'iPhone 6 Plus vs Galaxy Note 4' Idaman Hati

Friday, October 31, 2014


Assalamualaikum w.b.t.

Ermm...rasanya macam dah lama tak beli handphone baru! So...sekarang tengah survey² latest smartphone yang canggih manggih di pasaran sekarang ni. Ecece...macam esok lusa dah nak beli kan!!!

Tapi sekarang semua makin canggih, x sempat nak kejar lah! Walaupun x beli, tapi atleast amik tahu la juga. So, bila orang tanya tu, kita tahu la nak jawab. Xdela back dated sangat kan! 

Sebenarnya...sekarang ni memang focus 2 brand je, iPhone (Apple) vs Galaxy Note (Samsung)! Dua brand ni je yang jadi pilihan hati. Maybe brand lain banyak juga yang okay....tapi tataulah nak explain macamana kan! iPhone, sebab sangat eksklusif! Kenapa? Sebab produk dia walaupun pakai bertahun, x rasa backdated pun! Harga lambat merundum! Samsung, sebab multifunction and user friendly! Banyak free application yang best2 boleh masuk dalam produk Samsung.



Yana...sila kumpul duit!!! Hehe....bila eh iPhone6 nak masuk pasaran Malaysia? Bulan Disember eh? Adoiii...tapi kalau nak compare iPhone6 & Note4, hati ni lebih tertarik dengan iPhone6, tapi nak iPhone6 Plus! Haihhh...berapa pula harga iPhone6 Plus ni? Ermmm...survey², almost RM3k juga yang paling murah. Tapi tataula, tu harga yang dianggarkan jer. Tapi rasanya memang lebih kurang tu jelah harga dia pun kalau compare dengan size iPhone6 Plus tu..

iPad kat rumah tu dah minta pairing dengan iPhone 6 ni.....hahahahaha! Hadeeeiii...camne ni kalau dah jatuh hati. Kena usaha juga ni!!!  

You Might Also Like

5 person(s) poked me!

  1. Cuba usha Oppo tengok...hehehe...racun2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sofu, tulah..ramai jgk yg bg good feedback pasal Oppo ni...
      Macam best juga...tp service centre dia okay tak? Huhuhu...
      So far, puas hati dengan service centre produk Apple...pengalaman sendiri lah. Tu yg rasa berbaloi beli walaupun mula2 kena keluar duit banyak...haha3

      Delete
  2. Heeee iphone 6 plus menjadi idaman hati jugak...
    Tp tula rege dia meleleh air mate ni..

    ReplyDelete
  3. aida masih berNote II. selagi lom rosak hi hi hi...
    aida masih lagi bercinta dgn samsung note...
    kalau yg baru nanti pun masih lagi samsung note kot...

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe