Follow Me @snm.yana

Thursday, December 16, 2010

♥ Create Your WOW Contest & Win IPAD ♥

Thursday, December 16, 2010 0 Comments
Hai girls... Semua sihat kah?? Sudah beberapa hari Yanfie x mengupdate Yanfie's Cottage ni. Tadi Yanfie sempat BW beberapa belog feberet Yanfie, dah Yanfie ada jumpe somtehing yang sangat menarik..iaitu "Create Your WOW Contest"... Credited to Nadia Helena. Kebetulan Yanfie ada masa free, so Yanfie pun sajalah nak join, bukan niat nak menang pun, tapi mcm seronok lak tengok contest ni, bab org len dah berzaman masuk contest ni kan... Tapi hadiahnya best woooo.....IPAD!!! Maik aihh..sape yg dapat tu sungguh bertuah!!!

Ni ha contest nya...by KOTEX..


Yanfie pun telah menghasilkan satu WOW....bukan kreatif sangat, just have fun... Ape pendapat korang dengan hasil kreativiti Yanfie ni...... comel x??? 

Jeng.....
Jeng....
Jeng....
Jeng....
Taraaaa...............

Created by YANA AFI

Okla, ada x sape-sape yang volunteer nak vote untuk Yanfie?? Sape erks yang baik hati....hahahaha. Kalau ada sape² yang baik hati nak vote boleh ikut step ni k....

  1. Klik website ni...
  2. Klik button Gallery
  3. Dan Search Yana Afi ok....
  4. Pastu just klik LIKE.
  5. Finish!!! Tenkiu...♥
So, sape-sape yang berminat nak join gak...jomla join ramai2...Tenkiu kalau ada yang sudi vote. Muahhsss...♥♥♥

Monday, December 13, 2010

♥ BB Torch ♥

Monday, December 13, 2010 0 Comments
Salam sume... Hurm, actually hari ni x ada mood nak post ape² entry... Biasalah hari Isnin, hari yang penuh dengan mood malas...hahaha! Tapi hari ni dah sempat baca paper, ape yang x senang klu baca paper ni, tiap2 hari ada je iklan pasal Blackberry... Mak aihh..promosi sakan! 2 yang wat Yanfie tergoda...tergoda pun sakan jugak! Bila la mak ai nak dapat BB sdiri ni...

Sakit ati pun ada bab lagi kite nak, lagi banyak yang muncul depan mata..huhu. Godaan duniawi la katakan!!! Dengan BB Torch yang mmg diidam2kan, mmg panas je tengok promosi BB kat paper... hohooo... Meleleh je tengok...hahaha! (yeke sampai macam tu???...tipu....tipu) ♥

Idamanku...hakhakhak (Blackberry Torch 9800)



Friday, December 10, 2010

♥ Study...Happy....Study ♥

Friday, December 10, 2010 7 Comments
Salam Pagi Jumaat Yang Indah semua..... Hurm...hari ni awal² pagi lagi Yanfie teringat untuk share something dengan u all... Kalau sape² yang pernah baca entry Yanfie 'Frust Sehhh...' sebelum ni, yang pasal nak further study tu kan... Masa tu Yanfie memang frust sangat² coz terlepas peluang untuk sambung belajar..

Hahaha...tapi rupa²nya c0s yang Yanfie nak amik tu keluar x lama lepas keluar offer yang tu... (Betul ke ayat ni??? Macam tunggang terbalik jerk..haha...sila buat² paham k..) So, apa yang gembira sangat, Yanfie dah apply dan telah diterima dah pun... Hahaha.. Semalam pun Yanfie telah selamat membayar yuran untuk pengajian 1 semester sebanyak RM 1,359.00 (banyak tu...sengkek jap sementara tgu gaji bulan ni)... Ari Ahad (12/12/2010) ni, Yanfie akan pergi daftar... Yippiiii.... Ni ha, nak share gambar surat tawaran tu (bangga dowh)....

Offer Letter to Yanfie (Klik nak suh gambar ni membesar)


Thursday, December 9, 2010

♥ 3rd Anniversary ♥

Thursday, December 09, 2010 0 Comments
Happy 3rd Anniversary untuk Yanfie dan semua sahabat². Haishh...anniversary ape erks?? Yang pasti bukan ulangtahun perkahwinan @ pertunangan @ persahabatan @ perkenalan! Hahaha... Dengan bangganya Yanfie mengumumkan bahawa 09 Disember 2010, genaplah 3 tahun Yanfie dan sahabat² seangkatan berkhidmat untuk Kerajaan! Ececehh...giler bangga taw. Ahakzz....Yanfie start berkhidmat pada 09 Disember 2007-09 Disember 2010...genapla 3 tahun. 



Ape la yang hepy sangat dengan 3 tahun kan?? Eh², xkan tatau...ape lagi. Dah cukup 3 tahun, lehla kuarkan duit kwsp... hahaha....dan yang paling penting, diberikan taraf berpencen! X sabar nak jadi OKS (orang kaya sementara)!!! Tapi makan masa 2-3 bulan juga nak selesai proceed hal kwsp ni kan... So, terpaksa bersabar la... Harap² pihak yang terlibat tu, cepatla² settlekan hal ni, biar cepat clear payslip Yanfie!! Pleaseee.... Btw, Happy 3rd Anniversary sekali lagi kepada myself & rakan² seangkatan Yanfie....oyeah!!! ♥


Wednesday, December 8, 2010

♥ Aduh!!! Ngantuk.... ♥

Wednesday, December 08, 2010 0 Comments
Halooo....baru pagi tadi post entry Salam Maal Hijrah. Haha...dengan harapan ada keinginan untuk berubah ker?? Masalahnya, xde m0od betul nak kerja hari ni....asyik menguap dari pagi, badan lesu sangat2... Sebab semalam kan public holiday, bab tu hari ni xde mood untuk kerja...mood x bawak datang opis ari ni, tertinggal kat rumah agaknya. Hahaha....



Kan seronok kalau dapat buat ni...........



 atau niii..................
ni la yang paling best....

♥ Salam Maal Hijrah 1432H ♥

Wednesday, December 08, 2010 0 Comments
Salam Maal Hijrah kepada semua umat Islam di seluruh dunia. Tutup buku lama, buka buku baru. Tahun baru dah bermula. Semoga tahun baru adalah lebih baik daripada tahun yang sudah berlalu... Cewahhh...macam skema je ayat... Hahaha... Ape pun Yanfie mendoakan semoga kita semua  ada impian baru, seterusnya merealisasikan impian kita semua...impian tahun lepas yang berlum terlaksana pun, boleh carry f0rward ke tahun baru ni. Salam Maal Hijrah 1432H bersamaan 07 Disember 2010 (Selasa).



Monday, December 6, 2010

♥ Jealous Itu Perlu ♥

Monday, December 06, 2010 0 Comments
Hurm....adakah korang selalu jeles? Jeles atau dengan perkataan lain adalah cemburu! Jeles/Cemburu dengan ape2 jer?? Dalam hubungan lelaki dan perempuan pun, kompom2 wujud rasa jeles tu kan? Hahaha...tiba2 mesti korang c0nfused jap sal tajuk ni...




Tadi adala BW cket2, BW ke blog2 yang Yanfie suka baca dan selalu terjah... Ok, Yanfie bukan la jeles pasal menda bukan² ok.... Tapi tiap kali baca belog dorang, mmg akan timbul rasa jeles yg melampau taw x? Bukan jeles dengan niat yang x baik, tapi jeles sangat bile dorang semua boleh jadi seorang blogger yang berjaya dan yang paling penting punya personaliti tersendiri. Paham x? Tapi yang peliknya, Yanfie x pernah jemu baca belog2 dorang ni... Hahaha...

Kalau korang nak taw, senarai blog yang ada di sidebar Yanfie's Cottage ni la yang selalu Yanfie jeleskan.. Hahaha... Tajuk yang tertulis ♥Yanfie Suke Terjah Nim♥.... Hahaha....tiap2 hari walaupun xde entry yang menarik untuk hupdate Yanfie's Cottage ni, tapi Yanfie x pernah ter'miss' untuk tejah sume belog2 tu...

So, Yanfie ucapkan tahniah kepada semua blogger2 yang telah berjaya dalam dunia blogger. Yang penting u alls jgnla jemu2 untuk mencurahkan ilmu kepada bloggers baru yang macam Yanfie ni ok???



♥ Best Sangat² ♥

Monday, December 06, 2010 0 Comments
Hye.....hurm, last saturday, hajat Yanfie akhirnya tercapai. Dapat jugak teng0k Harrry Potter bersama-sama Incik Hubby. Tengs to Hubby mucuk c0z sudi temankan. Best sangat²....x sabar² nak tunggu Harry Potter And The Deathly Hallows : Part 2. Tapi lambat sangat la sambungannya! Nak kena khatam balik Part 1 sebelum g teng0k Part 2 nanti, kalau x silap July 2011 kan keluar Part 2....

Ape pun, sape² yang belum g tengok, sila la pergi tengok k... Kompom best....



Friday, December 3, 2010

♥ Coolest Blogger Award ♥

Friday, December 03, 2010 2 Comments
Oh yeah!!! Yanfie dapat award lagi...hahaha. Sambil BW, sempat lagi yer share2 award.... Tengs to KimiCnol sebab bagi award ni and for da c0mment 2.... Okla, sekarang ni nak kena melangsaikan hutang award.....Ada syarat-syaratnya jugak... Ni ha award nya & syarat2....

~ Coolest Blogger Award ~






Syarat2 nye..(jeng jeng jeng):

(1).buat satu entry dan letak pic award nie dalam entry..dan link kan ke http://kimicnol2203.blogspot.com
(2).letak award nie kat sidebar beserta link ke  http://kimicnol2203.blogspot.com.
(3).jawab 2 soalan mudah..
       -ape benda paling cool dalam hidup kowang??
       -siapa owang paling cool pernah kowang jumpe??
(4).tag 3owang blogger..(roger2 kat dyowng)


Jawapan :

♥ Apa benda paling cool dalam hidup kowang??
  • Ape erks??? Terlalu byk kot yang cool...yang pasti Yanfie suka btol sesuatu/orang yang cool.... I LIKE IT, I LOVE IT!!!

♥ Siapa owang paling cool pernah kowang jumpe??
  • Ermmmm......ada sorang lecturer masa blaja kat Kuantan dulu... hahaha... giler cool, sempoi, kelakar dan stiap kali  pun mesti x boring masuk kelas die....x pernah nguap ngantuk pun... Kalau nak tido dalam kelas die pun die x kisah, asalkana masuk kelas die, jgn p0nteng!!!

♥ Tag 3orang blogger

Ok, finally dah siap....Supaya dear2 yang telah ditag dapat menjawabnya yer.....Amik award kat sini. Lalalalala...♥♫♪♫♪♥


♥ 'Kepala Belog' ♥

Friday, December 03, 2010 0 Comments
Hye alls...hari ni ada nampak pape perbezaan x pada belog Yanfie's Cottage ni??? hahaha... klu peka, perasan lah tu, klu x peka, kompom x perasan... tp xkan x perasan kot, bab menda yang paling atas dah bertukar..... BERTUKAR!!! Bukan jadi ultraman k... haha... Saja je, hari ni telah mereka header baru, buatan sendiri. Oleh kerana baru sahaja dapat gambar2 buah hati Yanfie yang terbaru, bab tu tukar header baru...

~ Yanfie's Cottage ~

X ada apa yang nak dibangga sangatla, bab xdela ape yang menarik c0z xada kepakaran dalam buat header ni, just bese2 jer...edit2 cket, dah siap... Xde pakai pape s0ftware yang tertentu pun, bab tu hasilnya bese2 jer. But, Yanfie still puas hati c0z ianya buatan sdiri.... hahaha..... Buat rakan2 blogger yg tatau, gambar budak tecik dalam header tu adalah anak buah Yanfie...tomei x? tomei sangat2 kan... rasa nak tonyok3 je die... Hahaha... Danial, Cik Teh mish u s0 much!!!!♥



Thursday, December 2, 2010

♥ Berangan ♥

Thursday, December 02, 2010 2 Comments
Hye dear...haha...petang-petang kat opis ni kan...shejukk plak opis ni... Baru lepas lunch, makan bihun sup, perut kenyang, mata kompom2 la asyik nak tutup jerk... Keje penuh meja lagi, tapi alahai malasnya nak buat kan??? Dah malas nak wat keje, nak buat ape yerk??? Berangan kot....hahaha...

Bukan berangan, tp memikirkan bila la nak dapat semua menda yang kita idam2kan... Betol x??? Bila la nak ada rezeki lebih ni... Haipp x baik, macam x bersyukur je dengan rezeki yang ada skrg. Bukan Yanfie x bersyukur, tapi tula, semula keperluan sudah lebih daripada mencukupi..tp lumrah manusia ni, bila keperluan dah cukup, keinginan la plak yang melampau.... Wah!! Tengokla ni ape yg Yanfie duk idam2kan....taraaaa!!!

Blackberry Bold 9780 ( tapi yang ni baru release, harga mahal ag )

Ipad ( wahh..yang ni mahal, x mampu lagi dgn gaji skrg...hahaha )

Ipod Touch ( haha...yg ni pun nak jugak!! )

Ada sape2 x yang baik hati nak bagi semua ni kat Yanfie?? X bagi semua pun xpe, bagi salah satu pun dah cukup... hahaha... Begitu bertuah ke ada orang nak bagi?? tula suka sangat berangan... Simpan la duit sdiri baru leh dapat sume menda ni kan...

Korang ada x menda2 yang korang impi2kan??? Mestila ada kan... Alahai....bile la nak dapat...♥