Follow Me @snm.yana

Monday, December 30, 2013

Felixia Yeap : Non-Muslim Model Telah Berhijab

Monday, December 30, 2013 0 Comments
Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah, lagi sehari dua 2013 nak melabuhkan tirai. Masih diberi kesempatan untuk menjejakkan kaki ke tahun 2014, insyaAllah. Hari ni pulak 30 Disember 2013, ulangtahun ke-6 'coupled' dengan Mr.Yogi, walaupun baru kahwin hampir 7 bulan. Bersyukur sebab masih kekal hingga ke hari ini.

Macam² perkara berlaku dalam tahun 2013. Tahun 2014...semoga diberikan kesihatan yang baik, dan yang paling penting, dikurniakan zuriat & dimurahkan rezeki oleh Allah s.w.t. Nak share video temuramah Felixia Yeap di tv Al-Hijrah. Alhamdulillah...dalam proses berhijrah. Semoga Allah terus membukakan hati Felixia Yeap untuk berhijrah sepenuhnya. Orang cantik yang menutup aurat, berlipat2 kali ganda terserlah kecantikannya.


Sekian. (^^,) Selamat Tahun Baru 2014

Monday, December 23, 2013

Suasana Pejabat Di Hujung Tahun

Monday, December 23, 2013 0 Comments

Salam & Selamat Petang,

Selamat terus bekerja untuk semua yang kena kerja. Haha...termasuk diriku ini. Tapi ramai kan yang cuti hujung tahun ni. Ofis pun jadi suramm & sunyi jer.. Huhu... Nak cuti jugak! Nak cuti jugak! Big boss and officer semua pun pegi cuti. J e l e s!!! J e l e s!!!

Anyway, pegawai suruh je cuti seminggu, tapi baik ati punya pasal...cakap nak duk ofis je, nak settle kan apa yang patut! Kau mampu ker? Claim yang melambak² nak buat...sempat ke nak siapkan semua??? Huahuahua...sekarang sampai sudah menyesal cakap gitu! Uhuk²...

Buat kerja, pasang lagu kuat²...opis ni gue yang punya! Muahahahaha. Aerosmith, Maddie Jane, Ariana Grande, Taylor Swift, One Direction...semua dah berapa kali khatam kat youtube arini~



PEACE (^^,)



Thursday, December 19, 2013

Sabda Rasulullah s.a.w Tentang Anak

Thursday, December 19, 2013 1 Comments

Pagi tadi buka facebook, ada sorang kawan share pasal Sabda Rasulullah s.a.w Tentang Anak.
Rasa macam bagus untuk dikongsi sesama kita.


Insyaallah, akan mengingatkan diri sendiri. Kami masih lagi berharap pada rezeki yang satu  ni, mungkin belum sampai masa lagi menerima rezeki yang satu ni. Semoga dipercepatkan oleh Allah s.w.t

Sharing is Caring (^^,)


Monday, December 16, 2013

Trip to Menara TM HQ

Monday, December 16, 2013 0 Comments

Minggu lepas 10hb Disember 2013 (Selasa), kami and the geng (all classmates) dengan lecturer skali, Puan Marlita Mat Yussof ada buat trip pegi Menara TM HQ kat KL, yg menara cantik tu. He3... Yang ni untuk subjek OSM554(Office Networking & Telecommunication System). Actually, date tu last minute je dorang bg, asyik duk postponed² byk kali. Last skali...hari trip tu terpaksa EL. Ha3~

Nak dijadikan cerita, sehari sebelum pergi tu dah discuss with the gang nak pergi ramai² dengan train, *rombongan cik kiah*. He3...skali terbangun lambat, terpaksa la minta Incik Hubby tolong hantar. Seb bek dia taw jalan shortcut, sempat smpai tepat pada masanya. He3...klu jalan KL, serah je pada Incik Hubby, memang kepala dia macam GPS. (^^,)
Konon bajet boleh g melawat bilik server la ape la, skali TM ni boleh tahan strict peraturan dia, certain² place je boleh g tengok...bilik server kompem xleh masuk. Kami di bawa masuk ke bilik staf2 Customer Service TM (tu pun dari jauh je boleh tengok), dan yg paling penting, mmg xleh amik gambar dalam bilik tu. Pegawai yang incharge tu memang dah warning kami awal2 taw, klu tertangkap amik gambar, dia akan halau dan nama terus kena blacklist kat TM! Ada bran??? Hehehe...

Btw.....we enjoy and had fun during the trip. Ni fist time ada study trip sejak blaja kat UiTM. Seronok..walaupun awal² tu geng kami adalah geng 'pembangkang' untuk idea trip taw. Tp it's okay...kami ikut majority jer. Menda dah sebulat suara, we follow the flow je lah kan. Ha3...

Ni dah selepas abis trip...sempat berpose² untuk kenangan (^^,)





Love ♥ dis pixca da most (^^,)
Ada lagi ni sorang x cukup korum...Kak Is xdpt join. Huhu3...klu x dh complete geng kami a.k.a 'Gengnam'

Nota Kaki : Derma klik kat Tabung Holiday Yana. Ada Note 3.


Friday, December 13, 2013

I n s t a g r a m

Friday, December 13, 2013 1 Comments

Darls~

Lets exchange I n s t a g r a m link.

Instagram
@yana_afi

Daaaa~ 


Monday, December 9, 2013

Genap 6 Tahun Berkhidmat

Monday, December 09, 2013 0 Comments

Salam (^^,)


Alhamdulillah...9 Disember 2007 ~ 9 Disember 2013, maka genap 6 tahun berkhidmat untuk Negara Malaysia. Bila fikir ke belakang, pejam celik, pejam celik...dah 6 tahun. Sekejap je rasa. Tapi bila fikir ke hadapan...huhu, masih jauh perjalanan dalam perkhidmatan awam ni. Atleast 30 tahun lagi ada masa untuk serve as government servant. Meaning, lambat lagi nak PENCEN! Ha3... 5 tahun berkhidmat di Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau & Air, sekarang genap setahun di Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

Sekarang dalam tempoh nak menghabiskan degree, mana taw ada rezeki esok², dapat tukar position kan. Dalam tempoh 5 tahun akan datang, azam baru xmau lagi berada di position yang sama, as a PA.

Di sektor swasta PA antara orang yang paling penting dalam agensi, dan sangat dipandang tinggi oleh orang lain. Tapi sebaliknya di kebanyakan agensi kerajaan, PA di layan seperti orang-orang biasa jer. Sewenang² diarah buat itu dan ini. Dan kadang² orang tak nampak kerja² yang kami buat. Walaupun kami berhempas pulas untuk atur dan pantau semua perjalanan kerja bos. Ini bukan di semua tempat okay. Ini hanya pengalaman dan pendapat peribadi. And the most important reason, adalah kerana skim PA ni agak limited untuk kenaikan gred taw? N17-N27-N28-N32-N36. Ikut time-based, berbelas tahun baru leh naik gred taw! So, that's why teringin nak bertukar profession. Rasanya nak melangkah setapak ke hadapan. X salah kan???

Anyway, Selamat Berkhidmat Untuk Negara kepada semua rakan² seangkatan yang lapor diri pada hari yang sama 6 tahun lepas. Especially, yang pergi kursus induksi sama² di INTAN Kluang, Johor. Hehehe (^^,) Mish u all~


Wednesday, December 4, 2013

Kesejukan

Wednesday, December 04, 2013 0 Comments
Banana Split + Hot Green Tea with Lemon
Banana Split + Hot Green Tea With Lemon
#homemade

Selamat Petang (^^,)

Petang2 macamni biasa minum air sejuk @ ais. Tapi sejak musim hujan ni...asyik kesejukan kat ofis, x kira masa kan. Kuku pun bertukar kaler jadi kebiruan. Tapi perut selalu rasa lapar...misi DIET pun ntah terpesong ke mana.

Terbayang2 hot green tea lemon kat rumah. Waaaaa.....x sabar nak balik!!!!

Sent from Samsung Mobile