.::Drogba & Rooney::.

Thursday, September 08, 2011

Korang tengok tak cerita ni "Drogba & Rooney". Cerita ni ditayangkan di Astro Prima (105). Cerita ni memang kelakar gile, gandingan Johan & Zizan Raja Lawak (JOZAN) pada 30 Ogos 2011 dan ulangan pada 02 September 2011.

Cerita ni mengisahkan tentang 2 orang sahabat yg sangat meminati Droga (Chelsea) & Rooney (Manchester United) dan menyimpan impian untuk melihat perlawanan EPL secara live di London. Dorang menubuhkan Tabung EPL semata-mata bagi mengumpul dana untuk ke kota London.

Setelah 10 tahun mengumpul dana, dan semua kerja halal & haram dorang buat, akhirnya duit dorang cukup. Tapi sampai di kota London, dorang xdapat tengok EPL secara live sbb tiket dah 'sold out'. Nasib dorang sangat baik kerana terjumpa Yati (kawan sekolah), dan Yati banyak membantu mereka semasa di Kota London.

Di kota London juga, dorang terpaksa menubuhkan Tabung Dendang Perantau (klu x silap namanya) untuk mengumpul dana pulang ke Malaysia, gara2 terlepas flight balik ke Malaysia. 

Kesimpulan : So far, cerita ni sangat kelakar dan best, cuma ending macam x berapa nak best jer... Apa pun, Jozan memang lawak, x kering gusi tengok cerita ni.


You Might Also Like

3 person(s) poked me!

  1. Citer klakar giler kan, tp tu lar ending tak berapa best.. Yg klakar tiket 'sold out' bermakna tiket dijual diluar! :D

    ReplyDelete
  2. yang tak boleh blah, "tiket sold out" hah! tiket dijual diluar :D

    ReplyDelete
  3. best kan cite ni??? sukeeerrr....

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe