Follow Me @snm.yana

Friday, April 30, 2010

I Want To Cry....:(

Friday, April 30, 2010 2 Comments

I want to cry.... S0meb0dy please help me.... When I'm thinking 'b0ut all the pr0blems ar0und 0f me, I'm really want to cry... I d0n't kn0w why.... It's too hard f0r me... What sh0uld I do t0 solve all the pr0blems.... It's a l0t & t00 hard....


Thursday, April 29, 2010

KILL BILL vs THE DAY AFTER TOMORROW

Thursday, April 29, 2010 2 Comments
KILL BILL - VOL.1 ~ Kerana xde cerita yg best kat tv, aku pun amik keputusan untuk layan DVD..... Taraaaa.....cerita ni la. Mmg best sgt2.... cerita ni ala-ala ninja... Antara pelakonnya adalah Uma Thurman (The Bride), Lucy Liu (O-Ren Ishii).

Then, aku x sabar nak teng0k cerita KILL BILL-VOL.2 lak... "Farrah"...Vol.2 ada x? Aku nak pinjam...huhuhu.... X sabar nak teng0k sambungannya...



********************vs********************


THE DAY AFTER TOMORROW ~ Jam 10.00mlm - 12.30pagi, TV2.....Semalam lepas aku teng0k dvd Kill Bill tu, aku sempat gak layan cerita ni, best jugak cerita ni... Die punya grafik nampak mcm real sangat. Kebiasaan bg hari2 bekerja, aku akan tido awal...tp mengenangkan cerita yg best ni.. Aku pun terpaksa la tido lewat sampai aku pun bgn lambat pagi tadi. Jam 7.22 pagi baru aku tersedar. Kelam-kabut jadinya...nasib baikla aku sudah ir0n baju awal-awal lagi.... S0, punch-in lambat la cket pagi tadi, jam 8.04 pagi.... Huhuhu..... Walaubagaimanapun, aku tetap puas hati c0z cite ni best, x sia2 tido lambat semalam....


Ni la antara aksi-aksi cerita tu. Aku x b0leh bayangkan camne kalau aku berada di tempat d0rang. Agaknya aku la orang yg 1st mati beku akibat kesejukan. Huhu.... Ngeri pun ada....
Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid & Emmy Rossum

Ini plak antara para pelakon dalam m0vie ni.... Sebenarnya aku bukan saja2 nak bercerita pasal m0vie ni... Cuma movie ada la m0ral 0f da st0ry nya sendiri.... Cerita ini menunjukkan kesan daripada aktiviti2 atau kegiatan2 manusia yg lagsg x menghargai bumi kita ni. Siapa2 yg belum teng0k cerita ni, b0leh la cuba teng0k. SELAMAT MENONTON!!!!!

Wednesday, April 28, 2010

Taylor Swift ~ Today Was A Fairytale

Wednesday, April 28, 2010 0 Comments

Today was a fairytale, You were the prince
I used to be a damsel in distress
You took me by the hand and you picked me up at six
Today was a fairytale...
Today was a fairytale...


Today was a fairytale...

I wore a dress
You wore a dark grey t-shirt
You told me I was pretty when I looked like a mess
Today was a fairytale


Time slows down whenever you’re around

But can you feel this magic in the air
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale


Today was a fairytale
You’ve got a smile that takes me to another planet
Every move you make everything you say is right
Today was a fairytale


Today was a fairytale
All that I can say is it’s getting so much clearer
Nothing made sense until the time I saw your face
Today was a fairytale


Time slows down whenever you’re around (Yeah yeah)

But can you feel this magic in the air
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale....

It must have been the way
Today was a fairytale


Time slows down whenever you’re around
I can feel my heart
It’s beating in my chest
Did you feel it?
I can’t put this down

But....can you feel this magic in the air
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way.....


But can you feel this magic in the air
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale

CHANGES......GOOD @ BAD???

Wednesday, April 28, 2010 2 Comments
Memang semua orang stress kat 0fis, gara2 semua pejabat kerajaan telah di'block' penggunaan FB. Sama jugak la dengan aku. Kadang2 je b0leh log in FB ni... Mmg boleh dikatakan ber'FB' adalah rutin setiap warga kat 0fis ni. Tp x boleh buat ape daa....pihak yg lebih berkuasa dah pun mengambil tindakan. Sekarang aku mula aktif ber'bl0g' plak. Mungkin lepas ni aku akan lebih rajin untuk mengupdate bl0g aku setiap hari...

Kawan-kawan, jom kita berblog la mulai daripada hari ni.... Balik rumah barula on9 FB k... Seronook juga berblog ni... Hehehe.... S0, jgn lupe la follow my blog juga k...

Tuesday, April 27, 2010

Facebook...oooo...Facebook

Tuesday, April 27, 2010 0 Comments

Tidakkkkkkkk........FB telah pun kena bl0ck... Benci t0l la.... M****U dah pun masuk campur..... Kalau keje g0men, k0rang tgu jela kat 0pis k0rang tu... Lepas ni k0mpom kena bl0ck jugak... D0rang buat berperingkat-peringkat... S0, korang tunggu turn jela... huhu... Memang geram giler la.... Kenapa la d0rang bl0ck, x bersifat 1 Malaysia langsung la... Apa salahnya ber'fb' ni... X pernah lagi aku dgr, staf yang ber'fb' ni telah mengabaikan kerja d0rang.... Kita0rg yg ber'fb' tiap2 ari ni, x pernahla sampai lalai, mengabaikan kerja kita0rg.... Kita0rg cuma mengikut peredaran zaman la....0rang yg buta IT pun leh jadi celik IT tau lepas men fb nihh...

Kenapa??? Kenapa??? Kenapa??? Lepas ni masing2 bawak lapt0p + br0adband sdiri ke 0pis yer... Kita naikkan bil letrik 0pis masing2....

Tp pastu, x pasai2 kuar lak pekeliling....lapt0p @ br0adband persendirian tidak dibenarkan bawa ke 0pis... Mampus... ha3... Sume mati kutu la lepas ni....


Friday, April 23, 2010

Petang Jumaat Yang Bahagia

Friday, April 23, 2010 0 Comments

Alhamdulillah......dah kenyang aku makan. Tengahari ni tak keluar pun, 2 jam lebih juz duk 0pis.... Malas la nak keluar. Nasib baik hari ni bawa bekal. Tp kalau x bawa bekal pun xpe, sebab Pej.Menteri ada wat makan2 cket, kalau nak leh je t0mpang sekaki. Tp malas la, dah kenyang pun. Terima kasih la ye sebab menjemput... hehehe. Bila perut dah kenyang, mata pun jadi kuyu je, rasa nak tido jer... B0leh x nak tid0? Mmg b0leh je, ni kan time rehat, ari jumaat lak tu... Bestnya kalau dapat tido kan... Tp masalahnya, xde maknanya aku dapat melelapkan mata aku klu x dpt bantal & selimut... S0, ape yg b0leh buat utk menghabiskan masa adalah dengan meng'update' bl0g ni...

Thursday, April 22, 2010

~ Carolina In My Mind ~

Thursday, April 22, 2010 0 Comments

Carolina In My Mind ~ Ini adalah salah satu lagu yang aku paling x puas dengar. Lagu ni mmg best sgt2....1st time aku dengar lagu ni dalam talk sh0w Oprah Winfrey Show, maklumla, aku mmg big fan n0.1 la klu talk sh0w ni, tiap2 malam aku x penah miss. Klu terpaksa miss pun, aku akan teng0k siaran ulangan kees0kan harinya. Tapi talk sh0w ni la yg memperkenalkan aku kepada lagu yg best ni. Lagu ni telah dinyanyikan oleh James Taylor.... Klu k0rang x penah dgr, b0ley la cuba2 dengar lepas ni..... Kat bawah ni adalah penyanyi lagu nii....dah tua pun die, tp suara maintain jerk.....Best sangat2...mcm da maksud yg leh mendamaikan jiwa jerrr...



Updated : 26/04/2010.....Lalalala....da dapat lagu ni...

Wednesday, April 21, 2010

Kegilaan Bergambar

Wednesday, April 21, 2010 0 Comments

21.04.2010 (Rabu) ~ Kami semua telah membuat s0mething yg sangat kelakar...tapi ianya bakal diingati sampai bila...preci0us m0mment f0r me...0f c0z... Kenangan ni sangat manis...hubungan kami seperti adik-beradik, sgt erat... Acara ini telah disertai oleh AKU, Kak Siti, Kak Noor, Hasnah, Fyqa, Athirah & Zul. Ni la antara gambar-gambar yang sempat kami rakamkan semasa acara yg ntah pape tu....tp sangat ser0nok & happy....





Dialog yang kat atas ni hanya rekaan semata-mata ye, xde kena mengena ngan sape2...
hiburan semata-mata.... Click gambar untuk baca dial0g.....

Semua gambar ni telah diedit sendiri oleh aku... Thanks 2 all....aku akan sentiasa ingat k0wang sume...mmg sp0rting habis la.... Sem0ga byk lagi kenangan-kenangan untuk in future & kredit untuk Zul c0z sudi membawa kamera untuk merakam kenangan-kenangan ni....

Friday, April 16, 2010

Mesyuarat Agung PUSPANITA KeTTHA

Friday, April 16, 2010 0 Comments
16/04/2010 (Jumaat), bertempat di Bilik Mesyuarat 1, Aras 3, KeTTHA. Majlis bermula seawal jam 8.30pagi lagi, tp aku leh pulak terlupa pasal mesyuarat ni....hehehe... S0, jam 11.30pagi baru aku menjejakkan kaki ke mesyuarat ni. Masa ni d0rang sume tengah mengesahkan Minit Mesyuarat Agung PUSPANITA KeTTHA yg sebelum ni (13 Mac 2010). Tapi yg paling teruja, x sia2 je aku j0in mesyuarat ni even last minute daaa.... Nak taw knp erk????
.....
....
...
..
.
Ni la, sebab besar sangat hamper ni, aku x nampak dah muka Datin tu....

Jeng...jeng...jeng... Hahaha...sebab ni la.... aku dapat lucky draw. Dapat hamper, besar lagi. Hadiah ni telah disampaikan oleh Y. BHg. Datin Puteh, selaku Pengerusi PUSPANITA KeTTHA. Best sangat2... Tp yg kelakar, sampai hari ni pun, aku still x buka lagi hamper tu... Sayang je rasa nak buka...aku biar je macam 2... Alaa...lgpun bukan nak makan sangat isi hamper tu.... hehehehe....

Wednesday, April 14, 2010

~ So Bored...HELP !!!!! ~

Wednesday, April 14, 2010 0 Comments
http://emo.huhiho.comWhy? why?? why??? Aku tatau kenapa hari ni begitu b0san di 0fis. B0san + sejuk... airc0nd ni mcm nak bunuh penghuni2 di dalam 0fis ni k0t... Aku nak updated bl0g ni, tp tatau nak cakap pe, lastly aku cakap jela menda ni kerana b0san yg dah tade tahap nak cakap daaa......

http://emo.huhiho.com Memang bahagia sgt2 bile b0s tade kat 0pis ni, mmg Sidang Parlimen la yg aku paling tgu2, bab klu da parlimen, 0f c0z b0s jarang2 je da kat 0pis, tp ni la yg jadi masalahnya....begitu b0san. Nak mengular @ merayap xbley la plak, c0z anytime b0s akan call..... Jgn cari pasai la utk kuar... Klu b0s ni jenis yg x suka call, dah lama da aku balik tid0 kat umah, cukup time kul 5 dtg balik 0pis utk punch 0ut... b0leh ker? Ha3... Yana...yana... Kau jgn berangan la leh buat mcm tu.....

http://emo.huhiho.comThen sebab tu, klu ikutkan ati nak menjerit kuat2.... Biar puas cket ati ni.....

http://emo.huhiho.comTapi nehiii....... Janganla bertindak b0doh. YANA!!! Sila jaga standard & status kamu sebagai se0rang pegawai di Pejabat tutttttt........ he3....

Tuesday, April 13, 2010

Hi, My Sweetheart

Tuesday, April 13, 2010 0 Comments
Tajuk : Hi, My Sweetheart
Genre : R0mance, Comedy
Pelakon : Show Lo, Rainie Yang, Lee Wei
Epis0d : 14

B0leh tahan best gak citer ni, ada aksi kelakar, sedih, r0mantik..sume ada la. Sejak dari pagi duk teng0k citer ni, teng0k kat youtube, gambar cantik, clear jer...

Lee Wei, Rainie Yang & Show Lo

Wednesday, April 7, 2010

Taylor Swift - FIFTEEN

Wednesday, April 07, 2010 0 Comments
Fifteen

You take a deep breath and you walk trough the doors
It's the morning of your very first day
And you say ho to your friends you ain't seen in a while
Try and stay out of everybody's way

It's your freshman year and you're gonna be here
For the next four years in this town
Hoping one of those senior boys will wink at you and say
"You know, I haven't seen you arouns before"

'Cause when you're fifteen and somebody tells you they love you
You're gonna believe them
And when you're fifteen feeling like there's nothing to figure out
Well, count to ten, take it in
This is life before you know who you're gonna be
Fifteen

You sit in class next to a redhead named Abigail
And soon enough you're the best friends
Laughing at the other girls who think they're so cool
We'll be outta here as soon as we can

And then you're on your very first date and he's got a car
And you're feeling like a flying
And you're momma's waiting up and you're thinking he's the one
And you're dancing 'round your room when the night ends

'Cause when you're fifteen and somebody tells you they love you
You're gonna believe them
When you're fifteen and your first kiss

Makes your head spin 'roun
But in your life you'll do things greater than
Dating the boy on the football team
But I didn't know it at fifteen

When all you wanted was to be wanted
Wish you could go back and tell yourself what you know now

Back then I swore I was gonna marry him someday
But I realized some bigger dreams of mine
And Abigail gave everything she had to a boy
Who changed his mind and we both cried

'Cause when you're fifteen and somebody tells you they love you
You're gonna believe them
And when you're fifteen, don't forget to look before you fall
You're gonna believe them
And when you're fifteen, don't forget to look before you fall
I've found time can heal most anything
And you just might find who you're supposed to be
I didn't know who I was supposed to be a fifteen

Your very first day
Take a deep breath girl
Take a deep breath as you walk through the doors.

~ I like it ~ I love it ~
...Luv ya Taylor Swift...


Monday, April 5, 2010

Jana Bisnes Ribuan Ringgit dengan menggunakan Facebook ~KOSMO~05/04/2010(Isnin), Page:20

Monday, April 05, 2010 6 Comments


Surat khabar hari ni, KOSMO : 05/04/2010 (Isnin), page:20 di bahagian RencanaUtama. Gembira betul hari ni bila terbaca berita ni. Mmg betul ape yg ditulis dalam paper tu... Guna FB utk jana duit sehingga ribuan ringgit. Di sebalik kritikan sesetgh masyarakat tentang FB ni, laman sosial maya, ada juga kebaikannya. Itu pun klu pengguna FB ni dpt menggunakan FB dengan sebaik2nya. Mmg x rugi mencuba menda ni.... Jgn membuang masa mengadap FB semata-mata untuk bers0sial shj, ttp manfaatkan teknologi ni dengan sebaik2nya.... Sape2 yg berminat @ nak tahu inf0 yg lebih lanjut, leh c0ntact aku @ tengok je link ni :

@ yana_aso@yahoo.com.my
@ 0179766434

Student pun mampu buat bisnes ni, malah ada student yg berjaya mendapat ribuan ringgit dalam waktu yg singkat. Nak seribu daya, xnak seribu dalih kan.
"Infinity Downline bukan spt skim cepat kaya @ MLM, ia cuma 1 bisnes gabungan dalam talian. Anda dapat duit dengan usaha anda & tiada yuran pentadbiran. Sesiapa shj boleh join, bayaran hari, bukan mingguan @ bulanan & yg plg penting, byrn terus masuk ke akaun anda tanpa melibatkan akaun pihak ke-3.

Sunday, April 4, 2010

Singgah Sebentar di IKEA

Sunday, April 04, 2010 2 Comments
ari ni aku & my hubby pergi ke Damansara, saja jalan2. Then singgah sekejap di IKEA. Dah lama x pergi sana, 2 yg singgah sekejap.... Bukan nak sh0pping pun, juz wind0w sh0pping... Lalala... Macam biasa, terg0da gak ngan barang2 kat sana. Tp cekalkan hati, dengan niat utk jalan2 jerk....
Dah penat jalan2, st0p by kat f0od c0urt IKEA kat bawah.. belanja my hubby makan h0tdog + s0ft drink... RM3/set... Yummy...h0td0g (s0sej+chili sauce+mustard) + s0da water...