TTCians

Tuesday, September 30, 2014


Assalamualaikum w.b.t.

TTC ~ Siapa yang tahu pasal TTC ni? Ermm...Yana sebelum ni xpernah tahu pasal TTC ni. Ahli-ahli TTC ni digelar TTCians. Bila di google, banyak juga page @ group @ blog pasal TTC ni.

TTC ni singkatan untuk TRYING TO CONCEIVE @ Cuba Untuk Hamil. X sangka juga...rupanya ada banyak group untuk TTCians ni. Hurmm...but mostly group kat FB ni secret/closed group. So, memang kena request untuk join dulu, admin approve baru boleh baca info-info dalam tu.  

Nampaknya lepas ni, Yana pun boleh pakai title TTCians ni. Huhuhu...belum ada rezeki lagi untuk bertukar status. Dah nak masuk 1 tahun 3 bulan kahwin. Allah lebihkan rezeki yang lain buat masa ni...rezeki zuriat tu belum sampai masa lagi. Lepas kahwin, rezeki lain melimpah ruah, especially rezeki hubby. Apa pun, terus berharap...terus berdoa...terus berikhtiar...

Seronok tengok kawan² yg sebaya, masing² dah ada 2/3 anak...siap nak tambah² lagi.



Bila orang asyik tanya soalan yang sama, boleh jawab satu jer.."Belum ada rezeki". Hubby pun tatau nak jawab apa selain daripada, "Tunggu Yana habiskan study dia dulu". Huhu....pertengahan tahun depan, Insyaallah akan habis study. Kalau masa tu belum ada rezeki...dah decide untuk jumpa speacialist! Yang penting ikhtiar kan...

~With Love, YANA AFI MOHAMED~



You Might Also Like

1 person(s) poked me!

  1. same la kite.semoga kite dikurniakan zuriat yg soleh/ah amin.

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe