♥ Bento ♥

Wednesday, March 30, 2011

30032011 ~ Petang ni sebelum balik, Yanfie sempat lagi BW!!! Yanfie sempat singgah di belog wajib jenguk adalah Belog Cap Ayam. Haha...so, terbaca entry terbaru beliau pasal Impian Terpendam! Dengan tekun Yanfie telek², pastu ternampakla pasal BENTO.

Owh.....menda ni pun Yanfie dah lama minat, mmg selalu berangan nak buat benda ni...tp x reti!!! Cuma baru taw namanya BENTO. Kalau sebelum ni hanya taw panggil 'Lunch Box' jer. Tengs Cik Amar Amirah, kalau x, saya xkan taw namanya BENTO. Korang taw x ape tu Bento??? Hahaha...kalau sape² big fan Korean @ Japan Drama/Movie macam Yanfie, wajib pernah tengok la menda alah ni. Kompom taw.. Maksud bento secara specificnya tatau nak explain, tapi korang leh tengok pic ni k, kompom korang taw kan....


*
*
*
*
*
*
*
*




Semua gambar² ni, Yanfie pinjam dari belog Bonita's Cooking & Bento Wonderland yang di'link'kan dekat Belog Cap Ayam. Perghhhh...sume Bento² yang dia buat comel² sangat... Kalau ada depan mata, kompom rasa nak frame jer, sayang nak makan sebab terlalunya comel. Miss TataBonita, boleh tlg ajarkan??? Anda sangat kreatif taw! I admire u ♥ Hahahaha....teringin nak buat & makan BENTO nih!!!


You Might Also Like

15 person(s) poked me!

  1. comel giler! cmni cnform sayang nak makan! :D

    ReplyDelete
  2. @Titu Tita taw xpe...comel gler kan kak!!! Alangkah bahagia kalau ada org hadiahkan utk kita!!! akak blaja la buat...hahaha!!! AKak kan rajin masak² ni ^_^

    ReplyDelete
  3. siapa biasa layan citer jepun mesti tau bento ni.. nak tau cara buat search je kat youtube...

    ReplyDelete
  4. Oh my... Thanks a lot for the sweet words :D. Glad to know that you're so eager to make bento, I will always be happy to share if you have any questions about bento. Happy bentoing! ^^

    ReplyDelete
  5. wowww sgt comel...suker2 nengok....betul ler sayangnya kalau nak makann...

    ReplyDelete
  6. yana : jom lar kite buat sama2 kat pantry, jom lar, jom lar, jom! lar! hahahah

    suzan : ade ek? nanti nk try lar :D

    ReplyDelete
  7. huhuhu...dlm komik3 i banyak bento yg cantik3

    ReplyDelete
  8. @Azueriena Norash hahaha...mmg syg nak makan! klu buat jadi comel mcmni, buat hiasan jela!!! ^_^

    ReplyDelete
  9. @aneesz siyes comel giler...mcm mainan jer!! hahahaha!

    ReplyDelete
  10. @iekaIshk3..kawan aku sorg nih, sejak dulu sampai skrg, x abih2 ngan komik die! klu dah ada anak sok, berebut ngan anak2 nak baca komik! hahahaha~

    ReplyDelete
  11. @PrincessEmo Faiz Tyra : bygkan klu tiap2 hari tyra buat bekal utk faiz mcmni, tiap2 hari Faiz nangis!!! hahaha...nangis sbb malu ngan kawan2 die kot... hahahaha~

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe