Follow Me @snm.yana

Wednesday, August 24, 2011

24 Ramadhan 1432H/2011M

Wednesday, August 24, 2011 3 Comments
First of all, Alhamdulillah, syukur sangat sebab masih diberikan peluang dan kesihatan yang baik olehnya untuk menunaikan Ibadah Puasa. Lagipun Yanfie masih cukup puasa 24 hari ni. 

24 Ogos = 24 Ramadhan bersamaan hari gaji! Wahhhh...gaji dapat sebelum raya ni, cepatlah abeh nampaknya kan! Bonus yang dapat pun, x leh nak tampung yuran sekolah! So, terpaksa back up ngan gaji... 

Tahun ni x ada peruntukan duet raya hokaiii...harap maklum! So, kepada sedara mara, sepupu sepapat, please take note. Ngeh²... Duet raya tahun ni cukup² untuk ayah, umie & anak² buah je!!

2 days to go, menghitung hari untuk balik kampung. Tahun ni sebenarnya tak excited mana pun nak beraya. Tatau kenapa! Adakah kerana usia semakin meningkat? (Hahaha...ada kaitan ke?) Lagi 2 bulan baru nak cukup 24 tahun kot, maknanya usia masih muda. Atau mungkin sebab tahun ni beraya dengan keadaan yang sumenya sederhana, x berbelanja sakan macam tahun² sudah! Baju raya? Awal tahun dah siap... Biskut raya? Beli je 2,3 jenis... Duet raya? Tahun ni bajet sket berbanding tahun lepas.. Nasib lah musim raya dekat dengan musim kena renew roadtax & insurans, musim membayar yuran sekolah. Wawawawa~

Okla, di kesempatan ini, Yanfie nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 1432H/2011M. Mohon maaf jika ada silap @ terkasar bahasa sepanjang menjadi ahli blogger seMalaysia ni. Kepada semua rakan² yg akan membuat perjalanan pulang ke kampung, hati² di jalan raya okaiii. (^_________^)


Saturday, August 20, 2011

Monday, August 15, 2011

What's Up

Monday, August 15, 2011 0 Comments
15 Ogos 2011M/15 Ramadhan 1432H ( 2.45am ) ~ Hye all, Yanfie dah terlalu lama sangat x update apa² entri, dan x buka belog pun. Teruknya ada pemilik belog macamni kan! Yanfie's Cottage dah menangis air mata darah kot, gara² tuan punya x amek kisah pasal dia lagi... Hahaha~

Just because...almost 2 months not updated, so I dunno where to start over again!!! Malah, Yanfie tatau pun Yanfie ada menang GA Tupperware @ KakakShop GA. Sorry KakakShop, hopefully berlum terlambat untuk claim hadiah okeh?! ;) Nak nanges aseee....huhuhu!!!

Malam ni malam ke-3 xboleh nak melelapkan mata. Dah 2x setup sleep timer dekat mp3, yg bermaksud sudah 3 jam mengguling²kan diri atas katil, but until now, I'm still wake up. Waduhhh...minta dijauhkan daripada penyakit INSOMNIA (difficulty geeting to sleep / staying sleep)! Wahaaaa....malam² ni duk cakap merapu plak! Nehiiii.......OMG!!! Just stay up until 'sahur'...huhuhu~




Oraitt..sebelum tu, nak wish Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak kepada semua umat Islam di seluruh dunia dan Malaysia khususnya. Walaupun dah basi, tapi belum terlambat kan. Semoga kita dapat memanfaatkan & menggunakan masa di bulan Ramadhan ini dengan sebaik²nya. Selamat Bersahur, Selamat Berbuka dan Selamat Ber'solat' Terawih. Amin~