Follow Me @snm.yana

Monday, February 14, 2011

♥ Jakel...ooo...Jakel ♥

Monday, February 14, 2011 5 Comments
Hello there....adakah hari anda ceria??? Hahaha...Yanfie ni ape kes la, dah buang tabiat ker? atau meroyan ni??? Ishk²...mintak² dijauhkan... Okla, hari ni tergerak hati nak bercerita kat Yanfie's Cottage pasal Jakel ni...

Semalam Yanfie ditemani Mr.Yogi ke Jakel, branch Shah Alam, Seksyen 7  kot kalau x silap, yang dekat UiTM tu... Branch tu baru bukak kan... Mr.Yogi suggest beli kain untuk raya tahun ni + baju untuk ke ofis la...wawawawa~ advance tol kan, baru je masuk bulan February kot, tapi xpela....oleh kerana last year x sempat nak beli baju matching ngan Mr.Yogi, so tahun ni beli cepat² supaya x kecewa macam last year kan...

Duk pilih², finally...Mr. Yogi pilih tema kaler Peach tahun ni. Next, g pilih kain matching untuk Yanfie plak... Mak aihhh...pening nak pilih kan, c0z terlalu banyak pilihan... Kami dibantu oleh kakak Jakel tu, bukan main banyak lagi kain yang dia promote, tapi sumenya x berkenan di hati... Yanfie dah fenin, fenin ngan kaler² yang colourful tu...

Setelah hampir setengah jam dalam Jakel tu, akhirnya selesai sesi sh0pim kami petang ni, Mr.Yogi hanya beli sepasang kain utk baju melayu, tapi Yanfie dapat 5 pasang kain.... Hahaha~ Tamak kan...terg0da kerna banyak kain yang cantik² taw... Tetapi ongkos untuk beli semua kain ni bersamaan dengan ongkos beli kain untuk sepanjang tahun... hakhakhak~

...
.
...
.
...
.
...
.
...

Jeng...Jeng...Jeng

RECEIPT...Kompom puas hati!!!! 
(sila klik supaya gambar membesar)
Totally...RM770.00 (OMGucci...lalala). U guys percaya x kalau Yanfie cakap, "Cukupla stok kain pasang untuk tahun 2011?" hahaha~ Yanfie sdiri pun x percaya, c0z hari ni baru 14.02.2011, terlalu awal utk stok membeli kain pasang....wawawa~ nampaknya nak kena mintak belas kasihan Mr.Yogi untuk beli kain pasang lain for next sh0pim... hahaha~

Okla, sebelum Yanfie fullstop entry ni, Yanfie nak ucapkan HAPPY VALENTINE'S DAY kepada sesiapa yang sambut k... Yanfie x sambut pun, tapi just nak wish kepada sesiapa yang sambut... Muahhh ♥

Friday, February 11, 2011

♥ Obesiti...Oh No.... ♥

Friday, February 11, 2011 3 Comments
Salam Jumaat kepada readers beragama Islam & Selamat Sejahtera kepada Non-Muslim. Sebenarnya hari ni Yanfie xde nak cerita ape² untuk di story-mory kat sini kan. Tapi tadi Yanfie menjenguk ke belog Mommy Pinky yang comel tu sebab dah lama sgt x melawat. Hahaha....sebelum tu nak say Congrats kepada Mommy Pinky & Suami kerana telah menimang cahaya mata (Irdina Humaira) yang dah berusia 3bulan (kalau Yanfie x silap). Comel sgt² Irdina Humaira...

Yanfie pun ternampak balik tutorial 'Uji Berat Blog' tu...dah lama x timbang Yanfie's Cottage... tergerak hati nak timbang plak... Lihat hasilnya....
Obessssss........!!!
OMG......Yanfie's Cottage dah termasuk dlm golongan obesiti!!! Haha².... Oh no..camne nak bg slim balik ney, nak delete 'lemak²' yang x bermanfaat tu sayang la plak... Dulu ok je, kurus-mulus je, skrg mendadak obesitinya.. Kena cepat² 'diet'.....Huhuhu...

U all dah timbang ke belog masing²??? Kalau belum, meh cni timbang dulu, manala taw, ter'd0uble' @ ter'triple' obesiti ker... Hahaha²... Seboleh²nya berat blog kurang daripada 100kb, tapi kalau berat blog u all melebihi 150kb, maknanya ia obesiti la tu. So, sila kuarkan widget² yg mana x bermanfaat tu k (Yanfie sdiri pun tatau nak delete widget mana)!!!

Boleh timbang di  ♣ En.Nescafe Ais atau ♣ Mommy Pink.

Okla, gud luck!!! 

Thursday, February 10, 2011

♥ Macam Yanfie jer... ♥

Thursday, February 10, 2011 1 Comments
Saja Yanfie nak share dengan u all 1 cerita ni... Rutin setiap pagi Yanfie adalah dengar Hot.fm. Tajuk pagi ni, pasal minta maaf, FBI dengan rela hati pilih cara untuk dapatkan 200 tandatangan beserta gambar dalam tempoh 2jam bagi minta maaf sebab sengaja membotakkan kepala die... Kalau FBI x berjaya, die terpaksa jadi orang minyak...!!! hahaha~ Macam² la Hot.fm ni kan, tapi Yanfie suka sangat dengar Hot.fm....

Cerita yang Yanfie nak share dengan u ols bkn cerita kat atas tu... Tapi ni ha, masa dengar tu, ada sorang caller tu, die cakap "selama 10 tahun (klu x silap, tp lama la) dia berkahwin dengan isteri dia, wife dia x pernah mintak maaf sekali pun dengan dia, dia x pernah nak mengalah"!!! Hahaha~ Dengan tiba² Yanfie tersenyum sorang².. Nak taw naper? Sebab perangai wife dia sejibik macam Yanfie...hahaha~ 

Kalau My Incik Hubby (My Mucuk/My Yogi) terbaca entry Yanfie ni, mesti dia pun tersengih²..bab dia taw perangai Yanfie macamana. Yanfie pun paling liat nak mintak maaf, dah la cepat merajuk!!! So, kalau time gado² tu, Incik Hubby yang banyak mengalah & selalu pujuk Yanfie... Yanfie ingat ayat Incik Hubby.. "Hubby x pernah jumpa orang yang sedegil macam Sayang ni taw, xde dah org paling degil melainkan Sayang!"... hahaha~ Bukan senang nak melayan karenah budak degil ni...bukan semua orang yang leh tahan, dat's y I love My Hubby Very² Much... hahaha~ C0z dia je yg leh tahan ngan karenah Yanfie dalam tempoh 4 tahun hubungan kami.... Hopefully, hubungan kami pun akan berkekalan, guys...please pray for us & god please bless us, I Love Him Damn Much!!! Online Now Icons


Wednesday, February 9, 2011

♥ Hohoho...Balik Kampung ♥

Wednesday, February 09, 2011 2 Comments
Lalalala...dah lama btol x update Yanfie's Cottage. Ape la Yanfie ni kan, macam 'kacang lupakan kulit' lak!!! Time busy, asyik lupakan jer, tapi time dah boring² baru sibuk nak potpet² kat cni... Hahaha~ 

Btw, Yanfie bukan sengaja membusykan diri...tapi last week cuti seminggu , 29hb pagi balik kampung!!! Alhamdulillah, time tu x jem, dapat sampai ke kampung dengan lancar & selamat!!! So, bila dah  balik kampung tu, paham² jela, mana ada masa nak on9, fb pun on9 melalui BB jer...wahawaha~ 

Balik Putrajaya semula hari Ahad (06/02)...mak aihh, seperti jangkaan la kan, memang gila babun la jem nya!!! Bese balik amik masa 6jam je, ni hampir 10jam sbb stuck dalam jem... Gerak balik dalam kul 10 lebih pagi, sampai Putrajaya jam 8 malam. Nasib baik ada Dayah temankan Yanfie, balik berdua je... Sampai je terus g tapau makanan, lapo sgt².. ya ampun, Allah je tahu... Terpaksa tahan perut, gara² malas nak stop, bab takut makin lambat sampai...sepanjang perjalanan just minum air jer... Gile kan!!! Sepanjang perjalanan jugak, dapat tgok macam² karenah  manusia di muka bumi Allah ni, mcm² gelagat org kat tepi jalan tu, jadi tontonan lak., especially sepanjang jalan Highway Karak-Kuala Lumpur. Ada yang benti rehat, ada yang tido, ada yang duk lompat², ada yg duk check kereta, ada gak yg sempat ngorat...hahaha~