Follow Me @snm.yana

Thursday, July 18, 2013

Senarai Menunggu Kuarters Kelas E

Thursday, July 18, 2013 2 Comments

Siapa yang tengah apply kuarters? Actually, Yana memang dah duduk di kuarters Kerajaan, sejak tahun 2009 lagi. Tapi tahun lepas, Yana ada buat rayuan...untuk pertukaran kuarters, sebab rumah sekarang 'Kelas G' sedangkan kelayakan Yana 'Kelas E/F'. Fokus rayuan tu, untuk dapatkan rumah teres (Kelas E). Tapi permohonan rayuan tu ditolak, sebab utamanya belum berkahwin, walaupun dah lebih 3 tahun duduk rumah Kelas G tu.

So, tahun ni apply lagi...mencuba nasib. Tambah pula, dah cukup 1 syarat lagi...iaitu dah berkahwin. Tiap² hari check no.giliran kat Portal BPH. Tapi nombor giliran sampai sudah x naik²... Tahun lepas angka giliran masih bawah 1000+++, tapi tahun ni dah jadi 2000+++. Memang bermimpi lah nak dapat kannnn... Apa pun masih tengah berusaha. Hari ni check lagiii...

Jawapan nya...

 Oooo...sistem senarai menunggu tengah dinaiktaraf. So...hati ni berbunga², bertambah² berharap. Semoga ada perubahan no.giliran lepas ni. Diri ini masih sabar menunggu....



Mood Mengarang 'Diculik'

Thursday, July 18, 2013 0 Comments

Salam 9 Ramadhan 1434H/2013M,

Rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa kepada semua teman² bloggers. Bulan baik, kena banyakkan berbuat baik. Semoga segala ibadah kita di bulan Ramadhan ni akan diterima oleh Allah s.w.t. InsyaAllah...amin~

Sebenarnya dah lama mood nak mengarang / mengepost / mengupdate / kat belog ni menghilang. X pasti la melarikan diri ke, diculik ke, menyorok ke, pergi holiday kerr...ha3! Tapi bila dah lama stop, then nak mulakan balik macam susah. Tak tahu nak mula dari mana.

Selama hampir 26 tahun hidup di bumi Allah s.w.t. ni, rasanya tahun ni tahun yang paling cepat masa berlalu. Mungkin kerana terlalu banyak peristiwa bersejarah dalam tahun 2013 ni kan. Sejak bertukar status kepada puan, dah hidup berdua...rasanya masa lagi pantas berlalu. Mungkin dah tak sama hidup macam masa bujang dlu. Hidup berdua ni, lagi banyak aktiviti yang kena dan perlu buat kan. 

Masa bujang, nak makan ke tak nak makan ke....nak masak ke xnak masak ke....nak basuh baju ke, xnak basuh baju ke...nak kemas rumah, xnak kemas rumah....nak tido awal ke, nak tido lambat ke.....dan banyak lagi, sumenya kita yang tentukan 100%. Tapi sekarang dah berubah, setiap tindakan yang kita buat tu, mesti mengambil kira keperluan incik suami kan. Nak tak nak, kena buat jugak....dah jadi tugas seorang isteri.

Sekarang dalam proses menyesuaikan diri untuk hidup dalam fasa baru. Banyak lagi yang kurang, banyak lagi yang perlu diperbaiki. Semoga Allah merahmati hidup kami berdua dan memudahkan setiap urusan kami. InsyaAllah...

Wassalam (^^,)