Stress Jadi PA

Monday, April 02, 2012


Salam & Selamat Petang (^^,)


Okay...sebenarnya kerja sebagai secretary / personal assistant, sangat² penat, sangat² mencabar! Kadang-kadang rasa macam nak resign je terus, malas nak mengadap keje! Keje 'meninggi dan menimbun' lagi, tapi take5 dulu. Boleh pengsan kalau asyik mengadap keje! Sape cakap jadi seketari ni keje relax je? Hurmm...kalau ada Cik/Puan Seketari yang kejenya relax je, memang dia jenis yang tidak dipercayai bos! Sebab maybe bos xnak bagi dia kerja!

Sebab tu Seketari a.k.a PA ni memang kena ada satu group yang kitaorang boleh support sesama PA ni. Okay...memang kami dah ada! PA ni yang kena jaga bos, PA juga la operator telefon [yang kejenya kena ngangkat tepon sepanjang hari], PA juga la despatch, bila despacth kat opis xleh diharap, PA jugalah yang kena bancuh air, PA juga la tempat untuk orang marah² bila bos x settlekan keje dia, PA juga yang selalu kena cakap menipu, sebab kena backup bos, PA jugala yang nak kena dengar luahan orang mengadu, PA la bla bla... Kalau nak disebut satu², memang tak abeh...

Hari ni gayanya kena angkut keje opis balik rumah la. Orang bekerja pun nak kena buat homework kat rumah taw! Dapat file yang menimbun 15minit sebelum waktu balik, tapi semuanya nak serentak esok pagi! Itu sahaja...Noktah! Senang kan jadi bos ni... Balik dulu, lepas Isyak baru boleh sambung buat kerja!

PEACE (^^,)


You Might Also Like

3 person(s) poked me!

  1. sis student Office mgt..makcik2 selalu ckp ni msti nak jadi secretary or Pa..
    huhu
    bsabarlah, tanpamu office tidak mbangun ^^

    ReplyDelete
  2. @sis92 : Hahaha...apa salahnya! Org luar mmg nampak keje PA ni paling senang! Tp bila dah merasa jadi PA, baru dorang taw mcmn!

    ReplyDelete
  3. hehehe, cancellah angan nak jadi pa ni..

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe