Al-kisahnyaaaaa.....Lawak Jumaat

Friday, May 02, 2014


Assalamualaikum w.b.t. & Salam Jumaat.


Sebelum tu....nak share lawak di pagi Jumaat...

Abg. Hafiz : Yana, mana newspaper Datuk? Dalam bilik Datuk eh?
Me : Blom letak lagi dalam bilik dia. Ada atas meja tu. Abg.Hafiz nak pergi hantar ker?

Abg. Hafiz : A'ah...Pak Ghani suruh hantar. (Sambil ambik segebal newspaper atas meja)
Me : Nanti Abg.Hafiz jangan hantar semua, bawak yg hari ni jer. Yang atas meja tu dah bercampur dengan Sabtu & Ahad. (Kepala otak duk fikir menda lain)

Abg. Hafiz : Ini yang hari apa? Xada pun yang hari ni, Sabtu & Ahad pun xada...
Me : Mesti ada je kat ctu... 

Sambil buat kerja lain....membiarkan Abg.Hafiz cari sendiri, lepas tu tengok je dia keluar dari bilik sambil bawa newspaper tu. Dalam hati, dah jumpa la tu. Beberapa minit lepas tu...pergi tengok newspaper yg ada atas meja tu, tengok hari & tarikh, 30 April 2014 | Khamis. Shocked sekejap...baru ingat hari ni Jumaat, matik2 ingat hari ni Isnin. Patutla Abg.Hafiz cakap xada Sabtu & Ahad, sebab yang ada Khamis je, semalam punya.

Al-kisahnya....hari ni bercelaru cket, banyak nye keje. Ditambah plak kepala otak asyik duk fikir assignment yang nak kena hantar hari Ahad ni, quiz + presentation semua ahad ni. Boleh macam tu??? Uhuuuu....yelah, semalam orang lain hepi duk cuti...kita pulak duk hadap assignment kat rumah. Huhhhh.....

Baca journal article sampai tersengguk² yer...
Hari ni officer baru dah masuk, ala2 hakak macam tu. Dah 3 series tapi berstatus "miss" lagi yer. Minggu depan ada lagi sorang juga masuk, pegawai juga tapi kontrak saja. But, guess what??? She's younger than me... Hehehe....pegawai lagi muda dari I, tapi xpe....leh jadi geng lepas ni...






You Might Also Like

8 person(s) poked me!

  1. haha macam2 la kalau banyak benda nak difikirkan kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol tu Mama. Hihihi...lepas tu malu sorang2. Kih3~ :p

      Delete
  2. Replies
    1. Busy sangat dik...bila semua dtg sekaligus, kdg2 huru hara jugak tu...
      Tapi kena hadap jugalah, jadi survive~ (^^,)

      Delete
  3. hahah.. lawak la akak... kalau dah busy sangat.. mesti kita sampai lupa harini hari ape kan.. lulz..hehee... chaiyok kak (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama x cuti tgh2 weekday macam aritu kan... hahaha~

      Delete
  4. Hari pun boleh lupe ye yana...adehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah ummi, sebab dah lama xdpt cuti tgh weekday macam tu... Hahaha~

      Delete

Google+ Followers

Subscribe