Follow Me @snm.yana

Tuesday, September 17, 2013

Kelaparan di petang hari

Tuesday, September 17, 2013 1 Comments
17-Sept-2013 | 5.49 petang ~ Masih di ofis tgu bos yang tak siap meeting lagi. Entri sebelum ni cakap nak cari makanan sementara bos meeting kan, tapi jam gini makanan pun blom nampak lagi... Harapan tinggal harapan jerr... Hari ni tetamu x putus2 lagi sejak pagi.

Bos yang sepatutnya chair mesyuarat jam 2.30 petang tadi, tapi jam 4.25 petang tadi baru masuk. Hu3... Kecian kat ahli mesyuarat, mesti 'keras' menunggu dalam bilik meeting. Urusetia sampai 'lebam2' menelefon tanya. Den dah tatau nak jawab perrr... My boss x pernah pulak x punctual sampai macam tu...mungkin sebab urusan yang xboleh nak tangguh, sebab esok dia dah p outstation, ke Bangkok 3 hari. 

Me tengah kelaparan, pewot dah masuk anginnn...makanan x masuk, angin je yg masuk lebeyyy.. Incik Husband jam 5.20 petang tadi lagi dah menunggu kat bawah tu... Keciannn :'( Tapi apa kan daya, inilah tugas PA. Selagi bos x balik...jadilah penunggu ofis!!!

NO!!! Actually I'M NOT ON A DIET! Now.....I'm terribly STARVING!!!
**Masa masih di sekolah menengah dulu, suka tulis novel sendiri, hanya untuk melepaskan stress/ tension belaja. Tapi semuanya separuh jalan...tempat berakhirnya novel² tersebut adalah di dalam tong sampah! Sekarang BFF salah sorang novelis, ehem²...dah jadi sumber inspirasi plak!





Monday Blues 17 September 2013

Tuesday, September 17, 2013 4 Comments
Salam semua...

Hari ni sebenarnya rasa nak membebel je kat belog ney...tapi tatau nak tulis tajuk apa. Semalam Hari Malaysia kan? 3 hari cuti....tapi rasa macam badan penat jugak, x puas rehat. Hujung bulan ni dah nak start semester baru, dat means....kena pegi kelas lah. Dah la semester ni budak2 PJJ ni dicampak nya ke UiTM Puncak Alam. Satu hal plak nak kena menapak ke kampus hujung dunia tu! Kesian kami budak2 PJJ ni, dicampak ke sana...dicampak ke sini... Urrmmm.... Lately ni tersangkut plak dengan drama Korea "Empire of Gold". Dan2 je cuti semester kemain lama...tapi tak pula nak hadap sebelum ni. Kelas dah nak start ni...mula la menggedik nak melayan drama Korea plak. Korang layan x? Semua ada 24 espisod. Tapi skrg dekat tv baru episod 13. Dengan tabah tengok online...dah habis 22 episod, tinggal lagi 2. Sempat la habis sebelum kelas kan? He3 (^______^)


Owh..minggu lepas hari Sabtu seharian kat KL, menemani Incik Husband yang uruskan projek  company dia, dgn BFF beliau...dari pagi sampai malam. Seharian menghabiskan masa dengan BFF beliau, anak dan isteri beliau. Dari Setiawangsa => Ampang => Midvalley. Last sekali sebelum balik sempat lagi pekena Char Koay Teow Mali's Corner di Taman Bunga Raya, Setapak. Favourite tu...

#FayyadArfan (anak BFF Incik Husband cum anak angkat kami)
This is Fayyad's real Papa. He3.... Faliq

Hari Ahad, seharian di rumah....urusan rumahtangga pulak. Kemas rumah, mandikan my babies (anak-anak kucing), iron baju untuk seminggu, masak n berehat. Semalam pulak, teringin nak makan Nasi Padang Kampung Baru. Semata2 nak makan menda tu, pergi KL. Lepas tu terus pergi beli barang dapur dekat Giant Seri Kembangan. He3...tempat favourite untuk beli barang dapur.

Sekian suda bebelan untuk hari ni...penat & lapar. Nak pergi cari makanan sementara bos tengah meeting.

Regards (^^,)