Follow Me @snm.yana

Thursday, March 27, 2014

Si 'A'


Saya selalu berdoa untuk mendapatkan 'A'. Saya juga cuba berusaha seboleh mungkin untuk mendapatkan 'A'. Tapi sehingga sekarang, 'A' belum lagi Allah rezekikan kepada saya. Saya bukan mahu merungut, tetapi saya sangat inginkannya. Kadang-kadang, mungkin Allah mahu menguji....sengaja memberi kita harapan, tetapi pada akhirnya, kecewa yang dapat.

Tapi...saya tidak pernah berputus asa untuk terus berdoa untuk meminta...dan meminta lagi. Hanya Allah Maha Mendengar, Maha Mengasihani dan Memberi. Saya tahu....tiada siapa lagi yang boleh memberi 'A' kepada saya kecuali Allah swt. 

Tapi...saya hanya wanita biasa, penuh dengan emosi dan perasaan. Kadang2, tidak mampu untuk bertahan....akhirnya bertakung kolam mata. Dia selalu kata saya tidak sangat inginkannya sepertimana dia inginkannya. Padahal dalam hati ni, hanya Allah yang tahu betapa saya inginkannya. 

Tapi....saya cuba pendam dalam hati sedalam yang boleh. Supaya tiada siapa yang dapat menjenguk, meneka apa yang tersirat di hati. Bibir sentiasa tersenyum...tapi hati tiada siapa yang tahu. Tapi saya hidup saya kini masih bahagia bersama suami tercinta dan ahli keluarga tersayang. Semoga berkekalan hingga syurga.

Itu semua dugaan. Dalam hidup duniawi ni, saya sudah ada segala2nya...saya cuma perlukan bekalan hidup ke akhirat nanti. Allah Maha Adil, dia lebihkan rezeki saya di bahagian lain, di satu bahagian lagi...rezeki saya belum sampai lagi. Insyaallah...semoga Allah tunaikan permintaan saya suatu hari nanti.


“Allaahumma innii a’udzubika min ‘ilmin laa yanfa’u wa qolbin laa yakhsya’u du’aain laa yusma’u wanafsin laa tasyba’u” : Ya Allah, aku berlindung kepada Engkau dari ilmu yang tak berguna,dari hati yang tak pernah tenang, dari do’a yang tak didengar , dan dari nafsu yang tak pernah kenyang. 

8 comments:

 1. InsyaAllah... akan tertunai juga impian akak suatu hari nanti... yakin pada Allah :)

  ReplyDelete
 2. insyaallah ade rezeki nanti.. teruskan berdoa dan berusaha..saya pun dah lalui apa yang awk rase.. alhamdulillah.. allah makbulkan doa jugak akhirnya..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Amin. Terima kasih Mama Mursyid. Huhuhu...

   Delete
 3. Assalamualaikum. teruskan berdoa. jangan mudah putus asa.. singgah menabung digi sini ~~~

  ReplyDelete