INGATAN tu penting okay!!!

Tuesday, September 30, 2014


Assalamualaikum w.b.t.

Macamana eh suasana kat ofis korang? Setiap pagi bangun tido korang bersemangat tak nak pergi kerja? Kalau bersemangat, that means korang happy dengan suasana ofis korang termasuk la rakan² sekerja korang. Betul dak?

Ermm...actually Yana happy je dengan ofis sekarang. Seriously 10x better daripada bos & pegawai² yang lama. Pegawai sekarang lebih educated, well PR, reasonable, adil dan satu kepala...happening je rasa. Datang kerja pun x pernah rasa stress walaupun kerja menimbun!

Tapi hari ni tetiba je ada hurt feeling gituuuuuu... Xtaw la pesal, padahal bukan isu besar pun. Permulaannya bila big boss x masuk ofis, then tetiba big boss panggil semua keluar, maybe dia nak belanja minum @ lunch @ menyampaikan amanat sebelum beliau cuti esok. 

Kebiasaan bila dorang kena buat kerja luar @ outstation, sebelum keluar dorang akan say something (atleast bye). Tapi tadi tak...kita tengah gigih (gigih sangat...haha), khusyuk buat kerja, bila keluar nak cari orang...semua bilik dorang bergelap, sunyi sepi daaaa.... How come dorang terus hilang macam tu jer??? Tambah plak bukan keluar untuk kerja, tapi keluar untuk makan² jer tanpa bgtaw sepatah pun!!! Sob...sob...

X minta ajak pun, but atleast tanya jelah kan! INGATAN tu yang lebih penting kan! Tetiba bising² kat luar, dorang masuk ofis ramai² dengan muka gembira. Siap cakap, "Datuk ada tanya kenapa Yana xada tadi"!!! What theeeeee.......

Then Yana senyum pahit tawar jelah...tatau nak jawab apa kan! Dah korang x keluar bagitaw kita, boleh cakap macam tu! Yang lagi dasyattt, kite sorang je yang xde...yang lain semua ada termasuk abang despatch!

Layan hurt feeling sorang² kat ofis! Terus macam...terkelu tatau nak komen apa! Selera makan tengahari terus hilanggggg.... Lepas² ni kalau dorang ajak kuar lunch ke apa ke, xmau dah ikut okay. Officer planning ramai² pergi Labuan hujung ta0n ni, jangan harap nak ikut okay... Baik pergi Labuan dengan hubby jer...

Uhukkkk....


~With Love, YANA AFI MOHAMED~


You Might Also Like

3 person(s) poked me!

  1. memang sangat memahami situasi ni..maybe diorang tak perasan yana ada kat bilik yana kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mar Mansor, hehe..kalau nak sedapkan hati, boleh terima reason ni. Tapi xde sorg pun yg dtg jenguk tengok ada ke tak kan...Huhuhu~

      Delete
  2. ala sedihnya...sabar k..cer tny diorang kenapa xajak..tny dalam nada lawak2..jgn tunjuk yg diri terasa..lg pun tak best la keja sekali tp masam2 muka..

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe