#35 CPUV Nuffnang : Bulgogi Brothers Korean BBQ

Wednesday, June 18, 2014


Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni nampaknya Nuffnang baik hati lagi, bagi CPUV baru. Kali ni dapat CPUV Bulgogi Brothers Korean BBQ. Korang familiar tak dengan restoran ni? So far, ada 4 branch kat area Kuala Lumpur/Selangor ni. Nanti Yana bagi alamat branch & no telefon sekali kat bawah ni k... 

Sebenarnya Bulgogi Brothers ni restoran Korean food. Yana dah lama tahu kewujudan Bulgogi Brothers ni. Cuma x pernah lagi try makanan dia. Sebab apa? Sebab terdetik kat hati rasa was². Untuk pengetahuan korang, Bulgogi Brothers ni memang bukan pemegang sijil Halal JAKIM, tapi yang confirmed ia menggunakan produk yang halal, makanan dia pun xde dicampur dengan sebarang bahan tidak halal sepanjang proses penyediaan @ masakan. Dan setakat Yana tahu, mmg PORK FREE

Yana ada jugak survey, sebab kenapa dia xada Halal JAKIM, sebab di Bulgogi Brothers ni ada dijual beverages (minuman) yang beralkohol. Dah namanya Korean foods, harusla ada minuman beralkohol, macam soju tu kan. Tapi kalau korang rasa tak was², korang boleh je pergi makan kat Bulgogi Brothers ni taw... 

Ramai jugak blogger yang pernah makan kat premis ni. Yang terbaru semalam, Abang Nara @Beautifulnara.com. Yang lain boleh baca SINI @ SINI @ SINI. Review2 ni semua dipilih secara random yer kat google...hihihi.


Nak info lanjut :

PARADIGM MALL, KELANA JAYA
Lot GB 13, Ground Floor Boulevard, 1, Jalan SS 7/26A, Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya
T: 03-7887 3541  

PAVILION KL
Lot 6.01.03, Level 6, No. 168, Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur 
T: 03-2141 9620 

eCUREVE, MUTIARA DAMANSARA
G-03A, Ground Floor, No. 2A Jalan PJU 7/3 
Mutiara Damansara, 47810 Petaling Jaya 
T: 03-7722 3633 

MID VALLEY MEGAMALL
Lot T-013B, 3rd Floor, Mid Valley City 
Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur 
T: 03-2282 2292

 Apa pun, thanks to Nuffnang for this new CPUV. Lebiuuuuuu beri2 much (^^,)
Hehehe...



You Might Also Like

16 person(s) poked me!

  1. Bulgogi best !! ^^

    p.s : tahniah. :D

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah rezeki dapat CPUV Bulgogi. Saya pun dapat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Tahniah untuk kita berdua. Hehehe (^^,)

      Delete
  3. pernh makan sini...best...xtau pulak xde sijil halal...sebab tanye staff situ dia kata halal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah, saya pun ada survey. Pihak pengurusan Bulgogi ni mmg cakap menu makanan dorang mmg halal, bahan2 semua halal. Cuma sayangnya Bulgogi ni blum dapat sijil Halal Jakim. Klu ada sijil ni, pasti lagi ramai orang nk pergi try kan...

      Delete
  4. Bestnyer ada cpuv baru..harap2 cik mah pun ada jugalah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah Cik Mah. Nanti dapatla tu. Mmg banyak cpuv2 baru yang nuffnang bg kat blogger2 kan...

      Delete

Google+ Followers

Subscribe