Perbezaan Peniaga & 'Bukan' Peniaga

Monday, January 27, 2014


Ada tak antara uols yang memang suka online shopping? Hehe...ada kan?? Yana pun salah sorang la. Memang dah jadi habit suka online shopping . Dah macam² ragam peniaga dah pernah kenal. Uols tax x ape perbezaan peniaga yang betul² bersungguh nak berniaga dengan peniaga yang berniaga ala² kadar jer.

Beria promote produk masing² kan... Lepas dapat payment arini, ada yang terus dapat barang esok. Ada plak yang dapat payment arini, minggu depan belum tentu dapat barang. Ermm...kadang² beli barang tu untuk sokong member buat business, tapi bila dah dapat customer...main² plak kan.

Minggu lepas Yana beli Sabun Al-Razi tu kan, ptg ni buat payment, esok pagi dah received barang tu. Cepat kan? Macam tu lah baru btol berniaga, customer pun happy, silap²...bulan depan siap re-order lagi.

 Ni Yana ada beli produk Shaklee, untuk supplement... Nama dirahsiakan, tanak mengaibkan orang, cuma petang ni sesi meluahkan perasaan. Konon nak tolong member, beli lah dengan member. Tapi dah seminggu buat payment, barang x smpai pun lagi. Katanya minggu lepas, hari Khamis petang dah pos, biasa pos laju sehari je pun. Tambah pulak dalam area yang sama. Ari Jumaat x sampai, hari ni dah Isnin, x smpai juga... Msj pula x reply... Dari minggu lepas lagi duk think +ve, nak sedapkan hati + tanak berprasangkan buruk kat orang. Ermm...bila dah jadi macamni, time camni lah mula nak berfikiran -ve kan?

Hopefully, kalau betul nak berniaga, biar jujur dan bersungguh²lah.
Daku hanya mampu berdoa, dan menunggu parcel daku.

PARCEL, AKU TUNGGU MU DATANGGGGG.....!!!
Cheers (^^,)


  

You Might Also Like

2 person(s) poked me!

  1. Susah juga mcm tu..kita nk tolong kawan tp lain jd kan...klau nk customer pre order,.kn lah bg yg terbaik...

    ReplyDelete
  2. @cik mah, a'ah...xpela, bg peluang kat dia kali ni jer. No more next time la klu macamni gaya berniaga nya. Klu org lain maybe dia x buat macamni, ni sbb kita kenal member, buat main² je kot...

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe