Dugaan Datang Lagi

Friday, February 24, 2012


Assalamualaikum wbt.

Sebenarnya 2 hari lepas dapat call daripada ummi, bgtaw yang nenek diserang strok dan sekarang masih di wad kecemasan. Sampai hari ni x sedarkan diri lagi. Family semua dah mintak kebenaran nak bawa nenek balik ke rumah, tapi doktor pakar x benarkan. Sebab nya saluran darah di kepala dah pecah, dan tekanan darah nenek belum stabil. Waaaaa....sekarang ni masih 'menimbang tara' nak balik ke kampung dengan apa. Pagi tadi Mummy (a.k.a mak sedara) ajak balik, tapi last minute gtaw, x dapat la nak ikut. Dua orang sepupu yang sudah berkeluarga balik sebuah kereta pula malam ni, so x dpt la nk tumpang. Kak Ngah dengan adik balik dengan keretapi malam ni jugak, dari Johor. Alternatif? Keretapi @ flight. Flight...nanti sape plak yang nak pergi jemput kat airport, lagipun bukan dekat jarak dari rumah ke airport, makan masa 1 jam lebih. Rasanya keretapi pilihan yang terbaik, lepas balik kerja terus pergi cari tiket nak balik. Minta tolong Mr. Yogi hantarkan ke stesen petang ni...

Hurmm...semoga semuanya selamat! Ok, selamat tu harapan tipis, doktor pun dah bgtaw, kalau umur nenek masih panjang, dia tetap xboleh sihat macam dulu, maksudnya kecacatan kekal. Tapi harapan nak selamat sangat tipis, lagipun nenek dah tua sangat, uzur, x kuat. Semoga kami sempat balik dan jumpa nenek...walaupun dia x sedarkan diri. Doakan perjalanan Yana semuanya berjalan dengan lancar petang ni k...




You Might Also Like

1 person(s) poked me!

  1. mesti susah hati sangat2 kan , um , semoga awk slmt cmpai =)

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe