.::Salam Jumaat #::.

Friday, October 14, 2011


Salam dan Selamat Pagi Jumaat (^^,)

Alhamdulillah, syukur kerana kita masih dipanjangkan umur untuk berjumpa lagi dengan penghulu segala hari iaitu Jumaat. Walaupun, rasa macam sedih  sangat sebab dah Jumaat, sebab masih banyak lagi 'task to-do' untuk minggu ni yang masih belum disiapkan. Apa pun, kita manusia biasa...tak boleh nak hentikan masa. Apa pun, i'll try to do the best.


 ✿◕ ‿ ◕✿  Sesi Muhasabah Diri  ✿◕ ‿ ◕✿


"Kita lahir dengan 2 mata dan 2 telinga, tapi kita hanya diberi 1 mulut. Kerana mulut adalah senjata yang sangat tajam, mulut boleh menyakiti, bisa menggoda, dan banyak hal lainnya yang tidak menyenangkan. Sehingga ingatlah bicara sedikit mungkin tapi lihat dan dengarlah sebanyak-banyaknya." (Sumber : QUSIM)

YC rasa diri YC kebiasaannya memang jenis yang berterus-terang, kalau tak suka, cakap terus tak suka, klu suka, cakap suka! Mungkin kadang-kadang ada yang terasa, ada yang tersentap... 
Walaupun, sebelum bercakap YC akan fikir 'cause and effect', tapi YC mohon maaf jika ada yang terasa @ tersentap ok. Sesungguhnya kita manusia biasa, sentiasa berbuat kesilapan yang sengaja @ tidak disengajakan. 
Kadang2 dengan niat untuk menegur, tapi ada jugak jenis yang tidak boleh menerima teguran orang. Kerana YC berpegang pada prinsip 'sahabat adalah orang yang menegur apabila kita membuat kesalahan, bukan orang yang menyokong @ menutup sebelah mata kesalahan kita'. 
So, marilah sama-sama kita muhasabah diri okai ♥






You Might Also Like

2 person(s) poked me!

  1. YC suka kawan dengan TiTi tak? hahaha betul tu kadang-kadang percakapan boleh menjana permusuhan wah dah macam menjana tenaga pulak hehe ok jgn stress, sempat buat semua benda tu, xoxo ^_^

    ReplyDelete
  2. tapi ade jugak manusia yg sukar menerima teguran dan nasihat org len..

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe