Follow Me @snm.yana

Thursday, December 18, 2014

Birthday Present #2014

Thursday, December 18, 2014 6 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Sebenarnya entri dah lama taip...tapi half-way jer, x sempat siap. So, malam ni sempat juga siapkan untuk publish. Agaknya dah basi kan? Dah sebulan berlalu lepas Yana sambut birthday yang ke-27 haritu (17 November 2014). Alhamdulillah...bulan lepas pun dah publish Birthday GA. Thank you pada yang dah join taw. Terima kasih yang tak terhingga juga untuk semua ucapan dan doa2 kalian yer (^^,)

Ermm...kalau sebelum ni biasa dapat 1 hadiah jer setiap kali birthday. Kalau time bertuah tu adalah extra dalam 1/2, rezeki x disangka orang cakap. Tahun ni rezeki tu datang lagi....

Entri ni bukan untuk menunjuk, tapi just appreciate kepada si pemberi!

Meh cekedout...


Baby-G from Mr.Hubby. Katanya Yana xada jam yang sesuai untuk sports. So, jam ni boleh pakai untuk sports @ travel. Sesuai sangatla kalau nak pergi travel dalam masa yang terdekat ni. 
Tq Mr.Hubby, xoxo !!!


Ini pula hadiah daripada ahli2 ofis! BVLGARI Omnia. Istimewanya hadiah ni sebab ada cerita menarik di sebalik tabir sebelum pemberian hadiah ni. Hahaha... Yana terkejut juga sebab dorang bagi hadiah yang memang Yana suka. Kalau perfume BVLGARI ni Yana ada tiga kaler...merah, orange & purple. Tapi yang merah ni yang paling Yana suka pakai, kebetulan memang dah habis pakai pun. Nak beli tapi x nyempat jer. Macamana dorang boleh tahu kan? Riki punya riki...rupanya dorang dah berpakat dengan Mr.Hubby. Siap whatsapp senyap2 tanya apa yang Yana suka. Haaaa...no wonder lah kan dorang tahu! Pandai pula tu planning tanpa dikesan!! Hihi...apa pun Yana happy sangat bila memikirkan effort dorang tu. Girlssss....you're forgiven! Hehehe...xoxo!!! 

*Note : Bukan nilai sesuatu hadiah tu yang jadi ukuran, tapi ingatan dan keikhlasan tu yang lebih penting...betul tak?! Alhamdulillah...

GIVEAWAY 2 YEAR BLOG TENGKUBUTANG

Thursday, December 18, 2014 6 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Dah lama rasanya x join mana-mana GA ni. Ehehehe...yeker? Betolla... Malam ni ada masa cket nak belek2 blog, jom join GA!

Klik BANNER untuk join yer (^^,)

Tarikh Tutup: 20 Disember 2014 (jam11.59 malam)

Tuesday, December 16, 2014

Putrajaya Petang Ni...

Tuesday, December 16, 2014 9 Comments

Assalamualaikum w.b.t

Gambar ni Yana snap jam 4.05pm tadi dari Level 37, KPWKM.




Biar gambar berbicara... Apa pendapat korang?

#75 - #78 : CPUV Nuffnang

Tuesday, December 16, 2014 4 Comments
Assalamualaikum wb.t.

Yeayy...dapat CPUV baru lagi. Setakat ni ada 12 CPUV yang masih 'On Going'! Baik hati betol Mr.Nuffnang taw! Klu time sepi, mmg xde lgsg CPUV, skali dapat berderet² plak!

Alhamdulillah. Tqvm untuk Mr.Nuffnang, tqvm juga untuk bloggerista yang sudi singgah, sudi klik iklan Nuffnang kat blog picisan lagi amatur ni. Hehehe... (^^,)


Currently On Going:
Mondelez (Chipsmore)
INTI 2015 Cycle 1 Degree
Altel Digital Campaign
Mah Sing - Avenue Street
Mi Sedaap Cup Noodles Dig
Old Town White Coffee
Lactacyd: Malay Millennium
Marigold UHT Milk
Rakuten September
Marigold UHT Milk (PC)
Education NZ
Maybank #ILove

Monday, December 15, 2014

Serius Penat Bila Tiba Hujung Tahun....

Monday, December 15, 2014 8 Comments
Assalamualaikum w.b.t.


Alhamdulillah...akhirnya semalam adalah kelas terakhir untuk semester ni. Rasa 1 beban dah hilang di bahu. Lepas ni boleh focus untuk final exam jer! Semalam saja ada 2 test & kena submit 4 group assignment. Minggu lepas penat sangat². Dengan kat ofis nak kejar macam² dateline, kelas plak dengan bermacam² jenis assignment kena submit. Minggu lepas tidur paling banyak x teratur, setiap malam kul 3/4 pagi baru boleh tidur sebab hadap assignment!

Minggu ni struggle untuk settelkan semua jenis claim², due date hari Jumaat ni. Sape yang kerja government tu faham lah kan. Tahun ni semua akaun nak tutup awal. Xpela...atleast boleh cuti dengan tenang nanti. "Berkejar² dahulu, bersenang-lenang kemudian!!" Boleh??

Bukti penat sangat²?? Ni ha....tengah² tunggu orang, boleh siap terlelap lagi...dapat terlelap sekejap pun, nikmat dia, Masyaallah...hanya Allah yang tahu masa ni. Hahaha...
  
TQ kepada tukang snap!!! Haha...

Lebih kurang 7 hari lagi kerja...lepas tu nak cuti panjang + final exam! Amik cuti hampir 3 minggu okayy...korang jangan jelessss!!! Horeyyyyy.... Apa cerita korang hujung² tahun ni? Mesti sibuk nak habiskan cuti tahunan & pergi holiday kan? Hihihi....

Sunday, December 7, 2014

#74 CPUV Nuffnang : Marigold UHT Milk

Sunday, December 07, 2014 6 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Million loves to #nuffnang for this new CPUV.

MARIGOLD UHT Milk is the ideal nutritious drink for everyone at all times of the day. Just 2 glasses a day gives you your daily recommended calcium intake. 

What’s more, MARIGOLD UHT Milk is enriched with calcium, protein and MARIGOLD’s unique BonePlus formulation. It has no preservatives and is conveniently packed in Tetra-Pak packs, so one can drink it anytime, anywhere, chilled or non-chilled. MARIGOLD UHT Milk is available in a range of 4 choices – Full Cream, Chocolate, Strawberry and Low Fat.

MARIGOLD UHT Milk. Very Fresh, Very Good! 


Source : MARIGOLD Malaysia

All my dior bloggers....thank you in advance for your clicks (^^,)

On Going CPUV:
Mondelez (Chipsmore)
INTI 2015 Cycle 1 Degree
Altel Digital Campaign
Mah Sing - Avenue Street
Mi Sedaap Cup Noodles Dig
Old Town White Coffee
Lactacyd: Malay Millennium
Marigold UHT Milk

Saturday, December 6, 2014

Senarai Pemenang: Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom

Saturday, December 06, 2014 18 Comments
Assalamualaikum w.b.t.



Alhamdulillah...korang dah ready ker? Yana nak umumkan pemenang Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom. Sebelum tu, sekali lagi, Yana nak ucapkan terima kasih banyak2 kepada semua peserta dan terima kasih yang tak terhingga juga kepada para penaja yer.

Lambat cket umumkan pemenang ni, jangan marah yer...saja nak buat korang surprise *seriusdenganniat* Kahkahkah.... Berikut adalah pemenang bertuah :-


Mystery Gift  x 1 Top Referral [PM FB: Yana Afi]

http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html








Blog Review x 2 dan Bloglist x 3 [PM FB: Syira Lokman]

Blog Review
83
5

Bloglist
24
58
23

Kain Telekung Sulam x 1 [PM FB: Hasrul Hassan]
12

1 Mineral Eye Colour Mary Kay + 1 Free Facial dan 1 Lip Applicator Mary Kay + 1 Free Facial
[PM FB: Sofuriah Hashim]
62
103
*Free Facial untuk pemenang di sekitar Lembah Klang sahaja!

Topup RM5 x 2 [PM FB: Syahira Nadia]
31
14

Topup RM5 x 1 [PM FB: Izwani Eliyana]
81

Barangan Kosmetik x 1 [PM FB: Love Lissa]
92

Shawl x 1 [PM FB: Amy Shah]
36

Blog Review & Bloglist x 3 [PM FB: Wadhihah Hadi]
49
63
24

Novel + Autograf Penulis Eksklusif x 2 [Emailto Anies at kolamhempedu16@hotmail.com]
4
56

Jeng...jeng...jeng!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

GRAND PRIZE WINNER
( 11 )
David Beckham Intimately Yours 1.7 oz/50 ml-ITYTS17 worth RM176.00.
*********************************************************************************

Semua pemenang hendaklah menuntu hadiah daripada penaja-penaja hadiah mengikut format seperti di bawah yer :-


*Nota Kaki: Semua pemenang adalah diminta untuk menuntut hadiah masing-masing dalam tempoh seminggu selepas nama pemenang diumumkan (13 Disember 2014). Kalau korang tak dapat hubungi sponsors, inform kat SINI okay!!! Congratulations genk!!!

Thursday, December 4, 2014

#69 - #73 CPUV Nuffnang

Thursday, December 04, 2014 4 Comments

Assalamualaikum w.b.t.

 (i) Altel Digital Campaign | (ii) Mah Sing - Avenue Street (II) | (iii) Mi Sedaap Cup Noodles Dig
(iv) Old Town White Coffee | (v) Lactacyd: Malay Millenium

#cpuv #be #nuffnang #throwback #ongoing

Alhamdulillah...24 November 2014 ni bertuah betul, dapat 3 CPUV sekaligus. Maaf yer Mr.Nuffnang sebab Yana baru sempat nak update ni. Hahaha...cpuv2 ni belum basi lagi sebab masih dalam status "On Going" okay! Entri ni untuk berlapis2 cpuv...5 in 1! Hehe....ampunnnnn.

Nak buat macamana sebab bulan November haritu memang the most hectic november I ever had taw. Seriussss...x tipu! Cabaran dan dugaan yang paling kritikal untuk tahun ni. Huhuhu...but worth it! Hihihi...yang ni nak story kat next entry okay!

Apa pun, million thanks to Mr.Nuffnang for you kindness! Eheheeee.....LEBIUUU !!!



Tuesday, December 2, 2014

Senarai Peserta : Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom

Tuesday, December 02, 2014 46 Comments

Assalamuaikum w.b.t.



Alhamdulillah...dah berakhir Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom. Terima kasih kepada semua yang sudi join GA ni taw. Walaupun progress GA ni quite slow...sebab bulan November haritu banyak betul dugaan dan cabaran sepanjang bulan tu, tapi tetap bersyukur sebab masih ada yang sudi nak join.

Jom check no.penyertaan masing-masing yer. Kalau ada tercicir, terdabel ke, tersilap ke boleh inform awal² untuk mengelakkan sebarang masalah di kemudian hari... Ehehe...

Pemenang akan diumumkan pada bila-bila masa sahaja yer! Diharapkan bersabar. Yana akan blogwalk ke semua blog peserta. Dah selesai blogwalk, check syarat-syarat semua...Insyaallah the winners will be announced officially!

  1. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  2. http://uniquebell.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  3. http://aimanliyanasamat.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  4. http://umikasum.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  5. http://ummi2m2s.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  6. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  7. http://diyanasamat.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  8. http://belongtomee.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  9. http://jombercontest.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  10. http://ailya-saffaa.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  11. http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  12. http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  13. http://inlove-wanda.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  14. http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  15. http://dyanimani06.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  16. http://www.sihatitunikmat.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  17. http://www.sihatitunikmat.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  18. http://cammylia.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  19. http://loveyoucontest.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  20. http://adna2029.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  21. http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  22. http://hanaexotics.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  23. http://farhana-mohamad.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  24. http://rasulidolaku.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  25. http://hannacollections.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  26. http://luahansikhilaf.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  27. http://pengemudamerahjambu.blogspot.com/2014/11/ga-birthday-giveaway-by-yana-pink.html
  28. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  29. http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  30. http://rim-yeanna.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  31. http://siszetty.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  32. http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  33. http://aadhirahfarhana.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  34. http://theawesomeroro.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  35. http://www.eelleebeauty.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  36. http://izzatissamat.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  37. http://ainasyafiqahh.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  38. http://khudri2337.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  39. http://lisa-hlovate.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  40. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  41. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  42. http://acikwatie.blogspot.com/2014/11/selamat-hari-ulangtahun-kelahiran.html
  43. http://pleaselovemeunconditionally.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  44. http://budaksukavanilla.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  45. http://sitifatinimohdshukri.blogspot.com/2014/11/assalamualaikum-birthday-giveaway-by.html
  46. http://kakarians-forever.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  47. http://nuraaisy.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  48. http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  49. http://lissadblog.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  50. http://ayunirafilah.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  51. http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  52. http://ainxr-stoghiee.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  53. http://fiqadira.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  54. http://norshamimi.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  55. http://yangbaik.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  56. http://khatyaiman.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  57. http://satujanjikita.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  58. http://greenfarra.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  59. http://www.jiakreatifelt.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  60. http://bluekawaii-ira.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  61. http://lovehim30.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  62. http://huhahuhajerr.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  63. http://shapurplegirl.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  64. http://syiralokman.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  65. http://sallyadan.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  66. http://hajarashikin.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  67. http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  68. http://angellovesoldierjr.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  69. http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  70. http://dieylapunyerblog.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  71. http://sayasukala.blogspot.com/2014/11/assalamualaikum-w.html
  72. http://kusarah.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  73. http://blogcikbelbel.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  74. http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  75. http://giveawaysofea.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom_21.html
  76. http://smilewashere.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  77. http://mawarberduri-piqa.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  78. http://nazirasdiary.blogspot.com/2014/11/assalamualaikum-w.html
  79. http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  80. http://msermzni.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  81. http://farraanuar.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  82. http://eshazara.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  83. http://greennnpanda88contest.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  84. http://luahankutintaku.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  85. http://nadhirahyasmin.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  86. http://loveneddy.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  87. http://hzinnirah.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  88. http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  89. http://lalazarryn.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  90. http://farinahashari.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  91. http://enciktuanbesar.blogspot.com/2014/11/giveaway-super-duper-awesome-by-jaja.html
  92. http://nananimijiko.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  93. http://mun-rah.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  94. http://eirna-nurasikin.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  95. http://secrettales97.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  96. http://iamaproudmama.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  97. http://ummuaqill.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  98. http://itisstories.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  99. http://ainnadia2.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  100. http://misshensem.blogspot.com/2014/11/5-giveaway-birthday-giveaway-by-yana.html
  101. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  102. http://eurukaseven.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  103. http://anisyamir7lee.blogspot.com/2014/11/birthday-giveaway-by-yana-pink-blossom.html
  104. ~THE END~