Follow Me @snm.yana

Thursday, June 21, 2012

Santapan Mata

Thursday, June 21, 2012 3 Comments
Salam.... Santapan mata di waktu petang (^^,)





Motif?? Hilangkan mengantuk... Trimas Incik Google!
Moh sambung buat asemen sementara xada keje, WINDOWS vs. MAC.
PEACE (^^,)


Monday, June 18, 2012

Kepala Ting-Tong

Monday, June 18, 2012 3 Comments
Salam.

Pagi ni x berapa nak ceria, bab pagi² bangun, check handphone...dah ada mesej daripada pegawaiku. Dalam mesej tu siap ada perkataan 'URGENT'. Ok, fine...terus xde mood nak pergi keje, terus sambung tido... Bangun² dah jam 7.45am! Mula la kelam kabut nak ke ofis... Agaga...nak amalkan selalu!

Sampai ofis, terus call dia, masa tu dah 8.29am! Seb bek dia x persoalkan kenapa masuk lambat. Dan yang paling penting, benda yang paling Yana x nk berlaku, dah berlaku pun. Tiket flight nak balik Miri/KL ada masalah pulak! Hadoiii...tiket bos ngan bodyguard xde lam system. Padahal dah confirmed! Terus call travel agent (T.A.), bila check..nama ada je dalam sistem, tapi kenapa dekat sana xada pulak! @#?!*@_@!#?* Dah kompius, pastu mula la alasan T.A., mungkin system down la ape la, bla bla... Terus rasa nak demam!!!


Lastly, bincang punya bincang...call T.A., call pegawai, call T.A. balik, call pegawai balik, issue ticket  baru! Abes cite... Tapi dapat sit economy jelah! Ok, my bos kena duduk sit economy?! Business class dah full katanya, baru tadi pegawai Yana cakap, ada business sit yang available, balas T.A. maybe dorang dah block dekat airport Miri tu. Ok, hopefully petang ni bila dorang nak terbang balik, ada lah sit, klu bernasib baik, dapatlah upgrade ke business class! 

Rasa mau balik, mau demam, kepala dah ting-tong 
@#?!*@_@!#?*


Monday, June 11, 2012

Monday Always Come

Monday, June 11, 2012 3 Comments

Salam & Selamat Petang (^^,)

1st, abaikan tajuk entri...sebab merapu meraban tahap 87 petala! Haha... Motif?? *tatau nak letak tajuk ape n sebab nak merapu je dalam entri ni*. Pagi, tengahari tak sempat nak update, almaklum la, hari ni Isnin, 11hb pulak tu.. Ada apa dengan 11hb? Sebab hari ni Parlimen dah start bersidang...so pegawai asyik menepon mintak tu mintak ni, buat tu buat ni... Lunch pun belom lagi ni okeiii... Tapi lega lah, sebab semua kerja untuk hari ni dah settle, xde simpan² @ tangguh² untuk keesokan hari...

Actually dalam dilema + rasa serba salah la. Jadual untuk final exam dah keluar, ermm...exam pulak jatuh setiap hari Selasa & Jumaat, selama 2 minggu berturut². So..dalam kepala memang plan nak cuti 2minggu strettt la! Tapi serba salah, lulus ke nanti? Hadoiii... Yang wajib, nak kena cari pengganti lah! Esok nak anta borang cuti...try and error jelah kan!!!

Taraaaa
.
.
.
.
.
Suprise present from Mr.Yogi...Dior Jadore ♥

Hehe...hari tu Yana ada janji nak update pasal hadiah daripada Mr.Yogi kan? Luper? Refer ENTRI ni. Dapat surprise ni masa sekembalinya beliau dari Vietnam hari tu. Upah hantar dan jemput beliau dari airport kot... Hahaha....wangi, sayang nak pakai. Tapi dah namanya perfume, kenala pakai kan sebagai menghargai pemberian orang (✿◠‿◠)

PEACE (^^,)



Wednesday, June 6, 2012

Brand's ~ InnerShine

Wednesday, June 06, 2012 3 Comments

Salam & Selamat Tengahari...

Hari ni badan tersangat² lemau.....(^.^)..zZzzZZ... Pagi tadi 'kesiangan', masuk ofis pun kul 9. Hadoii...gara² smlm tido lambat, duk mengadap asemen yang masih berlambak² tu. ٩(×̯×)۶ Seb bek excuse diterima, kalau tak nanti 'orang tua' kat ofis membebel lagi!!!

Owh ye...hari ni nak kongsi pasal Brand's InnerShine. Korang pernah minum tak? Korang pernah minum tak? Dulu Yana tiap-tiap hari amalkan minum ni, InnerShine® Berry Essence (pagi) dengan InnerShine® Prune Plus (malam). Xde maknanya la nak minum 2x sehari. Haha... tapi gilir² la, kalau hari ni minum InnerShine® Berry Essence, esok minum InnerShine® Prune Plus pula. Sedap sangat² kan. Perbezaan boleh nampak pada kulit...mengikut cakap Mr.Yogi la. Sebab dulu masa Yana amalkan minum ni, kulit memang nampak lagi berseri. Sekarang dah lama dah x amalkan minum. 

Tetiba je mimpi nak minum balik kan? Hopefully kali ni lebih berdisiplin untuk minum. Haha.. Bukan ape, asyik on off je minum, nak ikut timing tu macam susah cket, InnerShine® Berry Essence kena minum time pagi, bagus untuk kesihatan mata dan InnerShine® Prune Plus kena minum sebelum tido, sebab baik untuk kesihatan kulit!

InnerShine® Berry Essence : Minum setiap pagi (Untuk kesihatan mata)
http://www.brandsworld.com.my/image.aspx?id=2801
InnerShine® Prune Plus : Minum Setiap Malam (Untuk kesihatan kulit)
InnerShine® OPC / Berry Essence with Extract Grape Seed

Semalam beli InnerShine® OPC ni...saja nak try. Rasa nya lebih kurang sama je pun, campuran Berry juga kan..tapi harga dia jauh beza. Kalau Pati Beri @ Pati Prun, RM20++ (6 botol), tapi InnerShine OPC ni harganya RM70++ (8 botol). Cuba dulu minum selama 14 hari, kita tengok apa kesannya (^^,)



PEACE (^^,)




Tuesday, June 5, 2012

Hepy 25th Birthday

Tuesday, June 05, 2012 2 Comments

Selamat Tengahari...

Tengahari ni x keluar pun...mintak orang tapaukan je makanan! N a s i A y a m katanya, tp x sampai² lagi ni... So, ada masa nak membebel kat sini. Tapi Ơ̴̴͡.̮Ơ̴͡  rasa nak tersengguk²...zzzz!

Tapi nak update entri basi + berkulat... Act entri dah lama bertaip, tp x dipublish jer! So..hari ni ada update cket, boleh la publish. Nak wish 'Hepy 25th Birthday' to my Mr.Yogi a.k.a Incik Tunang saya sempena hari lahir beliau pada 11 Mei 2012 hari tu. Hari tu sempat wish + a slice cheese cake (Secret Recipe) je...hadiah terpaksa postpone dulu sebab x sempat nak beli! Hahaha...

Sian Mr.Yogi, orang lain kalau nak sambut besday yang tersayang, awal² lagi dah plan kan, dah siap beli hadiah semua, siap buat surprise lagi... Nasib la Mr.Yogi tunangan sama Yana yang x romantik ney (^^,)

Ok, sebenarnya dah 3x ke Alamanda untuk cari present yang sesuai. Niat di hati memang nak hadiahkan jam tangan, sebab jam dia dah rosak...tp cari² x jumpa yang berkenan pun! X reti nak belikan jam untuk orang laki ni. Tido x lena kot sebab niat di hati x kesampaian (utk belikan hadiah). Last skali, weekend tu terus ajak Mr.Yogi pegi beli...minta dia pilih sendiri!

Dan...hasil pencarian selama 30minit
.
.
.
taraaaa....

Kualiti gambar yang 'terbaik'....hahaha~
Lega dapat belikan hadiah yang Mr.Yogi suka. Jam G-Shock Protection, model baru...limited model, no discount. Sesuai la dengan Mr.Yogi...boleh pakai time keje, sebab keje site...lasak! Dan ada banyak international time, sebab Mr.Yogi suka outstation. Harga..x mahal sangat, xmurah jugak...kira ok2 je, RM369.00.  Ermm..tahun depan nak bagi ape pula yer...susah nak carikan hadiah untuk kaum Adam. ツ

p/s : Hajat kesampaian, tapi jeles tengok Mr.Yogi pakai G-Shock, nanti nak pergi beli Baby-G la, comel²..wajib pink ♥ Owh ye...tgu next entry ok, Yana nk update pasal special present daripada Mr.Yogi pulak ✌

PEACE (^^,)


Monday, June 4, 2012

No Name...No Title~

Monday, June 04, 2012 2 Comments

Salam & Selamat Petang...

Biasa rutin di pagi Isnin adalah menghupdate belog. Tapi hari ni x sempat pulak! Semalam kemain lagi bahagia sebab kelas dah habesss, kelas wajib lah, yg extra class masih ada lagi... Datang ofis hari ni...kemain busy okeiii... 'Orang tua' kat ofis ni asyik mengganggu sejak pagi! Fedup asee... Rasa nak hari ni cepat² berlalu...tapi esok dia masuk ofis lagi, lagila busy rasanya!!!

Paling x suka kalau ada pegawai yang bersifat 'bossy' yang melampau... Stress datang ofis hari ni! Kalau ikut ati, nak sepak² je muke die.. *jangan-amalkan-aksi-ini* tapi waras lagi rasanya...harapkan dia tua, so...ada rasa hormat lagi.


Okla, nak balik dulu... Eh, bukan terus balik, nak kena pegi jemput Mr.Yogi kat airport dulu. Rindu sangat²...dah 3 hari setengah x jumpa! Hahaha...babai~

p/s : Final exam just around the corner, tapi berlambak lagi assignment yang pending... Sila TABAH...

PEACE (^^,)