Segmen: Cari Kenalan & Bloglist Mawar Putih

Wednesday, February 26, 2014

Assalamualaikum,

Segmen: Cari Kenalan & Bloglist Mawar Putih

Ini adalah segmen percubaan pertama dari blogger Mawar Putih. Sila luangkan masa anda untuk berkongsi segmen menarik ini.hehe..Kenapa menarik? Sebab ini segmen 2 in 1.

Selain daripada tambah follower atau bahasa manis...kenalan, Mawar Putih juga akan sediakan satu ruangan khusus untuk BLOGLIST SEPANJANG TAHUN 2014. Cepat...jangan lepaskan peluang keemasan untuk Mawar Putih blogwalking ke blog anda setiap masa.

Haruslah ada syarat-syarat kan..Segmen ini terbuka kepada semua yang bergelar blogger, bukan anonymous atau pinjam blog kawan.Kena ada blog sendiri. Sama ada blog anda dah mencecah ranking tertinggi sehingga la baru bertatih,baru 1 follower juga boleh join segmen ni. Bermula hari ahad, 23/02/2014 sehingga 26/02/2014. Segmen tutup secara rasmi pada jam 10 malam.


SYARAT MUDAH DAN SIMPLE. TIDAK MENGAMBIL MASA LAMA..
1. Follow blog Mawar Putih.
2. Like Official Page FB Mawar Putih sebelah kanan tu..
3. Buat Segmen: Cari Kenalan & Bloglist Mawar Putih
4.Copy coding yang disediakan ke dalam ruangan HTML dan siap untuk publish..
5. Tinggalkan URL entri ke dalam ruangan komen entri ini

CIRI-CIRI BLOGLIST DICARI & ADAT BERSEGMEN:
1. Jujur follow blog ini. Follower akan diupdate untuk memudahkan semua peserta saling berkenalan. Jangan risau, i oll follow balik semua follower. Kalau dah follow tu, tetap follow juga sampai bila-bila.hehe
2. Siapa like official page akan diberi lebih penilaian untuk dimasukkan ke dalam senarai bloglist. Kacang je tu kan..
3. Seorang blogger yang rajin update blog. Bukan bermaksud sehari 5 entri tapi at least ada update dalam masa seminggu. Tak seronok la kan follow blog yang 2 bulan sekali baru nak update.
4. Sanggup jadi sahabat blogger Mawar Putih dan rajin blogwalking ke sini. Jika rasa-rasa tidak sanggup, secara automatik penyertaan anda sebagai bloglist akan terbatal dan digantikan dengan blogger lain. Setahun tu...lama kan.

Keputusan bloglist akan dibuat dalam masa seminggu selepas tarikh tutup segmen. Kesudian anda melawat ke Mawar Putih amat dihargai..=)

*Nota: Agaknya bila la baru Yana berani nak buat segmen/giveaway/bloglist agaknya. Hihihi... Berdoa la suatu hari ni nanti terbuka hati nak buat semua ni. Tapi ada ke yang nak support yer? 

 

You Might Also Like

5 person(s) poked me!

  1. Selamat bersegmen. :B Salam ukhwah. Saya datang dari segmen yang sama ^^


    http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/2014/02/segmen-cari-kenalan-bloglist-mawar-putih.html

    Jom comment cerpen saya :)

    http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/2014/02/cerpen-suka-atau-cinta.html

    ReplyDelete
  2. thanks join..jangan lupa semak senarai peserta lain..happy blogwalking

    ReplyDelete
  3. salam kenal.. singgah dari segmen yg sama. jemput ke blog akak http://hebatkan.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  4. salam ukhwah, BW sini...

    http://www.aynorablogs.com/2014/02/segmen-cari-kenalan-bloglist-mawar-putih.html

    ReplyDelete
  5. salam...maaf sangat sbb ayu lambat blogwalking.. ayu busy sikit..

    ada masa nanti singgah la ke blog ayu ye..ayu ada buat segmen juga...tq..

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/02/segmen-cari-kenalan-bloglist-mawar-putih.html

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe