Maybank2u Pay Untuk Online Blogshop

Friday, February 21, 2014


Salam.

Yang ni nak share satu application yang memang sesuai sangat2 untuk semua online business. Maybank2u Pay, korang pernah dengar tak pasal ney?

Korang suka online shopping x? Hihihi....Yana ni kira salah sorang yang memang suka online shopping. Xkisah apa2 jenis barang. Online shopping ni macam2 yang kita boleh jumpa, ye dak? Semua barang yang ada kat kedai pun kita boleh dapat online, kadang2 tu barang yang xde kat kedai pun banyak kita boleh jumpa melalui online. Barang2 branded, banyak kat online shop....boleh dapat dengan harga yang lagi murah. Betul x?

Sekarang macam2 blogshop ada. Kalau dulu, ramai guna blog, facebook....sekarang dah lagi meluas, melalui instagram pun dah banyak.

Okay....apa function Maybank2u Pay ney? Kalau sebelum ni, lepas kita dah order, kita akan buat payment, ye dak? Lepas tu kan kita kena bagi details payment, siap kena hantar receipt payment semua tu bagai, betul dak? kalau bayar ikut online banking, senang jugak la nak printscreen, tapi kalau p beratur kat cash deposit? Lepas dapat receipt, nak kena snap pic, pastu send kat seller plak as a prove. Buatnya time kita buat transaction, lepas tu kertas resit mesin tu dah abes? Tak ke haru....susah plak kan.

So, Maybank2u Pay ni lagi senang. Lepas kita buat payment kat seller tu, automatik maybank2u akan hantar email kat seller tu untuk bagi resit transaction tu. Kring...kring...masuk dalam mailbox dia. Siap date, time, ref.no, nama pembeli, emel dan amount. Senang kan? Korang tengok la video ni....lagi senang nak faham.


Okay...untuk semua blogshop owner, boleh la p daftar cepat2 yer. Penjual dan pembeli, dua2 pun dapat advantage daripada aplikasi ni. Senang dan mudah kan? Aplikasi ni mula tahun lepas lagi kot. Saja nak share juga. Hahaha... Nak lebih info atau nak sign up terus, cepat2 pergi kat MAYBANK2U PAY.

Kbai (^^,)


You Might Also Like

0 person(s) poked me!

Google+ Followers

Subscribe