Problem Daripada Google @ Blogspot?

Wednesday, March 19, 2014


Selamat Petang.

Semua duk heboh2 pasal xboleh follow, bloglist hilang, reading list kosong dsbg. Huhuhu ... Yana pun ada mengalami masalah yang sama dan lagi teruk memang tak boleh Edit HTML. Yana penah buat ​​ENTRY Edit HTML tu. Kadang2 dia okay, kadang2 x okay. Tu yang buat kita geram plak... Xpela...buat sementara waktu blog ni clear daripada widget sidebar yang comel2 @ color2 yang colorful. Huhhh ...

Masalah ni banyak juga effect pada bloggers semua kan, especially kalau nak bw & nak join segmen/Bloglist/GA, sebab follow tuan rumah tu kan syarat utama. Yana ada juga baca macam2 cara yang bloggers share untuk atasi masalah ni. Korang boleh cuba, mana taw menjadi kat blog korang....

(1) CARA PERTAMA

Cara ni ambil di blog MamaNiza .

* Yana dah cuba cara ni, tapi x  berjaya...sebab dia keluar macam kat bawah ni.


(2) CARA KEDUA


Yang ni pun ambil dari blog Mama Niza. Sape2 yang dah ada "floating Follow & Dashboard" button tu, xperlu ikut step ni....
(3) CARA KETIGA

Yang ni Yana ambil dari blog Emas Putih. Cara ni pun Yana dah try, tapi masalahnya x keluar pun gambar macam kat atas ni, xde keluar 'More Options' tu...huhuhu.

Korang ada cara2 lain tak? Boleh datang share yer. Huhu...hopefully masalah ni cepat2 diselesaikan.


*Nota : Setiap kali dengar bunyi kapal terbang, automatik kepala ni duk teringat kat MH370. Huhuhu...bila agaknya kehilangan misteri ni bakal terjawab? Subhanallah...dah masuk hari ke-12. #PrayForMH370


You Might Also Like

8 person(s) poked me!

  1. Replies
    1. Bagus la, sbb Yana x menjadi semua tu... Tatau lah kenapa.

      Delete
  2. kannn.. echa pun geram sangat! hehe.. tapi ecah boleh guna cara ketiga.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Bagus la kalau still boleh guna salah satu cara tu...

      Delete

Google+ Followers

Subscribe