♥ Patut vs Kesian ♥

Thursday, May 20, 2010

Hurm...Isu Parking Kereta.kat tempat aku ni mmg sejak dulu lagi ada masalah parking. Tambah2 aku skrg duk kuarters kerajaan, lg la.... Tapi aku bersyukur kerana aku dah xde masalah parking lagi. Sejak undang-undang berkuatkuasa, 1 rumah 1 petak parking yg tetap....Dapat plak parking yg best. Mula2 tu mmg la ramai yg nak rembat, tp skrg dah ok. Tp disebabkan undang2 ni, bykla kereta yg x berkenaan park merata tempat, ad juga yg sampai leh menghalang laluan & menyusahkan orang lain.

Bese ok jer d0rang park merata tempat, tp pg tadi masa aku nak g keje, aku teng0k banyak sangat kereta yg telah di
clamping oleh pihak BPH... Hurmm...dalam ati aku rasa puas r jugak kan, biar d0rang rasa cket, sape suh park merata kan.. Tapi aku paham la nape d0rang wat mcm tu, aku kecian gak kat d0rang...

Aku terfikir gak, napela sebelum d0rang wat bangunan2 @ rumah2 apartment yg tinggi mcmni, d0rang x pk ke pasal parking kete... Orang yg buat ni x berfikiran jauh k0t... Klu dulu mmgla 1 rumah mampu beli 1 kereta jer, tp x pada zaman sekarang. 1 rumah tu kdg2 leh mencecah 3,4 buah kereta tau... s0, camnela parking nak cukup kan...

Dan persoalan aku tu telah diluahkan juga kepada kawan2ku...dan rupa2nya, klu ikut perancangan d0rang nak bandar ni jadi bandar hijau, d0rg nak galakkan sume 0rg guna pengangkutan awam... Tapi d0rang ingat bandar ni mampu ke jadi macam negara Jepun??? Yela, kebanyakan 0rg Jepun kan byk yg gunakan pengangkutan awam... Erm...
plan still is plan... Adakah mmg patut pihak teretentu mengambil tindakan sebegitu @ aku patut kecian pada mangsa undang2 itu??? Ape pendapat k0rang???


You Might Also Like

4 person(s) poked me!

  1. mmmm, pendapatt aku....
    kerajaan salah jugakk kot!
    kalau betol nak sowh satu rumah satu kereta, yang bagi bayar muka rendah sape sowh??
    publik transport lakk tengokk ah operasi time cam mn??
    aku syakk kalau orang betol2 rely on publik transportt, konpemm hr2 smp lambat!
    betol takk??
    so, sediakann paking byk2 is the best way kot.
    ehh, tapi aku budak lagikk, maka tak tau sgt.
    betol kan if slah. hehe.

    ReplyDelete
  2. tu la pasal.. kadang tak tau da nak park celah mana. ish, naik bus/ktm/lrt/public transport leceh lakk

    ReplyDelete
  3. cam best aye love terbang kat tepi tu...perancangan silap...tak rancang betui...

    ReplyDelete
  4. taw xpe....klu kat Jepun, aku respect, d0rang punye pengangkutan awam mmg on time, x penah lewat pun... kat tempat kita mana da service mcm tu...

    Zaman skrg, sume orang dah mampu beli kereta...
    Perancangan yg x berapa nak berjaya....

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe