Senarai Menunggu Kuarters Kelas E

Thursday, July 18, 2013


Siapa yang tengah apply kuarters? Actually, Yana memang dah duduk di kuarters Kerajaan, sejak tahun 2009 lagi. Tapi tahun lepas, Yana ada buat rayuan...untuk pertukaran kuarters, sebab rumah sekarang 'Kelas G' sedangkan kelayakan Yana 'Kelas E/F'. Fokus rayuan tu, untuk dapatkan rumah teres (Kelas E). Tapi permohonan rayuan tu ditolak, sebab utamanya belum berkahwin, walaupun dah lebih 3 tahun duduk rumah Kelas G tu.

So, tahun ni apply lagi...mencuba nasib. Tambah pula, dah cukup 1 syarat lagi...iaitu dah berkahwin. Tiap² hari check no.giliran kat Portal BPH. Tapi nombor giliran sampai sudah x naik²... Tahun lepas angka giliran masih bawah 1000+++, tapi tahun ni dah jadi 2000+++. Memang bermimpi lah nak dapat kannnn... Apa pun masih tengah berusaha. Hari ni check lagiii...

Jawapan nya...

 Oooo...sistem senarai menunggu tengah dinaiktaraf. So...hati ni berbunga², bertambah² berharap. Semoga ada perubahan no.giliran lepas ni. Diri ini masih sabar menunggu....



You Might Also Like

2 person(s) poked me!

  1. boleh tau x mcm mane prosedur nak aply tu? sbb sy pun duk apartment n now nak apply teres.

    klu boleh email pd sy ye.. tq so much
    shahz_peanut@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. @~ PeaNut ~ , xde prosedur khusus pun. Just call BPH, cakap nak masuk dlm senarai menunggu kuarters. X pun buat surat rayuan kepada BPH, nanti dorang akan update senarai dan masukkan nama kita. Tp tulah sekarang ramai sgt tgh menunggu turn. Tatau la zaman bila baru dapat! Huhu...

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe