Follow Me @snm.yana

Tuesday, November 30, 2010

♥ Harry Potter ATDH ♥

Tuesday, November 30, 2010 0 Comments
Hari Ahad lepas, selepas seharian menghabiskan masa di tapak MAHA, Serdang...pergi GSC Alamanda nak teng0k wayang, sejak dari bulan lepas lagi duk tunggu² movie ni.... So, hari Ahad tu baru berkesempatan nak pergi... U all dah teng0k belum? Ni ha cerita ni.....
..
...
....
.....
......
.......
........
.........
.....♥.....
.........
........
.......
.....
....
...
.
~ Harry Potter and The Deathly Hallows ~


Sekali miss kat kaunter tu cakap, "tinggal sit paling depan jer, semua pawagam pun penuh klu untuk movie ni, kat cni hari ni semua cerita penuh kecuali cerita 2 ALAM"..... hohooo.... Dengan perasaan yg sangat frust, keluar daripada GSC tu.... X pernah rasa frust mcmni...gara2 x dpt nak teng0k Harry Potter..... X sabar tunggu weekend ni, dah janji dengan Incik Hubby untuk teng0k movie ni... Sabar... Sabar... Sabar....

*Moral of da story : Dah taw movie tu femes semacam, len kali beli tiket 2 hari sebelum... hahaha..



Wednesday, November 17, 2010

♥ 23rd Birthday ♥

Wednesday, November 17, 2010 0 Comments
17 November 2010 (Rabu) ~ Hari ni genaplah 23 tahun Yanfie hidup di muka bumi ciptaan Allah swt. Tahun ni special cket c0z kebetulan berkongsi tarikh dengan Hari Raya Qurban. So, tahun ni seluruh dunia meraikan besdayku... Hakhak.. (keperasaan sekejap)....

Btw, Yanfie nak ucapkan thanks kepada semua member2 f0r da sweet wishes......i really2 appreciate it!!! Sungguh hepy tahun ni ada lagi org ingat besday Yanfie, x kisahla yg wish melalui f0n, fb atau face2face... Hahaha.... Happy Birthday for myself to..... Lalalalala....♥♪♫♪♫♥

Ehsan Pak Cik Google juge....


Thursday, November 11, 2010

♥ Pembiayaan Ujrah (PTPTN) ♥

Thursday, November 11, 2010 0 Comments
Haipp....korang pernah dengar x pasal Pembiayaan Ujrah (PTPTN) niii.... So, sape2 yg pernah membuat pinjaman PTPTN untuk belajar dulu, kena alert pasal menda ni taw... Ok, actually Yanfie pun baru je taw menda ni dalam 2 bulan lepas....

Ok, gunanya menda ni adalah untuk memohon pengurangan interest Pinjaman PTPTN (3%) kepada 1% yang juga dikenali sebagai Pembiayaan Ujrah. So, kepada sape2 yg belum daftar tu..boleh daftar untuk kemaskini maklumat korang k.... So, sebelum daftar tu, korang baca la elok2 dulu step nya, jgn main daftar je k.....

Kalau nak daftar, klik sini.

Yanfie dah daftar dah...tapi dia keluar macamni... Yanfie ada call PTPTN, katanya menda ni PTPTN buat secara berperingkat, so....Yanfie terpaksa tgu tahun depan baru leh update maklumat pinjaman Yanfie.... 





Tapi ramai kawan2 Yanfie yang 1 batch dengan Yanfie dah berjaya daftar... Xtaula mcmn PTPTN memproses menda ni kan... So, just try la dulu kan....♥

♥ Arghhh....bos buat saya stress ♥

Thursday, November 11, 2010 0 Comments
Halooo....Yanfie baru muncul kembali... huhu... Hari ni dari pagi asyik bz jerk, rasa stress jerk.. Hahaha.... Sebab per? Sbb hari ni bos masuk opis...hahaha...awal2 pagi lak tu masuk... Bos Yanfie jrg masuk opis, sebulan tu boleh dikira dgn jari, tu kompom x abis... Hahaha.... Tambah2 klu Parlimen bersidang....

So, bila time bos masuk, agak kelam-kabut la...opis pun akan jadi huru-hara.. hakhak...  Bos bes0 relax jerk...tp bos kecik tu ha yg kelam kabut... Klu die masuk, m0od yg tenang & hepy leh bertukar kepada menyampah, stress & bermacam2 lagi perasaan buruk wajib muncul... 

Dah r hari ni badan x bermaya, demam & selesema.. waduhh...rasanya skrg ni jugak nak balik opis.. Tp bos dah kuar...s, leh goyang2 kaki sambil meng'hupdate' Yanfie's Cottage ni... Hahaha... You ols camne erk? Ada x menyimpan perasaan yg tidak senang pada bos korang? Ek3.... Dapat bos mcmni, keje bagai nak rakkkk....tp gelaran 'PEKERJA CEMERLANG' dah nak pencen nanti baru dapat kot... Huhhhh....stress kan...!!!



Okla, semoga hari korang hari ni bakal berjalan dengan lancar sehingga matahari mengucapkan babai dan bulan mengucap haiii!!! Luv ya!!!!

Tuesday, November 2, 2010

♥ Sunday @Jusco Cheras Selatan ♥

Tuesday, November 02, 2010 6 Comments
Sabtu.....Ahad....atau....Saturday....Sunday!!! Hihi...ape la yang pening² ni kan... Menda sama jela.... Ok, sebenarnya Yanfie nak bercerita pasal last weekend la... So, hari Ahad lepas Yanfie keluar la berdatim ngan my BF, bukan BFF ok... Mula² g Alamanda jerk, tp oleh kerana telah berlaku satu hal yang tidak diduga, terpaksala keluar dari Alamanda tu untuk untuk tujuan lain dan menuju ke Jusco Cheras Selatan. 1st thing yang teringin sangat nak buat ialah teng0k wayang!!! Dat's my hobby 0keh!!! Memang teringin sangat nak teng0k m0vie TAKERS ni.... Ada sape² yang dah teng0k ke??? Jeng....jeng....jeng....


Ni ha movie nya....lastly dapat gak teng0k movie ni hari Ahad lepas... puas ati t0l...sbb teringin sangat nak teng0k kan.  Show yang petang semua nya dah full, yg tinggal pun sit yang x besh² dah sume, s0, kitaorang terpaksala pilih sh0w jam 9.30malam. Walaunpun esoknya keje, tp fikir nak teng0k gak m0vie ni...hahaha...Tp jgn fikir bukan², smlm Yanfie leh sampai ofis awal taw... (eh, dah terpesong dari tajuk) 

Ok, movie ni best la...jalan cerita x membosankan, hero nya lak berlainan karakter drpd cite² len, tambah lak pelakon² sume yang Yanfie minat kan....bersungguh teng0k cite ni... So, pada sape² yg ngah pk lagi nak teng0k m0vie pe minggu ni, sempat ag teng0k movie ni k.... 

Sementara menunggu showtime, terpaksala mengisi masa... Nasib kitaorg sungguh baik sbb masa tu ada persembahan secara live ag kat sana. Rupa²nya WILSON LEMA buat live performance kat situ..dahla hari tu adalah last day performance.. So, kami sempat merasa teng0k Wilson Lema memainkan muzik menggunakan 'instrument' tradisional tu secara live ok (bangga sesaat)...hohoo..

OMG, muziknya....klu x ramai orang kat c2, k0mpom² Yanfie leh tersengguk² kat citu... Tapi ada je p.cik² & m.cik² yg dengan selambanya tid0 kat kerusi penonton tu..hakhakhak... Mendayu² bunyi muziknya...best sangat²...rasa tenang sangat² bile dengar muzik tu... Wilson Lema adalah masyarakat pribumi Amerika, dari Ecuador... Klu u ols nak dengar muziknya, leh search je kat Youtube okey... Ni salah satu muziknya, klik kat sini...




♥ Blogwalking ♥

Tuesday, November 02, 2010 0 Comments
Hye ols....OMG, terlalu lama sangat x update belog kesyayangam nihhh.... alm0st 3 month is it?? Hohoo...bukan apa k, sejak opis telah mem'block'kan FB, youtube, dan segala kaum kerabat s0cial web, maka blogger pun turut la terkena tempias nya... Kadang² boleh je buka, kadang² lgsg x boleh...itu yg membuatkanku tensen dan sungguh kemalasan utk meng'hupdate' belog ini!!!

Btw, tiba² lak terasa rindu utk ber'pot pet' kat cni kan... 1st step tadi, terpaksala 'blogwalking' sume belog² yang telah meninggalkan thumprint, footprint, handprint dan segala² print kat Yanfie's Cottage. Itu semua bagi membalas jasa² baik bloggers yg sudi singgah di belog ini...even the 0wner lgsg x update pape entry... hehehe... Btw, tengs every0ne... Tp kepada mana² bel0g yg x sempat Yanfie singgah tu...mohon ampun manyak² yer...c0z x sempat nak terjah kesemua sekaligus!!!

Dalam tempoh 3 bulan ni, terlalu banyak menda yg berlaku, tp x berpeluang untuk diceritakan di sini. Banyak kisah suka-duka... uhuks²...(tibe² t0uching lak)!!! Okla, insyaallah, klu keadaan mengizinkan..akan ada la entry² baru yg akan menyusul after this entry!!! So, last but n0t least, tengs 4 all my bl0gger members...who hav supp0rted me w0keh!!!! Love u 0ls!!! ♥