die kat situ kan... terima kasih kepada BPH di atas inisiatif yg telah dibuat.

Monday, March 22, 2010

1 FRIEND FACEBOOK / 1 LOGIN FACEBOOK = RM100

Monday, March 22, 2010 0 Comments
Korang nak tau x camne k0rang leh dapat duit dengan hanya l0gin Facebook, Friendster,Twitter, MySpace dsbg... Sangat best.... dapat menambh pendapatan dengan hanya menggunakan laman2 s0sial tersebut... setiap ari minimum RM100
klu korang betul2 nak taw, klik URL kat bawah ni @ korang leh direct tanya pada aku... any further info, Emel/YM : yana_aso@yahoo.com.my

http://www.infinitydownline.com/?id=yanfie