Officially Transferred To KPWKM

Thursday, December 13, 2012

Alhamdulillah...berkat usaha yang tidak putus dan doa kepada-Nya untuk dipermudahkan segala urusan mungkin, akhirnya proses pertukaran Yana ke KPWKM telah selesai. Surat kelulusan dan pertukaran daripada JPA telah selamat diterima di tangan sendiri (walaupun agak sadis kerana surat tu kena pergi collect sendiri di JPA!) Tapi x apa lah, mungkin lebih berkat bila kita berusaha sendiri, daripada menerimanya daripada orang lain.

Surat JPA bertarikh 10 Disember 2012, dan pertukaran berkuatkuasa 11 Disember 2012. Macam pelantikan my boss pula, berkuatkuasa dalam 24jam kan? Hehehe... Apa pun bersyukur sangat2 sebab dah selesai, xada la terkontang-kanting kat ofis tu sejak 'pool di admin', kejap ke sana, kejap ke sini, menunggu masa untuk dicampak ke mana2 bahagian yang memerlukan. Berkat usaha call JPA directly untuk percepatkan proses pertukaran, akhirnya berjaya!

Sebab kalau korang nak tahu, biasa surat penempatan dari JPA perlu berkuatkuasa dalam tempoh 14 hari (2minggu). Tapi kes Yana ni special sikit, special request daripada bos...so dapat berkuatkuasa dalam 24 jam. 

11.12.12 (SELASA) ~ Semalam telah selamat melapor diri sebagai staf baru di KPWKM. Lepas tu terus balik ke ofis KeTTHA untuk punggah semua barang2. Hihihi....banyak juga barang setelah 5 tahun menetap di Pejabat Timbalan Menteri KeTTHA. (^^,) Terpaksa pinjam van ofis untuk punggah barang2 tu semua. Lastly, sempat jumpa beberapa orang teman rapat untuk say goodbye. Semua terkejut sebab pindah secara drastik. Hehehe...I pun terkejut hokei...x sangka plak surat pertukaran berkuatkuasa 24 jam! Hati ni sayu juga  nak berpindah....tp cekalkan hati dan berfikiran positif jer...

Santekkk Gambar Ni!!!
Gambar Ehsan Daripada : sayadankamerasaya.wordpress.com

12.12.12 (RABU)  ~ Harini officially masuk kerja sebagai staff KPWKM. Masih pening2 lagi dengan keadaan ofis baru (KPWKM) tu. Terlampau besar....daripada ofis lama yang hanya mempunyai 7 tingkat, berpindah ke ofis baru yang mempunyai 38 tingkat! Perghhh....sebulan pun belum tentu dapat khatam sume bahagian kat bangunan ni... Insyaallah, Yana akan cuba yang terbaik. Sahabat2 semua...jangan lupa datang melawat Yana di ofis baru ni yer!!!

p/s : Nak juga ada cerita di sebalik tarikh cantik yang terakhir ni... 12/12/12 !

PEACE (^^,)




You Might Also Like

5 person(s) poked me!

  1. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  2. Congrats & gud luck kat tempat baru bebeh! jeres hokeii.. hehehehehe..;)

    ReplyDelete
  3. lama x update, best sgt tu duk opis baru.hehehe....

    ReplyDelete
  4. ohhhh....

    ada gambar itu di sini...

    :)
    salam kenal..
    :)

    saya nak panjat atas bangunan tu boleh tak?

    ReplyDelete
  5. outbound malang : thanks 4 da support!

    Miz Jac : thanks bebeh...miss u already (^^,)

    Cik Cammy Lia : x update sbb bz sangat2.. Kdg2 rasa nak balik kettha balik! Hahaha...

    Dr Singa : panjat la...ada bran? Hehehe....

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe