1st Watermark By Yana Afi

Tuesday, April 03, 2012


Salam ~ Sekarang nak cerita pasal watermark. Watermark tu ape? Tak mungkin a.k.a mustahil kalau korang tatau watermark tu ape kan?! Haha... Korang ada watermark sendiri tak? Yana dah lama teringin nak buat, tapi x berpeluang nak cuba buat. Jeles taw tengok ada orang ada watermark yang comel². Haha... Ni contoh watermark :

Kidnap contoh watermark daripada Apit. Yang tulisan fizgraphic.com tula dipanggil watermark! Nampak elegan je watermark Apit. Baru orang tak boleh langsung atau susah nak cilok gambar2 kita kan!

Tadi tetiba rajin pulak nak men'decorate' watermark sendiri. Tapi Yana buat yang simple mimple jer. Tu pun pakai doodle yang dihadiahkan oleh Apit. Lepas tu tambah a few words jerk. Nak tengok tak? Okay, tak nak berbangga pun, sebab takde la canggih pun... Haha, tapi boleh la pakai sebagai watermark.
Okay, kalau korang cakap watermark ni comel, maknanya 95% adalah kerana doodle yang comel tu! Hahaha... Orang dah bagi free, so boleh guna untuk buat pape je yang kita nak kan. So, tadi dah try merasmikan watermark ni, contoh hasil penggunaan watermark Yana :

 
Taraaa...tapi jelasnya nak kena edit semula kan! Warna tulisan tu terpaksa ditukar, sebab kaler hitam tu bakal tenggelam. Nanti tunggu rajin la baru Yana edit balik! Hahaha...

PEACE (^^,)




 

You Might Also Like

5 person(s) poked me!

  1. mmg perlu guna watermark utk elak gambar kena curik..tapi watermark pun boleh dipadam guna photoshop huhu

    ReplyDelete
  2. @sis92 : Kannn?? skrg zaman serba canggih! Kalau pakai watermark ni, mmg boleh dipadam, tp susah la cket dorang nk curi, nak kena edit bagai dulu.. Hehehe~

    ReplyDelete
  3. mawa xde pun watermark..hihi..nk buat jugak la nnt

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe