Follow Me @snm.yana

Tuesday, January 25, 2011

♥ Economics ♥

Tuesday, January 25, 2011 3 Comments
Last Sunday (23.01.2011)....1st time Yanfie belajar subjek Economics sepanjang hidup selama 23 tahun 2 bulan 10 hari a.k.a 8470hari...uhuk2... Lecturer kitaorang namanya Puan Zarina Denan, so far die sangat baik, suka dengan cara mengajar kitaorng.... Wahhh...masa belajar mmg tersangat la faham, rasa macam boleh lepas subject ni... Hahaha...tp bile sampai masa untuk buat exercise lak....mak aihhh, susah! Pening gak nak buat.... Semalam try la buat, siap 2 soklan, lagi 3 soklan??? X paham sangat...

Adoyaiiii....macam susah!!! Sape yang pernah belajar subjek ni erks? Korang berani score x subject ni??? Tulun...tulun...sape2 leh bantu Yanfie siapkan assignment ni.... Due 28.01.2011 (Jumaat) nii... wawawaw....

Salam Sayang,

Tuesday, January 18, 2011

♥ Esemen...ooo...Esemen ♥

Tuesday, January 18, 2011 0 Comments

18012011 – Malam ni Yanfie dengan nekad nak menyiapkan assignment. Hohoo..begitu bersemangat taw! Balik keje, terus mandi n buat ape yang patut dengan pantasnya. Dengan harapan boleh mula wat assignment dengan cepat. Nekad taw, selagi x siap, Yanfie xboleh tido!! (Hahaha…btol ke Queen of Sleep ni boleh tahan?) Hahaha…pada jam 9.30malam, Yanfie akhirnya berjaya siapkan 1 assignment! Arghhh…nak siapkan 1 ni pun, macam nak berpusing kepala otak ni…


Ape pun, okla tu drpd lgsg x buat kan. Kenapa tiba2 Yanfie bersemangat nak buat? Haha…petang tadi baru dapat good news daripada lecturer, quiz yg bakal diadakan pada hujung minggu ni cancelled!!! Wahhh…berbunga2 bila tengok statement En.Nizam a.k.a Lecturer OSM401 (Business Fundamental).
Okla u all, Yanfie nak take 5, nak makan jap, pastu nak sambung buat an0ther assignment plak… See ya @next entry k… Babai… Muahhh!!! ♥


Salam Sayang,

Monday, January 17, 2011

♥ My New Lappy ♥

Monday, January 17, 2011 2 Comments

16012011 ~ Setelah semalam seharian Yanfie duk terperap kat rumah, hari ni Mr.H datang!!! Yippieee...so, boleh la kuar berdatim2... Lalalala, sukenya saya!! Yela, bkn selalu boleh kuar berdatim2 ni..die busy bekerja, hari Sabtu pun keje. Tapi yg x best nya, dah r janji jumpa kul 9am, tapi kul 8.45am baru die bangun!! Hiii....geram la jugak! Jam 10 lebih baru dia sampai kat sini. Tapi nak wat camne kan! So, terpaksa la redha je. Janji dapat jumpa sudaa, tol x?
Apa pun, dah mmg plan awal2 nak g mana kan! Yanfie dah plan nk g Lowyat! Lowyat! Lowyat! Dah lama betul x menjejakkan kaki ke sana taw! Bukan saja nak jalan2 kat sana, tp dah niat untuk mendapatkan sebuah lappy baru... Sebelum ni Mr.H dengan baik ati nak bagi die punya laptop, tapi Yanfie bagi alasan, laptop nya besar, berat! Susah nak bawak ke sana-sini! (Alasan lagi..hahahaha). Hohoooo, nak lappy baru gak....byk la duit Yanfie kan. Bukan ape, oleh kerana baru je sambung blaja ni kan, byk kegunaan lappy ni. Contoh : nak wat assignment, nak jawab kuiz...adoiii!!! (Alasan...pdhal mmg dah lama ngidam nak lappy yang kiut miut...hakhakhak).
Ingat senang-lenang ke Yanfie g beli??? Terketar2 nak kuarkan duit simpanan taw...hakhakhak!!! Abih duit simpanan Yanfie! Klu guna wat shopim, dah boleh dapat banyak menda taw x?! Tapi xpela, terpaksa berkorban demi DEGREE yang dikejar!
G sana sini nak survey lappy ni, mak aihh..pening jadinya sebab byk sangat choice! Akhirnya, Yanfie pilih model Acer Aspire One Happy yang kiut lagi comel tu.. Mmg happyla dah dapat tu kan! For sure la pilih kaler feberet Yanfie..PINK!!! Next time Yanfie akan cuba upload pic lappy baru Yanfie k.... 
Yanfie nak say thanks kat Mr.H sebab temankan Yanfie beli lappy baru ni.. Thanks dear! Love u more la...muahhhh!!!

Salam Sayang,

♥ 2nd Entry - 2011 ♥

Monday, January 17, 2011 0 Comments
Okla korang, kalau entry yang sebelum ni, Yanfie membebel² sebab sume entry yang siap taip boleh hilang.... Tapi sekarang stop cakap pasal tu, sbb keadaan dah kembali seperti asal ok. Hehehe....sungguh gembira c0z ada peluang untuk update Yanfie's Cottage.

Mungkin dah terlambat kot nak wish Hepy New Year kat korang semua!!! Hahaha...mmg ketinggalan betul Yanfie ni. Ape pun, Yanfie nak ucapkan Happy New Year 2011 kepada u all semua yer....and tengs kepada reader yang ada menjenguk Yanfie's Cottage walaupn belog ni dah bersawang sebab tuan empunya dah lama sangat x update entry yang terbaru.... Tengs yeah, love u all...muahh!!!

Sekarang ni Yanfie nak memulakan operasi 'BW' dulu yer... dah banyak sangat perkara yang Yanfie ketinggalan ni, masa terlalu pack sejak akhir Disember 2010 yang lalu, dats y x sempat nak update. Jumpa nanti di entry yang baru ok.... Babaiii.... ♥

♥ Blog @ Internet Yang Bermasalah ♥

Monday, January 17, 2011 1 Comments
Hari ni sudah 3 entry Yanfie taip, just standby utk update Yanfie's Cottage. Tapi kenapa semuanya hilang di bahagian draft, bila taip balik, dan cuba publish pun x dapat. Why??? What happen??? Adakah sistem blogger yang bermasalah, atau tenet yg bermasalah.. Aduyaiii...baru je bersemangat nak update belog yang bersawang ni.. Tup2, ada masalah plak...bengang.

Korang plak camne, xde masalah ke nak update belog hari ni??? Komen please... Kalau org len xde masalah, maksudnya tempat Yanfie je yang bermasalah!!!!

** Hahaha....entry ni baru boleh publish. Tapi yang Yanfie taip panjang2 pagi tadi, sume dah hilang.. Haishhh...cari pasal betul tenet ni.... Arghhh...geram!!!

Sunday, January 16, 2011

♥ BB Torch Was Mine ♥

Sunday, January 16, 2011 0 Comments

Hai semua. Semua sihat ker? Hari ni Yanfie ada peluang untuk update Yanfie's Cottage. Hihi.. Okla, Yanfie ada nak share something ngan u all semua. Nak taw x? Okla, kalau sape2 pernah baca entry Yanfie sebelum ni, mesti die akan faham. Kalau x pernah baca, boleh baca kat sini k..
 Hihi...sj nk wat surprise kan, kalau sebelum ni duk berangan2 untuk dapat BB Torch tu. And finally, pada 20 Disember 2010, Yanfie dapat jugak!! BB Torch is mine! Hahaha.... Mmg excited giler masa dapat tu, on the spot amik pakej BBM dan internet skali. Hahaha.. Perasaan gembira tu memang xboleh digambarkan u kn0w! Kikiki.. Ni bukan nak menunjuk2 k, tapi just nak share. Sila jangan jeles, tp kalau jeles gak, normal la tu. Hahaha... Yang lagi 2 barang tu, tgu jela, mungkin dalam 5 tahun lagi baru dpt kot... Lalaalalala....♥

Salam Sayang,