Follow Me @snm.yana

Thursday, November 22, 2012

Bos Bertukar Portfolio

Thursday, November 22, 2012 2 Comments
Salam. Ramai kot yang terkejut pasal pelantikan YB Dato' Noriah Kasnon, Timbalan Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air (KeTTHA) sebagai Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga Dan Masyarakat (KPWKM). YAB Perdana Menteri announced pada 19 November 2012, tapi berkuatkuasa 20 November 2012. 24 jam ok! Yeahhh....she's my boss, and I'm her PA. Terkezutttttt yang amat...


YB Dato' Noriah Kasnon a.k.a My Boss

Actually ada dengar ura2 one day before that, taw2 PM dah announced! Terkejut gile kot. Mana taknya....drastik kot. Huhuhu... Pelantikan beliau adalah kerana tamatnya penggal YB Sen. Heng Seai Kea sebagai Ahli Dewan Negara, so...oleh kerana my boss adalah bekas Timb.Menteri KPWKM, so...beliau terus dilantik. Sape lagi yang layak kan? Sape lagi yg lebih taw selok belok perjalanan KPWKM instead my boss right? Hehehe...

Dan dengan kami sekali, semua staff diangkut ke sana. Barang2 bos n pegawai semua dah angkut ke ofis baru, guna khidmat professional movers/packers....cepat je keje. Dorang yang pack, dorang yang angkut, dorang jugala yang unpack balik sume. So...kitaorg jadi tukang tunjuk je yang mana nak packing.

Kitaorg nya barang la belum sempat kemas. Lagipun Yana xbleh terus pindah ke sana, kena tunggu surat kelulusan bertulis daripada JPA dulu. Pembantu Am Pejabat (PAP) pula kena tgu surat kelulusan daripada kedua2 KSU kementerian. Leceh kannn...

Huhuhu.....ambil masa juga untuk buat final decision samada ikut bos atau tak. At last, sesudah tanya pendapat kawan2 & family, akhirnya Yana buat keputusan untuk pindah ke KPWKM. Huhuhu....wajib la ada pro & cons untuk pilihan tu kan. Semoga jalan yang Yana pilih ni adalah tepat untuk diri Yana. Amin....

Sayangnya nak tinggal ofis lama....9 Disember 2012 nanti, genap 5 tahun berkhidmat di KeTTHA. Sob...sob...sedih seh! First time nak berpindah kementerian ney... Doakan Yana di tempat baru k...

From KeTTHA

To KPWKM

(^^,)



Saturday, November 17, 2012

25th Birthday

Saturday, November 17, 2012 0 Comments
Hari ni tanggal 17 November 2012, bermakna sudah 25 tahun sudah hidup di muka bumi ini. Terima kasih Ya ALLAH kerana memberikan kesempatan yang bermakna untuk aku meneruskan hidup di dunia sementara ni. Alhamdulillah juga sebab masih diberikan kesihatan yang baik, rezeki masih bagus. Segala cabaran dan dugaan telah berjaya ditempuhi sehingga masih berpeluang merasai usia 25 tahun. 25 tahun? Alamak...usia dah bertambah, kommitmen pun bakal bertambah.

Semalam dapat birthday present daripada Incik Tunang. Dapat hadiah 'in advance'. Happy sesangat!!! (^^,) Once dapat surprise tu, tersengih2 macam kerang busuk sehingga sampai rumah. Hahahaha....



p/s : Terima kasih juga kepada semua sahabat yang wish birthday Yana, samada di FB, text, twitter, dll. Semoga kalian juga sentiasa dilindungi dan diberkati oleh-Nya sentiasa. Amin~



Thursday, November 1, 2012

Ringan = Sihat + Laju

Thursday, November 01, 2012 1 Comments

Selamat Petang. Alhamdulillah...kenyang lunch tadi dengan Nasi Goreng Kampung + Telur Dadar. Semalam hanya minum + sebiji pisang + semangkuk megi...makanya, pagi ni perut dah berkeroncong. 

Memandangkan My Beautiful Life ni masih baru, so...tadi try timbang. Hasilnya :-

Tengok tu...still ringan lagi. So..kena keep it up! Lepas ni..tiap² 3bulan kena timbang la, untuk pastikan belog kita sentiasa laju dan tak ambil masa yang lama untuk loading. Korang macamana? Bila last timbang? Jangan ingat timbang berat badan je, timbang berat belog pun penting juga taw (^^,) Dah lama x timbang? Jom timbang [ Kat Sini ]

p/s : Ape menu minum petang korang hari ni?
(^^,)



Gaji Naik Lagi?

Thursday, November 01, 2012 0 Comments

1 November ~ Alhamdulillah...hari pertama di bulan November, ada juga berita baik ye. Muka depan Utusan Malaysia hari ni, Skim Gaji Penjawat Awam Dikaji Semula. Akhbar Berita Harian puan ada, Gaji Naik Tahun Depan Kalau betol... alhamdulillah la kan. Tapi masih dalam peringkat perbincangan dan penilaian lagi la...

Hopefully tahun 2013, bertambah² la rezeki penjawat awam ni kan. Amin~

p/s : Dalam kegembiraan & keseronokan kita dapat berita ni, jangan lupa doakan keselamatan rakyat Malaysia yang bermastautin di US sekarang. Dorang semua dalam keadaan darurat kerana Taufan Sandy. Tak tahu bila baru reda keadaan dorang.

Video Rakyat Malaysia berkongsi pengalaman hadapi Taufan Sandy
Sumber : BH Online

Have a nice day (^^,)