Back To School

Monday, March 25, 2013


Salam.

Yana nak update entri ni sekejap...curi masa lunch cket. Kalau x, mmg x ada masa nak update. Hari tu dah selamat daftar course untuk semester 5. Dapat group EOSM5A untuk semua subjek. Alhamdulillah....tak payah nak tukar² kelas. Settle part daftar course Part 5!

Lepas tu dah selamat bayar yuran. Semester ni credit hour x banyak sangat, 10.0 jam kredit jer, so..yuran xdela mahal sangat. Awal² lg dah ketepikan untuk duit yuran. Risau last² minute x cukup duit kan. Al-maklum la, x amik pinjaman, semua tanggung sendiri. Check kat Bursary UiTM, dalam masa 24 jam dorang dah update da status bayaran, "Telah Dibayar". Settle part yuran...
Then, Jumaat lepas pagi² lagi 'lari' pergi INED, nak pergi amik modul & Baucar Buku 1Malaysia (BB1M) untuk tahun 2013. BB1M 2012 dah selamat guna yer... 
Ada member² yang dah guna BB1M 2013 ni.. Katanya tahun ni BB1M ni strict cket la. Kalau dulu, beli je apa² pun kat kedai buku tu...kalau nak borong RM250 untuk beli stationery saja pun boleh! Tapi tahun ni, sorry la... 80% untuk buku², dan lebihan 20% lagi baru boleh beli menda merapu². termasuk stationery. Ha3...tapi tengok kedai juga lah. Ada yang ok, ada yang tak. So...skrg tengah menimbang tara nak beli apa guna BB1M ney... Korang macamana plak?

Owh yer...semalam dah mula 1st seminar untuk semester ney. Semester ni macam berat cket la...walaupun credit hour x banyak, tapi berat tang assessment tu, hampir semua subject ada presentation plak dah. Ada yang siap kena buat roleplay lagi. Haishhh...hati ni dah risau lah! Memikirkan Seminar 5 (2 Jun 2013 ) nanti kena skip 1 kelas, sebab kenduri 1 Jun 2013. Mana sempat nak rushing balik Putrajaya untuk attend that class. Mood : SEDIH!!!




You Might Also Like

3 person(s) poked me!

  1. Masa MA blaja kat Uitm dulu takde pun BR1M ni...apa2 pun selamat blajar yea..nanti dah keje rindu nak blaja plak cam MA ni..jd student mmg best

    ReplyDelete
  2. @Mystic Angel : Btol²...cuma klu blaja sambil keje ni, mmg sgt mencabar..
    Nak fokus pd keje, pada study, komitmen lain lagi...

    Mystic Angel , x sambung blaja lagi ker? (^^,) He3...

    ReplyDelete
  3. Selamat Belajar :D

    payung skit dapat voucher buku tu :P

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe