B2B : Part 3 [ Wedding Checklist ]

Thursday, March 14, 2013


Salam.

Hari ni bermalas2an je kat ofis sejak pagi. Ni amik masa dulu nak update entri, before nak pegi solat zuhur plak. Masa ngah menaip ni, azan baru berkumandang di corong speaker ofis. Sebelum terlupa, nak buat full wedding checklist. Risau, setiap hari berlalu dengan pantas. Banyak lagi persiapan yang belum siap. Kadang² jeles jgk ngan cerita B2B yang banyak buat DIY untuk majlis dorang. Siyess jeles...tapi Yana xdpt la nak buat banyak DIY, sbb kekangan masa..

Jom buat Full Wedding Checklist :-
  • Warna Tema : Baby Blue & Purple ~ Done
  • Lokasi Majlis : Masjid Kampung & Home Sweet Home ~ Done
  • Wali : Ayah & Abang ~ Done
  • Tok Kadi : Tok Imam kampung ~ Done (Booked already)
  • Kursus Kahwin : 2010 ~ Done
  • HIV Test : 07 Mac 2013 ~ Done
  • Borang Kebenaran Nikah ~ Menunggu Borang Encik Tunang siap
  • Kad Jemputan : Tempah di Pesona Z'Kay ~ Done on April 5th, 2013
  • Doorgift (Tetamu) : 700pcs ~ DIY ( Masih dalam proses..assist by Angah )
  • Doorgift (VIP) : 100pcs ~ (1/2 Done) Masih dalam proses 'survey'
  • Doorgift Box (Tetamu) : 700pcs ~ Done
  • Doorgift (VIP) : Masih dalam proses survey
  • Bridal (Baju Sanding/Pelamin/Meja Beradap) : Gee Bridal ~ Done (Booked already)
  • Photographer : Rasydan Ishak ~ Done (Booked already)
  • Khemah : Ayah & Umi punye task ~ Done
  • Catering : Gotong-royong (keluarga & jiran tetangga) ~ Done
  • Kain Pasang (Family) : 5x2pasang (10pasang/orang) ~ Done
  • Kain Pasang (Pengapit) : Belum pilih pengapit ????
  • Bilik Pengantin : DIY beberapa sebelum majlis
  • Guest House / Homestay (Family Incik Tunang) : Belum boooked

Majlis Akad Nikah ( 01 Jun 2013 : 11.00 pagi )
  • Baju Nikah : Tempah with my tailor ~ Done on early of April
  • Tudung : Masih dalam proses 'survey'
  • Make-up : Gee Bridal ~ Done
  • Hantaran : DIY (9 dulang) ~ Done (couple day before majlis)
  • Veil : Bridal pinjamkan ~ Done

Majlis Persandingan ( 01 Jun 2013 : 12.30 tengahari )
  • Baju Sanding ( 1 pasang ) & Aksesori : Gee Bridal ~ Done
  • Pelamin : Gee Bridal ~ Done
  • Meja Beradap : Gee Bridal ~ Done

Majlis Bertandang ( 11 Ogos 2013 )
  • Segala persiapan masih belum dibuat. Majlis pada 11 Ogos 2013. Hoyeahhh....banyak masa lagi untuk buat persiapan.     

Hantaran (From Bride to Groom)
  1. Jam Tangan ~ Done
  2. Kasut ~ Done
  3. Belt / Wallet ~ Done
  4. Buku (Ilmiah/Agama) ~ Done
  5. Perfume / Bodycare ~ Masih dalam proses 'survey'
  6. Gadget : iPhone5 ~ Beli pada Mei 2013
  7. Cookies : Famous Amos ~ Akan dibeli before balik kampung
  8. Coklat/Manisan : Ferrero Rocher ~ Akan dibeli before balik kampung
  9. Pulut Kuning ~ Tempah di kampung

Hantaran (From Groom to Bride)
  1. Mas Kahwin + Barang Kemas ~ Done
  2. Tepak Sirih ~ Done
  3. Al-Quran ~ Done
  4. Handbag : Guess ~ Done
  5. Jam Tangan : Guess ~ Done
  6. Perfume / Skincare : Masih dalam proses 'survey'
  7. Gadget : iPhone5 ~ Beli pada Mei 2013

Okay...setakat ni dulu checklist yang ada. Masih memikir kalau² ada yang tercicir. Hadoiii...tengok pada list, banyak lagi yang tak settle. Tak campur dengan doorgift yang kononnya semua nak DIY. Hahaha... wait up for Part 4. Daaa...

 

You Might Also Like

0 person(s) poked me!

Google+ Followers

Subscribe