Bos Bertukar Portfolio

Thursday, November 22, 2012

Salam. Ramai kot yang terkejut pasal pelantikan YB Dato' Noriah Kasnon, Timbalan Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air (KeTTHA) sebagai Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga Dan Masyarakat (KPWKM). YAB Perdana Menteri announced pada 19 November 2012, tapi berkuatkuasa 20 November 2012. 24 jam ok! Yeahhh....she's my boss, and I'm her PA. Terkezutttttt yang amat...


YB Dato' Noriah Kasnon a.k.a My Boss

Actually ada dengar ura2 one day before that, taw2 PM dah announced! Terkejut gile kot. Mana taknya....drastik kot. Huhuhu... Pelantikan beliau adalah kerana tamatnya penggal YB Sen. Heng Seai Kea sebagai Ahli Dewan Negara, so...oleh kerana my boss adalah bekas Timb.Menteri KPWKM, so...beliau terus dilantik. Sape lagi yang layak kan? Sape lagi yg lebih taw selok belok perjalanan KPWKM instead my boss right? Hehehe...

Dan dengan kami sekali, semua staff diangkut ke sana. Barang2 bos n pegawai semua dah angkut ke ofis baru, guna khidmat professional movers/packers....cepat je keje. Dorang yang pack, dorang yang angkut, dorang jugala yang unpack balik sume. So...kitaorg jadi tukang tunjuk je yang mana nak packing.

Kitaorg nya barang la belum sempat kemas. Lagipun Yana xbleh terus pindah ke sana, kena tunggu surat kelulusan bertulis daripada JPA dulu. Pembantu Am Pejabat (PAP) pula kena tgu surat kelulusan daripada kedua2 KSU kementerian. Leceh kannn...

Huhuhu.....ambil masa juga untuk buat final decision samada ikut bos atau tak. At last, sesudah tanya pendapat kawan2 & family, akhirnya Yana buat keputusan untuk pindah ke KPWKM. Huhuhu....wajib la ada pro & cons untuk pilihan tu kan. Semoga jalan yang Yana pilih ni adalah tepat untuk diri Yana. Amin....

Sayangnya nak tinggal ofis lama....9 Disember 2012 nanti, genap 5 tahun berkhidmat di KeTTHA. Sob...sob...sedih seh! First time nak berpindah kementerian ney... Doakan Yana di tempat baru k...

From KeTTHA

To KPWKM

(^^,)



You Might Also Like

2 person(s) poked me!

  1. @Cik Cammy Lia : Thousand thanks dear.. Hurmm...nervous jgk sbb 1st time nak tukar tempat kerja ni...
    Sedih sngt2 nak tinggal KeTTHA sebenarnyaaa...

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe