Monday Blues #4

Monday, December 12, 2011


Selamat Pagi semua (^^,)

Pagi ni rasa bukak je mata, terus rasa cam nak membebel panjang2! Huhuhu... Semalam lepas balik dari kelas, terus landing dan tido sampai ke pagi ni. Kononnya nak tengok tv, tapi last2 sekali tv yang tengok saya. Tapi pagi tadi kemain liat nak bangun, tambah lak cuaca yang redup, baru lepas hujan! Untuk orang2 yang keje kat Selangor, selamat bercuti la korang yer! Best2!!!

Ok, sebenarnya nak bercerita pasal kelas semalam! Minggu lepas memang antara minggu yang bikin saya stress, sakit ati, sakit kepala otak...Hahaha! Begitulah nasib student E-PJJ ni kan! Kelas mmg jarang2. tapi kelas yang jarang2 tu la yg bikin stress! Sebab 1 hari kelas dari kul 8.30 pagi - 6.30 petang, pulak tu kelas yang 1 hari tu la sume subject akan ada Test/Quiz/Submit Assignment/Presentation dalam satu masa! Bayangkan la nak kena study sume subject sebab Test/Quiz dalam hari yang sama! Final exam kami pun seminggu, ada 1 paper je taw...max 2 paper!

Credit : Mr. Gugel
Betolla orang cakap kalau nak sambung E-PJJ, memang kena kuat semangat! Kalau x kuat semangat, memang akan 'pancit' di tengah jalan! Hurmm...dugaan! Sebab setiap kali ada Test/Quiz memang kitaorg akan study! Tapi xleh nak masuk kepala otak, tu yang bikin stress! Dan hasilnya...macam semalam la jugak! Lecturer ada return Test paper yg lepas utk 2 subject, macam hampehh...sebab dalam 20 lebih pelajar, hanya sorang je lulus utk 2 test paper tu... Korang boleh imagine x? 1 subject, 1 orang je yg lulus?! Hampa, kecewa, xleh nak ungkap...yg lain sume atas2 pagar (termasuk saya!)

Nak kena pulun untuk Final Exam nanti! Mampu ker? Apa pun..."Wo hui jinli de" | Saya akan cuba yang terbaik (^^,) Nuli...Nuli. Fighting~

p/s : Abaikan teks di bawah. (^^,) Hahahaha~

Oral Test 2 (Mandarin)

Wo jiao Yana. Wo de jia zai Jilandan he Bucheng. Wo you fuqin, muqin he wu xiongdi jiemei. Wo de fuqin shi yi ge gongwuyuan. Wo de muqin shi yi gi jiating zhufu.

Wo de dajie jiao Diana. Ta hen piaoliang. Ta shi yi ge laoshi, ta zai xuexiao gongzuo. Wo de erge jiao Izwan, ta hen yingjun. Ta shi yi ge shangren, ta zai bangongshi gongzuo. Wo de jiejie jiao Liyana, ta hen piaoliang. Ta shi yi ge hushi, ta zai yiyuang gongzuo. Wo de xiaodi jiao Dila. Ta zai xiaoxuen xuesheng. Ta hen congming he hen ke'ai.

Wo jinnian er shi si sui. Wo de shengri shi shiyiyue shiqi hao. Wo de shouji haoma shi Ling Yi Qi Jiu Qi Liu Liu Si San Si. Wo shi xuesheng. Wo zai Mala Gongyi Daxue nianshu. Wo xihuan kanshu he kan dianshi. You kong de shihao, wo changchang kan shangwang. Wo ye changchang he tongxue de baongliqiu.





You Might Also Like

0 person(s) poked me!

Google+ Followers

Subscribe