Pegawai 'Terlampau Pandai'

Thursday, March 22, 2012


Selamat Pagi (^^,)



Pagi ni x ada info pape nak share. Saja nak update, sbb nak lepaskan geram! Pagi2 lagi dah bikin panas hati. Kat ofis @ tempat kerja korang wujud x pegawai yang 'terlampau pandai' ney? Terlampau pandai dalam {   }. Hahaha...

Ada seorang pegawai kat ofis Yana ni. Memang x suka gile dengan dia. Tapi tatau la macamna boleh tahan kerja bawah dia, sampai sekarang. Mungkin kerana terpaksa kot. Pegawai lelaki ada 2 orang, Pegawai A & Pegawai B. Kalau ikutkan jawatan Pegawai A sekarang, dia memang x layak dapat la. Bab dia memang langsung xada kelayakan untuk post tu. Orang yang dari stage bawah, terus melompat ke stage atas, macam tu lah! Macam orang kena 'culture shocked' gitew. Bila berada 'di atas', mula la jadi pegawai yang gila kuasa. Adoiii...post pegawai, tapi langsung x reti nak buat kerja. Modalnya taw bercakap jer...tapi kerja x reti nak buat. Susah btol dapat pegawai yang berlagak pandai, 'bodoh sombong'... Cakap je lebey, tapi habuk pun tarak! Huhuhu! Belakang berani cakap, mengumpat2 kite, tapi depan2 kite...macam tikus jumpa kucing!

Ada lagi sorang pegawai kat sini, Pegawai B, lagi tinggi pangkatnya. Tapi memang selesa kerja dengan dia. Sebab dia cool sangat...tak macam Pegawai A tu. Dia lebih bertimbang rasa dan menerima situasi kita. Memang attitude dua pegawai ni 200% berbeza. Berlawanan perangainya.

So, saya berharap cepat²la PRU, sebab saya dah tak tahan sangat². Saya nak berubah angin plak. Harap² lepas ni dapat jumpa pegawai yang lebih baik. Dah penat daaa...selalu sangat bergaduh dengan dia. Saya ni jenis yang moody juge, saya akan jadi agresif, melawan cakap kalau saya di pihak yang benar. Dah 2x isi borang tukar, tapi dia x sokong, mean x diluluskan! Sebab ape? Sebab kalau saya xada, dia macam 'patah kaki dan tangan'! Keje? Boleh jamin xkan jalan! Amin~

PEACE (^^,)


You Might Also Like

2 person(s) poked me!

  1. selalunya peg atasan mmg camtu. pandai ckp je tapi keja semua org bawahan yang buat.

    ReplyDelete
  2. @Niza Romli : Kannn? Tulah...x reti buat keje 1 hal.. Mulut plak suka menyindir orang! Huhu..mmg menyakitkan hati~

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe