Persiapan Menyambut Ramadhan & Syawal

Monday, April 28, 2014


Assalamualaikum w.b.t.

Ewahhh...awalnya buat entri pasal Ramadhan & Syawal. Lagi 2 hari dah nak habis bulan April 2014. Lepas ni masuk Mei pulak, lepas tu dah tak lama nak sambut Ramadhan. Uhukkk....cepat je masa berlalu ye dok? Pejam celik pejam celik...sekejap je rasanya. 

Ada ke orang dah buat persiapan? Uhuuuu....kita kaum Hawa ni make sure dah habis ganti puasa yg wajib tu taw! So, sapa yang belum habis ganti puasa tu, boleh la puasa bulan Mei nanti, sekali kan puasa ganti + puasa sunat, 1 - 29 Mei 2014 bersamaan 1 - 29 Rejab 1435H. So, 29 hari tu memang disunatkan berpuasa, puasa sunat bulan Rejab. Kebetulan pulak 1 Mei = 1 Rejab. Sapa yang dah habis ganti pun still leh puasa sunat yer... 

~Klik untuk Full Size~

Bulan puasa belum menjengah lagi, tapi baju raya dah siap! Sebab sekarang memang tukang jahit dah tutup order 2/3 bulan sebelum raya kan.

Bulan lepas...shopping baju raya di Gulatis Jalan TAR, KL
 Million thanks to Incik Suami sebab belanja baju raya. Eheee... tapi ralat nya, niat di hati tahun ni nak design ala-ala peplum gitu, tapi x kesampaian plak. Sebab design kain x berapa kena pulak dengan baju peplum. Uhuk.....*sob...sob...sob*



Design daripada Jovian Mandagie kat page Zalora. Wuahhhhhhh...semua cantik-cantik taw. Seb bek la baju raya dah siap, kalau tak mau rembat juga sepasang dua ni... 




You Might Also Like

8 person(s) poked me!

  1. Assalamualaikum yana, alhamdullilah. nasib baik dapat puasa ganti haritu.. tak sabarnya nak puasa dan raya.. mujurlah mak sheila tukang jahit, lambat sket kot nak beli kain.. tunggu baby keluar baru fikir nak pakai tema apa tahun ni. hihiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm. Lagi senang lah kalau mak tukang jahit, x payah pening2 nak fikir sangat kan. Hehehe....Yana doakan Sheila dipermudahkan nanti untuk deliver baby taw. Tahun ni raya dengan baby baru lah...besttttt (^^,)

      Delete
  2. wahh yana tak sabar2 nak puase n raye ni..hehe.. tengok post yana ni baru teringat nak cari baju raye..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...obvious sangat ke mama? Hihi...xdela, saja buat preparation awal, xmo kelam kabut nanti... Hehehe...

      Delete
  3. saya dah siap pilih kain buat baju kurung baru, Haha, saya minta save jadual tu ek ? tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak dah siap jahit dik. Saja anta awal....lepas ni cari tudung raya plak yer.
      Sila2 save, akak pun google je...hehe (^^,)

      Delete
  4. Wah dah ada dah bj raya...bestnyer...cik mah xplan lg nk warna ape...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Mah, klu nak beli yg ready made..anytime je boleh beli kan. Yana ni susah nak cari size, mmg kena custom made la jawab nya... Hihihi~

      Delete

Google+ Followers

Subscribe