Follow Me @snm.yana

Monday, October 31, 2011

.: Monday Blues #4 :.

Monday, October 31, 2011 2 Comments
Selamat Pagi semua!
(T__________________________T)

Korang apa khabar hari ni? Dah mula minggu baru kan, hope semua rancangan berjalan lancar minggu ni. Nak dijadikan cerita, pagi ni YC begitu bersemangat nak datang kerja, gara² dalam kepala otak, dah set "Bos xde, so boleh relax² kat opis". Tapi sampai je ofis, YC telah dimaklumkan pegawai kitaorang nak buat Staff Meeting plak pepagi ni.. Haishhh... Hilang segala semangat² yg dibawa dari rumah tadi.. (^^,)

Bila bos xada, pegawai 'berkenaan' mula la nak bermaharajalela okeiii. Nak tunjuk dia ada buat kerja la sepanjang ketiadaan bos tu. Buat apa nya nak buat staff meeting  bagai lagi, xde benda nak cakap pun, asyik duk ulang benda sama je. Yang paling x syiok, pagi ni tergopoh² nak siapkan minit mesyuarat lepas! 
(Haha...ni silap sendiri sebab selalu buat last minute!
Ok, tapi tetap nak salahkan 'orang' tu jugak. Pagi ni nak buat meeting, pagi ni jugak baru inform! Ni contoh pegawai yang buat kerja x ikut prosedur! Haha...


Dah kelam kelibut nak siapkan minit, nak tempah makan ape bagai. Bila dah last minute macam ni, x sempat nak order makanan sedap² da, nak xnak terpaksa order daripada Cafe ofis kat bawah tu! Dah r kitaorang memang dah blacklist cafe tu! Rasa nak p boommm je cafe tu! Walaupun nampak menyelerakan, tapi x rela den nak makan makanan tu! Haishhh...


Friday, October 28, 2011

.: Salam Jumaat :.

Friday, October 28, 2011 2 Comments
Selamat Pagi. Hari ni dah Jumaat? Haishhh...cepatnya masa berlalu kan? Yang lain sume mesti hepy je bila datang ari jumaat, esok dapat ber'rest2' kat umah @ g jalan². Tapi YC x hepy pun taw! Sebabnya kalau ari ni Jumaat, esok dah Sabtu...esok ada kelas lagi! Malas nyerrr.. Mood : Malas tahap dewa dewi tertinggi! Rasa macam dah lama x peram tido pada pagi Sabtu (teruk perangai). Mood untuk update Yanfie's Cottage pun jarang-jarang je datang. Sebab diri ni dah dipenuhi dengan mood belajar. Ok, jangan salah faham di situ, itu bukan bermakna YC sangat rajin belajar, tp amatlah sibuk dengan assigment, presentation dan quiz, test segala bagai. Semester ni penuh dengan tekanan ok... Hopefully semuanya dapat ditempuhi dengan tabah oleh YC dan classmate.

Apa pun, hari ni 28 Oktober 2011M bersamaan 1 Zulhijjah 1432H. Kita dah nak sambut tahun baru daaa... Bulan Zulhijjah, bulan terakhir dalam kalendar Islam. Lagi beberapa hari je kita nak masuk tahun baru 1433H kan! Masing² dah boleh standby dengan Doa awal dan akhir tahun.


(^^,) 

*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*

*Update*



DOA AKHIR TAHUN

Sesiapa yang membaca doa ini, syaitan berkata:
"Kesusahan bagiku dan sia-sialah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun."



Waktu membacanya:
Doa akhir tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah. 



DOA AWAL TAHUN

  Sesiapa yang membaca dia ini, syaitan berkata :
"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan."

   
Waktu membacanya:
Doa ini dibaca 3 kali setelah masuk waktu maghrib pada malam 1 Muharram. 

Sumber : Ashtech


Wednesday, October 19, 2011

.::Wordless Wednesday #6::.

Wednesday, October 19, 2011 2 Comments


“I must learn to love the fool in me the one who feels too much, talks too much, takes too many chances, wins sometimes and loses often, lacks self-control, loves and hates, hurts and gets hurt, promises and breaks promises, laughs and cries” (by Theodore Isaac Rubin)


~ Truly ♥ Mr. Yogi so much. Needing you, always by my side ~





Friday, October 14, 2011

.::Salam Jumaat #::.

Friday, October 14, 2011 2 Comments

Salam dan Selamat Pagi Jumaat (^^,)

Alhamdulillah, syukur kerana kita masih dipanjangkan umur untuk berjumpa lagi dengan penghulu segala hari iaitu Jumaat. Walaupun, rasa macam sedih  sangat sebab dah Jumaat, sebab masih banyak lagi 'task to-do' untuk minggu ni yang masih belum disiapkan. Apa pun, kita manusia biasa...tak boleh nak hentikan masa. Apa pun, i'll try to do the best.


 ✿◕ ‿ ◕✿  Sesi Muhasabah Diri  ✿◕ ‿ ◕✿


"Kita lahir dengan 2 mata dan 2 telinga, tapi kita hanya diberi 1 mulut. Kerana mulut adalah senjata yang sangat tajam, mulut boleh menyakiti, bisa menggoda, dan banyak hal lainnya yang tidak menyenangkan. Sehingga ingatlah bicara sedikit mungkin tapi lihat dan dengarlah sebanyak-banyaknya." (Sumber : QUSIM)

YC rasa diri YC kebiasaannya memang jenis yang berterus-terang, kalau tak suka, cakap terus tak suka, klu suka, cakap suka! Mungkin kadang-kadang ada yang terasa, ada yang tersentap... 
Walaupun, sebelum bercakap YC akan fikir 'cause and effect', tapi YC mohon maaf jika ada yang terasa @ tersentap ok. Sesungguhnya kita manusia biasa, sentiasa berbuat kesilapan yang sengaja @ tidak disengajakan. 
Kadang2 dengan niat untuk menegur, tapi ada jugak jenis yang tidak boleh menerima teguran orang. Kerana YC berpegang pada prinsip 'sahabat adalah orang yang menegur apabila kita membuat kesalahan, bukan orang yang menyokong @ menutup sebelah mata kesalahan kita'. 
So, marilah sama-sama kita muhasabah diri okai ♥






Wednesday, October 12, 2011

.::Rindunya::.

Wednesday, October 12, 2011 1 Comments

Hai semua...

Rindunya kat cni, rindunya nak update tiap² ari, rindunya nak BW, rindunya nak komen² belog korang, rindunya nak join bloglist/segmen/GA/contest... =(
.
.
.
Semuanya gara²  nak fokus pada kerja & study... Agaknya dah masuk 2minggu kot x mengadap tv. Asal balik keje, malam mengadap meja study, buat asemen, cari input, blaja (baca tapi x masuk otak)... Banyak nya nak kena pk, assignment, quiz, test, presentation..
.
.
.
Kalau sebelum ni bawak buku skolah datang opis, kononnya buat asemen kat opis, so balik umah, boleh tengok tv @ tido...Tapi sekarang, xde selera nak bawak buku datang opis, sebab pk, balik kang kena pk lagi pasal buku.. So, masa kat opis ni, kalau boleh nak fokus pada kerja, xnak pk sal sume tu... Haishhh! Ni pun curi masa utk update, nak mengadu kat YC ni... Huhuhu~

Nasib badan...



Thursday, October 6, 2011

.::Header Doodle::.

Thursday, October 06, 2011 7 Comments

Salam Petang (^______^)

Pagi tadi YC kidnap lagi 1 doodle comel dari blog FIZGRAPHIC. Comel sangat. Doodle Skirt Pink! Korang nak kidnap jugak? Tekan [Sini]


Doodle Skirt Pink

Comel kan? Yang paling best, free jerk! So, sambil² buat kerja, YC edit header baru pakai dua doodle yg YC dah amik kat belog beliau jugak. Bolehla, YC bukan *kretip* sangat pun nak edit² ni. Lagipun versi ekspress je.


Doodle Muslimah & Doodle Couple

Semua doodle ni ada macam² kaler & macam² version, tp doodle yang YC ambil semuanya kaler pink (for sure my *feberet* kaler)...hahaha! Credit kepada Hafizzi Aziz. Nanti bagi free doodle lagi hokeyyy! ♥


.::Serina Hamil Anak Ke-2::.

Thursday, October 06, 2011 4 Comments
Ni hao (^_____^)

Pagi tadi YC sempat melawat page Facebook Serina O'Luanaigh, anak Chef Wan lah! Haha... So, ternampak satu status yang menarik perhatian YC.


Korang semua dah tahu ke Serina sedang hamil anak ke-2? Mesti dah tahu kan! So maknanya YC lah yang ketinggalan =( 

Apa pun, tahniah kepada Serina O'Luanaigh & Gavin Edward O'Luanaigh, semoga tepat jangkaan doktor yang mengesahkan baby tersebut adalah baby girl dan dijangka lahir bulan Januari 2012! Kalau dapat baby girl, hurm...cukup la sepasang! Mesti comel giler macam Tristan Tareef kan!

Tristan Tareef
~Happy Family~

(^__________^)

Sumber Gambar : Page Serina O'Luanaigh


.::Sweet Dream::.

Thursday, October 06, 2011 0 Comments

Miss Along a.k.a Muhammad Irfan Danial damn much...♥♥♥

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, October 3, 2011

.::Monday Blues #3::.

Monday, October 03, 2011 0 Comments
Selamat Pagi semua! Hari dah ari Isnin? Cepatnya... Yang lagi penting "Goodbye September, Welcome October"! Jangan x percaya, kita dah jejak ke bulan Oktober 2011. 

Tarikh penting Oktober? For sure... 
*07-10-2011 (dis coming Friday), nantikan Bajet2012...
*26-10-2011 (Rabu) - Happy Deepavali

Rajinnya YC update pepagi ni kan?! Paham² jelah, pagi² Isnin ni rasa macam lemau lagi, xde mood nak kerja...masing² duk layan mood weekend! Haishhh... ni kes "Sindrom Moody Monday Blues". 


Maybe dalam minggu ni, YC akan jarang update kat cni. Minggu ni quit busy cket dengan study. Weekend ni ada 3 quiz! OMG...x ready utk apa² quiz & presentation lagi. Hadoiiii... Rasa macam x sempat, xleh nak 'ketchup' la minggu ni... Btw, thanks pada yg sudi singgah di belog Yanfie's Cottage ni. Insyaallah, YC akan cuba untuk BW balik ke belog korang semua A.S.A.P ok. Wish me luck guys. Love ya ♥