Blood Test

Tuesday, March 19, 2013


Salam.

Hari ni baru masuk kerja, semalam EL (Emergency Leave). Ha3...EL tanpa kebenaran kot erk? Kebetulan badan memang betol² penat lepas travel balik ke 2 buah kampung weekend lepas. Seriusss...penat sebab perjalanan yang jauh sangat. Paling kecian Incik Tunang la terpaksa menjadi drebar, driver berjam² tanpa henti. Plus...banyak betul dugaan sepanjang perjalanan. Dengan hujan lebat sepanjang jalan, tayar buat hal...pecah kat tengah² highway. Owh...sebut pasal tayar, aritu baru je lepas buat Major Service, bayar RM500++ , tapi boleh plak pusat servis tu tak check tang tayar. Pusat servis yang dimaksudkan adalah, Proton Service Centre @Rawang. Seriuss...dorang buat dajal. Selama 4 tahun pakai kereta Proton, selama 4 tahun juga servis kat pusat servis Proton, tak pernah dapat service yang seteruk kat Rawang. Tulah kali pertama dan kali terakhir nak servis kat Rawang. Sebelum ni biasa pergi kat Pusat Servis Proton @Shah Alam tu, dan boleh kata pusat servis yang terbaik pernah Yana guna. *Nasi sudah jadi bubur...dah selamat tukar tayar dah pun*.  

Okay..berbalik pada cerita...alang² sudah amik EL, Yana pun buat keputusan untuk pergi ke klinik untuk amik darah. Hari tu kan Yana ada cerita pasal 'Darah Tak Stabil'. So, semalam pergi amik darah. Nasib baik nya pergi lewat sikit, dalam pukul 12.00 tengahari. Kalau pergi awal pagi, memang tua la menunggu turn. Sbb semalam ramai betul buat ujian darah. Ditemani Incik Tunang, bila taw Yanak nak pergi klinik...dia pun sibuk nak hantar, terus amik EL jugak. Ha3...dah la masa amik darah tu, macam² di tanya kat nurse tu. Mengalahkan suami yang risaukan bini yang tengah pregnant jerk! Feuhhhhh....semalam dapat lagi lebam inject, tapi yang ni tangan sebelah kanan plak. Tapi...keputusan ujian darah tu akan dapat dalam tempoh sebulan sebab darah tu akan dihantar ke makmal Hospital Serdang. Lambat lagi la... Terpaksa tunggu jela... *Sebelum terlupa, buat reminder kat fon dulu*! Hopefully...takde apa² masalah dengan darah Yana. Amin~

Okay...setakat ni dulu. Next entry...Yana nak cerita pasal projek DIY yang Yana tengah buat sekarang ni. Tunggu yer... (^^,)





You Might Also Like

0 person(s) poked me!

Google+ Followers

Subscribe