Follow Me @snm.yana

Friday, August 20, 2010

♥Frust sehhhhh...♥

Friday, August 20, 2010 5 Comments
Dear all, hari ni hari Jumaat....so time rehat ni panjang sungguh kan!!! Kalau bukan bulan p0se, xdela terasa sangat lamanya bab klu g Alamanda (tempat wajib hari ni Jumaat bagi kaum wanita) nak g makan ag, jalan² plak kan... So, bulan p0se ni, kalau g pun untuk menghabiskan masa @ beli barang jer, pastu terus jer balik... Tp yg pergi ke Alamanda tu xla seramai hari² biasa yang x perlu nak p0se... mungkin dorang sume tu nak jimat tenaga kot... Hahaha.... 

Ok, dah 'terlari' tajuk lak, berbalik pada tajuk entry kat atas tu...Yanfie sebenarnya frust betul...boleh dikatakan tersangat²la frust, xleh nak dibendung... Kenapa??? Yang pasti bukan putus cinta k.... H0hooo... Ni ha, teng0k kat bawah ni.....

Pengambilan Kemasukan ke UiTM Sesi Disember2010

Mula² tu excited giler bile kawan Yanfie yg study kat UiTM gtaw yang intake Disember2010 dah buka... So, mmg hepi giler untuk apply... Tapi last² frust  bab c0s (jurusan) yang Yanfie bercadang nak amik tu xde plak pengambilannya untuk Disember ni.... Wawawa....nak nangis rasa bab dah semangat nak sambung belajar ni.... Pengambilannya hanya pada bulan Julai... So, Yanfie nak kena tunggu lagi setahun la (Julai2011) baru leh sambung... 

Cos yang Yanfie nak sambung tu adalah SARJANA MUDA PENGURUSAN SISTEM PEJABAT (OM221)...  Dats y rasa tersangat² frust... Dah lama membazir masa, asyik kejer jerk... Kalau dari dulu dah sambung, mesti dah nak habis ni.... Intake Dec2010 untuk c0urse OM221 ni hanya untuk pelajar Diploma Lepasan UiTM jerk....so Yanfie x layak c0z Yanfie lepasan Diploma daripada IPTA lain...

So, sape² yang berminat untuk futher your study, bolehla apply, tapi sebelum tu teng0k dulu c0s apa yang dorang ada tawarkan k.... Pengambilan ni akan ditutup pada 19 September 2010. Pendafataran percuma je k, x perlu nak beli no.pin apa²... Sekian untuk berkongsi!!!

Thursday, August 19, 2010

♥Award Lagi♥

Thursday, August 19, 2010 2 Comments
Hoho.....ni ha award yang Yanfie baru dapat daripada Makbed. Tengs sis... Tapi maafla c0z ari ni baru sempat nak collect and then do the next step... Hihihihi ♥


Actually, award ni berbeza sikit daripada award² yang Yanfie pernah dapat. Apa yang berbeza?? Haha...Yanfie bukan maksudnya jenis award tu, of c0s la sume award berbeza kan, cuma award ni.. kelainannya pada step tu... Ni ha syarat untuk melengkapkan penerimaan award ni... 

Ni senarai orang² bertuah yang dapat award ni sebelum Yanfie :

3) Lynn
5) Yanfie

Sebelum anda meletakkan links di atas, padamkan link di posisi 1Naik kan link berikutnya [2 dan seterusnya] 1 peringkat. Contoh, posisi 2 di naikkan ke posisi 1 dan di ikuti dengan posisi berikutnya. Di posisi 5,masukkan link blog anda. Kejujuran adalah penting. Jika semua penerima anugerah mampu memberikan anugerah ini kepada 5 bloggers lain, dan mereka berjaya meletakkan links dengan betul, maka jumlah backlink yang di dapat adalah :

Posisi 5 = 5 backlinks

Posisi 4 = 25 backlinks

Posisi 3 = 125 backlinks

Posisi 2 = 625 backlinks

Posisi 1 = 3,125 backlinks



"Menurut info dari SEO (Search Engine Optimation), ramai bloggers telah mendapat 1,923,125 backlinks dan keuntungannya blog anda akan mendapatkan trafik tambahan, apalagi jika ada orang mengklik ke blog anda", kata tuan punya award asal kot. **Yanfi juge cilok ayat ni dari blog Makbed. Hahahaha....♥

Jadi, marilah kita sama-sama membantu meningkatkan traffic sendiri dan rakan blogger lain. Sebelum Yanfie nak stop entry ni, Yanfie pun nak kena tag mana² blogger untuk menerima award ni seterusnya mem'4ward' lagi award ni kepada insan² bertuah yang lain...


Cukup jela 4 orang ni c0z Yanfie tatau ag nak tag sape... Hihi... Thanks again tu Makbed c0z bagi award ni kat Yanfie. Insan bertuah di atas, klik sini untuk collect award u all.... Love u alls ♥



♥Kemalasan♥

Thursday, August 19, 2010 0 Comments
Hye ols.....waduh², dah lama giler x update belog keshayangam nihhh... Actually banyak sangat yang Yanfie nak berkongsi dgn readers semua taw... Tapi oleh sebab kemalasan yang melanda tersangatla besar lagi dasyat, dats y tertangguh² lak utk menaip entry kat sini... Lagipun lappy yg selalu digunakan utk meng'update' blog ni telah diambil oleh Mr.Hubby utk buat keje² die... So, terpaksa beralah...lgpun die janji nak tolong byrkan bil 'berukband' yang x seberapa tu... H0hooo...

Camne ngan hari u guys sume? P0se penuh lagi ke? Atau dah ada yg amik cuti wajib??? Ke ada yang amik cuti sendiri??? Hahaha.... orang kata, rambut sama hitam, tapi hati lain², bt0l kan? So, macam² perangai yang kita leh jumpa, macam² orang, macam² ragam la... So far, Yanfie dapat berpuasa lagi sampai hari ni. Hari ni dah masuk hari ke-9 kita semua berpuasa kan. Alhamdulillah... syukur sangat² c0z tahun ni diberi kesihatan yang baik untuk menunaikan Ibadah puasa... Gembira sangat c0z 'gastrik' x dtg melanda... Harap² macamni sampai akhir bulan... Hihi...

K la, setakat ni dulu untuk entry ni c0z Yanfie ada hutang 1 award... Nak kena pergi collect dulu.. Dadaaaa......... ♥




Monday, August 9, 2010

♥ Ramadhan Datang Lagi....2010/1431H ♥

Monday, August 09, 2010 2 Comments

Dear Friends,

MARHABAN YAA RAMADHAN.....♥

Menghitung hari, esok....lusa dah puasa insyaallah... yuhuuuu..... Seronok nak puasa (eh².....yeker?) Hahaha... sebenarnya masing² bukan excited nak puasa, tp mesti excited nak raya kan... Dah taw dah... Ape pun sebulan puasa di bulan Ramadhan perlu ditempuhi dulu dengan ikhlas dan suci hati. So, sebelum kita mula berpuasa ni, sepatutnya kena minta maaf la kepada sape² yang kita rasa kita pernah buat salah @ khilaf selama kita kenal mengenal ni... Hahaha....

Tapi tu la, rindu la kat family kt kampung, espc. umi & ayah... huhu... (sob...sob...sedih) teringin nak sambut awal puasa ni ngan family kat kampung. Tapi xboleh nak cuti c0z raya nanti nak cuti selama yang mungkin... Huhuuu.... S0, terpaksa bersabar.

So, kat sini Yanfie nak mintak maaf kepada semua blogger yang pernah melawati blog Yanfie ni, manala taw kan...dalam byk² entry ni Yanfie x maksudkan die pun, tp die terasa. So, mohon ampun byk² yer....hakikatnya x pernah terniat untuk menyakiti hati sesiapa. Dalam FB Yana Afi pun Yanfie dah upload pic ni khas untuk mengucapkan selamat berpuasa kepada family & semua member² yang mengenali diri ini.....uhuksss....

So, sebelum Yanfie nak stop menaip entry ni, Yanfie ingin mengucapkan Selamat Menunaikan Ibadah Puasa, semoga segala ibadat kita di Bulan Ramadhan ini akan diterima oleh Allah s.w.t. 



Friday, August 6, 2010

♥ Precious Memory ♥

Friday, August 06, 2010 0 Comments
Hye dears, semalam tengah² Yanfie ber'facebooking'...tiba² rasa rindu lak kat kawan² lama masa sekolah.. H0hooo...ape nak buat erk??? Dah bertahun² x jumpa sesetengah tu.... Bila la kita leh jumpa lagi erk??? Harap² jadi reunion raya ni.... Rindu kat u all semua. Nasib baik la ada jugak saki-baki kenangan hitam putih, bile rindu bolehla bukak photo album, teng0k sume gambar² lama....

Seronok bila teng0k gambar² lama ni kan.... Masa sekolah la adalah masa yang paling happy sepanjang hidup ni... Xpayah nak fikir pasal masalah @ beban kerja... Xde masalah cinta (sebab Yanfie x men cintan-cintun masa sekolah k.....)... Hahaha².... Ada gak member² yg upl0ad pic² lama ni dalam FB... Bt0l² kelakar kan.... Ni antara gambar yg Yanfie jumpa dalam FB member² lama.....


Lupe da yang ni tahun berapa.....masa Standard 3 k0t..... ;p
Ni masa Form 5, 5SS (Sains Sukan).... Tahun 2004
Ni masa kursus Sains Sukan di Terengganu....





Tu jela antara yang Yanfie dah jumpa... Nanti next week, Yanfie akan upload gambar yg ada dalam simpanan Yanfie.... Huhu... 

p/s : Dear all, i miss all of u damn much.... I miss all the precious m0ment....




Monday, August 2, 2010

♥ Sayangkah??? ♥

Monday, August 02, 2010 2 Comments
Sayang??? Macamana nak sayang orang tu?? Sayang tu adalah abstrak... Macam² cara untuk tunjukkan cara kita sayang seseorang... Tapi macamana klu x kena caranya? Pasti orang yg kita sayang tu akan rasa terluka sangat²... Ok, sekali dua, boleh dimaafkan...yg ke-4,5 pun masih boleh dimaafkan, sebab kita berpegang pada hakikat yg 'tiada manusia yg sempurna'.... Tapi kalau terlalu kerap, mana ada manusia yg sanggup bersabar kan?? Aiyakk...mmg susah bet0l orang bercinta ni.. Xkan lekang daripada masalah...


Sayang atau cinta sahaja mmg xkan cukup untuk mengekalkan satu² hubungan tu kan... Nak kena ada persefahaman, paling penting sikap mempercayai... SETIA??? Memangla akan setia, kalau x setia, mmg orang tu x pernah serius dalam perhubungan. Walaupun sayang, x semestinya kita akan memilikinya... Orang yang sayang kita tu sanggup ke nak bertahan dengan kita sampai bila² kalau sikap kita sangat teruk??? Kalau hati dah terluka, apa ubatnya??? Perkataan MAAF?? Sudah biasa sgt dengar, sampai muak dah....adakah pujuk rayu yang dia inginkan?? Lagila buat rasa menyampah.... So, apa nak buat erks??? Ok, x pyh susah² nak fikir k... Ini hanya luahan semata²... Mmg tersentuh bila terbaca entry EmoPrincess pasal wanita ni... Hohoo...kenapa begitu tepat erks??? Siapakah yang mereka ayat² ini???


****
Jika isteri menangis dihadapanmu…. 
“hargai lah ia sblm terlewat…”
 Jika seorang isteri menangis dihadapanmu, itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi… Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.. Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya! Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah! Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu. Dia akan menurunkan rasa EGOnya. Wahai suami2, jika seorang isteri pernah menangis keranamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian. Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau susah terlalu dalam … Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya. Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ? Apakah keistimewaan perempuan ini ? ” Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat.. TUTUR katanya merupakan KEBENARAN.. SENYUMANnya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. . PELUKAN & CIUMANnya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya.. Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa.. Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. .. Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHANnya. . Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN.. Dia begitu sedih melihat KEMATIAN.. TITISAN air matanya bisa membawa KEDAMAIAN.Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal… Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”… 
Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang kamu kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mrk begitu berHARGA… Dan sangat berHARGA.

****