Seminar Transformasi Diri @De Baron Resort, Langkawi

Monday, March 12, 2012


Salam Isnin (^^,)

Dah lama benar Yana x update belog ni...sebab tu macam dah tatau nak start dari mana balik. Huhuhu... X sempat nak update pun masa pergi kursus dekat langkawi pada 28 Februari - 1 Mac 2012 hari tu. Walaupun dalam keadaan kelam kabut pasal urusan keluarga, tapi pergi juga ke kursus tersebut.

 Bukti saya telah menghadiri kursus tersebut. Walaupun pada awalnya, memang sekeras²nya xnak pergi, sebab sorang² + x bersedia! Tapi oleh kerana dah lepas due date, xbley nak cancel.
 Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar...dapat kenal ramai kawan baru jugak! Ramai jgk yang terkejut sebab Yana seorang je wakil dari KeTTHA. Hahaha...nak wat camne, dah ajak yang lain, tapi macam semuanya x sudi! Kursus tu best sangat², sebab penceramah Tengku Naufal Tengku Mansor tersangatlah best! Boleh bagi award Penceramah Terbest Di Abad ni kot! Cuma yang tak best...masa pergi hari tu, Langkawi pun tengah musim hujan, so...aktiviti nak jalan² tu agak terbatas taw!


Ni gambar masa kursus tu...kelakar pun ada tengok gambar ni!
Rasanya macam photographer tu x berapa pro je....majoriti dalam keadaan x sedia pun, tapi dia dah siap snap daaa! Hahaha.... 

Nak share pasal resort kami tinggal iaitu De Baron Resort, Langkawi.
Penginapan sangat2la selesa, dan harganya pun xada la mahal sangat berbanding hotel² lain yang berdekatan dengan pekan. Lokasi, sangat strategik...sebab dekat btol dengan Pekan Kuah. Kalau jalan kaki, dalam 5minit dah boleh sampai, lagipun resort ni betul² tepi pantai.  Cuma satu je yang x berkenan, coz makanannya x berapa nak puas hati la. Mungkin perlu diupgradekan lagi.

Satu lagi cawangannya, Langkawi Baron Hotel. Hotel yang ni memang betul² dalam Pekan Kuah, bersebelahan dengan BayView. Mungkin harganya mahal sikit la kan!
Tengah planning nak bercuti dengan family di Langkawi. Tapi tarikh belum ditetapkan lagi.
Korang? Destinasi percutian dalam masa terdekat korang?

PEACE (^^,)


You Might Also Like

4 person(s) poked me!

  1. bapew harge yang murah tuh ?? hehehe ~ tt bwt la pos tuh resort nih sajerr , da bwt t , tingglkn link kt cbox , hehehe ~

    ReplyDelete
  2. bapew harge yang murah tuh ?? hehehe ~ tt bwt la pos tuh resort nih sajerr , da bwt t , tingglkn link kt cbox , hehehe ~

    ReplyDelete
  3. @cweet pinky Haha...klik je dekat Link De Baron Resort tu, boleh tgok...byk jenis bilik ada! Masa hari tu akak duduk bilik Executive Standard, mmg selesa sgt2~

    ReplyDelete
  4. Another world's wonders in the making.. Gallery BiGDee House of Magic Potions world's first nano microfungus potions- Taman Royal Lily, Tanah Rata. Come and experience the wonders!

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe