Berbudi Bahasa

Saturday, June 26, 2010

Hye readers....semalam balik kerja, aku singgah di Shell untuk mengisi minyak kereta & pam tayar. Ramai t0l orang kat Shell...nape sebesar2 bandar ni tapi just ada 1 Shell.... huhu, nak xnak terpaksala menunggu turn jugak....

Tapi bukan isu ni yg aku nak ceritakan kat u all... Sampai kat rumah dalam kul 7pm lebih, huhhhh... Sampai jer ada lak van menghantar barang k0t yg rembat aku nye parking... Perghhh...panas hati t0l. Kenapala parking aku ni mmg menjadi kegemaran van, lori menghantar barang ni???? Jawapannya cuma 1 jerk, sebab parking yg paling cun n paling dekat ngan pintu masuk..... Tapi bengang la, terpaksa la aku lak yg tgu 0rg nihhh....S0, aku block van tu, dalam hati x habis2 mengutuk van ni, tp dalam masa yg sama still berd0a, harap2 orang ni cepat2 turun. Dalam 15minit gak aku tgu, then datangla 2 mamat dengan bangganya nak naik van tu. Amboiii...dengan muka bongkak d0rang masuk lam van tu tanpa cakap 1 patah perkataan pun ngan aku... Ingat aku lak yg wat salah bab block van d0rang. Aku pun malas nak pjg2 masalah, aku ke depan cket utk bagi laluan utk van tu keluar. Alahai, panasnya hati aku, pela jenis manusia ni. Atleast, cakap r sorry ke ape kan, tp blah macam tu jerk.... Kita kan orang Malaysia, patutnya lebih berbudi bahasa, susah sangat ker???

Aku bukan nak sangat perkataan maaf daripada d0rang kan, tapi aku dah cukup penat dah ngan menda ni, selalu sangat aku yang kena.... S0, kepada sesiapa yg berkenaan tu, len kali sila la berbudi bahasa sket yer.....

You Might Also Like

1 person(s) poked me!

Google+ Followers

Subscribe