Kursus Team Building KeTTHA

Friday, December 07, 2012

3 Dis - 5 Dis 2012 lepas, Yana join Kursus Team Building anjuran ofis, bertempat di D'village Resort Melaka, Ayer Keroh, Melaka. Sepatutnya tarikh kursus ni pada 20 Nov - 22 Nov 2012, tapi ditunda pada tarikh 3 - 5 Dis 2012. Alhamdulillah, berpeluang join kursus ni... Total, baru 6 hari attend kursus wajib untuk tahun ni, balance lagi 1 hari je lagi.

D'village Resort Melaka ni terletak berhampiran dengan Taman Buaya & Zoo Melaka. Fasiliti bilik yang kami dapat ni x berapa memuaskan, sbb banyak alatan yang rosak. Rating 2.5/5. Tapi rasanya ada bilik / chalet lain yang lebih bagus kat resort, cuma kami xdapat...maybe sebab dah ramai yang booking dulu (cuti sekolah) @ harganya di luar bajet kursus. Hahaha... But, trust me...the food is really great! Delicious! Puas hati sangat2 ngan makanan kat c2. Rating 4/5. 

Kat resort ni ada swimming pool, maybe sebab tu ramai yang datang ke resort tu. Musim cuti sekolah, swimming pool pun penuh. Lagipun lokasi resort ni memang sangat strategik, banyak aktiviti ekstrem yang boleh kita buat. Contoh, paintball, abselling, canopy walk, aktiviti di tasik, dan banyak lagi. Tapi kitaorg x dapat buat semua aktiviti tu, sebab x dpt kebenaran ketua jabatan untuk buat beberapa aktiviti ekstrem.

Kitaorg dapat main paintball, orietaring, canopy walk. And guess what? Kami dapat peluang main ZORB BALL. Wahhhh....the special one!!! Jom review beberapa keping gambar, ihsan beberapa orang teman.





Water / Blue Team Members. Yeayyy...we're the team winner! Thanks guys.
With Cikgu Jinggo (one of our trainer)

The best picture during this course!!! ZORB BALL

p/s : More great picture from Kak Liza a.k.a our official photographer for this course....will sharing soon.

Bye, Have a nice day (^^,)


You Might Also Like

2 person(s) poked me!

  1. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Jangan berusaha mencari kebahagiaan karena kamu tidak akan menemukannya. Kebahagiaan itu sudah ada di hatimu dan pikiranmu.

    ReplyDelete
  2. saifudin : Thanks 4 the motivation words..
    Hehe.. Insyaallah, mcmna bahagia yg Yana dapat, macam tu juga la Yana doakan kebahagiaan semua sahabat2 Yana (^^,)

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe