♥ Nota Misteri ♥

Thursday, May 12, 2011

Yanfie ada 1 cerita nak share, kejadian ni berlaku tadi, lebih kurang jam 11.00malam. Jam 6.00petang Yanfie 'check out' dari opis untuk balik ke rumah. Sampai je kat rumah, dari jauh lagi dah nampak ada kereta Saga BLM Silver (JLJ ****) telah merembat parkingku. Suka suki dia je nk rembat parking orang. Dalam hati memang dah sumpah seranah r, balik penat2, ada org cari pasal lak, x ke hangin kan. (Nasib la ko..). So, Yanfie block jelah kete tu, biar dia xboleh keluar... hahaha!!!

Masuk umah, sempat ag bersembang dengan housemate (Farah). Pastu Yanfie gtaw dia, ada kete mana ntah curi parking Yanfie. Rupa²nya Farah balik ke rumah tengahari td, then masa tu memang dia nampak pemilik kereta berkenaan. Orang tu baru pindah ke sini, dengan lori angkat barang lah semua. Lepas tu lega la cket, dalam hati cakap "aku maafkan dia, mungkin dia orang baru, dia tatau peraturan kat cni lagi".



Malam plak nak keluar untuk celebrate besday Mr.Yogi, bukan celebrate ape pun, just belanja makan. Hihihi... Sampai je Mr.Yogi di bawah blok rumah, beliau call Yanfie. Ikuti perbualan ini :

Mr.Y : Sape amik parking awak?
Saya : Tatau, x kenal pun.
Mr.Y : Dia baru parking hari ni ker?
Saya : A'ah, petang tadi saya balik, dia dah ada....
Mr.Y : Dah xpela, saya dah tulis nota kat dia.
Saya : Lah..yeker? (dalam hati gelak² da...)
* perbualan ditamatkan..

Turun bawah, Yanfie sempat baca nota tersebut, nasib baik agak berbudi bahasa. Hahaha.. So, kami keluar dgn gembiranya. Lepas makan, jalan² jap, pastu terus balik memandangkan esok kerja. Masa nak masuk parking tu, ternampak 1 nota, siap bertampal kat divider tu, mungkin dia xnak kertas tu hilang sebelum Yanfie sempat baca.

Bunyinya lebih kurang macam ni lah, "Mohon maaf Cik sebab telah ambik parking Cik. Kalau sudi, bolehla kita berkenalan (019*******)." Sebelum sempat habis baca no.fon tu, nota tersebut telah selamat direnyukkan oleh Mr.Yogi. Hahahaha.... Nampak riak 'jelous' di situ okey, sambil berkata "Camna dia taw ni parking pompuan?". Tatau nak jawab & no komen.

Tamat Sudah ^______^


You Might Also Like

2 person(s) poked me!

Google+ Followers

Subscribe