Tauhu Bakar Untuk Minum Petang

Monday, September 15, 2014


Assalamualaikum w.b.t.

Sebenarnya tatau nak start update dari mana sebab dah lama giler x update kat blog ni. Kecian dia diabaikan. Post dalam draf sangat banyak. Tapi semua nya half way...belum sempat habis mengarang, terpaksa tangguh. 

Sekarang ni nak blogging time ofis hour memang tak sempat. Busy je manjang. Ptg ni bos dah xada, keluar outstation. So, boleh curi masa beberapa minit untuk update. Hehe... 

Semalam kan Ahad, duduk rumah jer. Rutin duduk rumah, bila dah siap semua kerja rumah...kerja lain adalah makan. Hehe....semalam hi-tea a.k.a minum petang, menu nya adalah TAUHU BAKAR. Menu ni kegemaran encik suami juga. Resepi simple mimple... Sebenarnya bukan resepi pun, sebab kebanyakan guna bahan yang boleh siap dibeli.

Tauhu ni bakar atas dapur gas masak jer...

Sayur pula cuma timun dan carrot. Bahan ni je yang ada masa nak buat tu.

Kuah ni yang ekspress...yang serbuk, tinggal bancuh dengan air panas jer, kakak ipar bagi. Tapi memang sedap. Next time boleh beli lagi.


Siap sudah menu minum petang. Ekspress sangat...dalam 15 minit jer. Tapi x cukup kuah...haha, masing2 hantu kuah. Berebut nak kuah lebih. Tapi alhamdulillah, perut ni kenyang sampai malam. Encik suami lah...malam tu makan nasi lagi. Oh yer....esok cuti lagi. SELAMAT HARI MALAYSIA kepada semua rakyat MALAYSIA!!! (^^,)


~With love, Yana Afi Mohamed~






You Might Also Like

1 person(s) poked me!

  1. Assalamualaikum..singgah perdana.

    Wah kuahnya itu sauce kacang ya? kalau di Indon itu namanya SAMBAL PECEL

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe