Follow Me @snm.yana

Tuesday, November 24, 2015

Thursday, October 15, 2015

CPUV Nuffnang #2015

Thursday, October 15, 2015 2 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Lama bebenor menyepikan diri. Boikot sebab blogspot kena block kat ofis! Hahahaha...padahal xde orang kesah pun! Siyes sebenarnya x faham kenapa kerajaan nak juga block blog2 macamni kat ofis. Padahal bukannya sekali hadap blog sampai seharian. Paling banyak pun, sambil2 buat keje, sempat update 1 entry je pun. Kadang2 boleh hilangkan stress keje ofis lagi...

Entahlah...dunia ooo dunia! Eh...sebenarnya entri malam ni nak cerita pasal Mr. Nuffnang ni. Baik hati betul. Dah lama x update blog pun, masih ada CPUV yang berjoget2 kat blog ni. Hehehe... Last entry pasal CPUV ni adalah bulan Jun yang lalu [ENTRI DI SINI]. Lama gile kan?!!! Terharu mak bila tengok masih ada CPUV yang berjoget2 walaupun segan silu je nak berjoget. Hahaha...


Sedar x sedar, dah banyak yang 'Credited' rupanya. Alhamdulillah...ada lah jugak coin2 yang masuk secara pasif. Mekasih eh kepada semua yg sudi singgah walau sesaat dua ketika daku mengabaikan blog ni. Insyaallah, akan ku cekalkan hati untuk cuba meng'update' blog yang sunyi sepi ni. Thanks Mr. Nuffnang and Loyal Nuffnangers. ;)

Thanks a lot (^^,) xoxo.

Friday, September 18, 2015

Punca Blog Tak Ter'update'

Friday, September 18, 2015 2 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Yelah...korang baca tajuk tu pun terang lagi bersuluh la apa yang Yana nak cerita. Tapi lepas baca tajuk tu, korang ada rasa tertanya² tak kenapa? Kalau ada rasa macam tu, alhamdulillah...maknanya ada orang nak amik tahu kenapa blog ni jarang ter'update' kan. Tapi kalau korang xada rasa atau keinginan nak tahu, maksudnya dalam hati korang akan cakap macamni..."ada aku kisah ke kalau kau update ke tak update ke?". Ohhh...tertusuk hati ni kalau korang rasa macam tu kan....sodih den!

Hahaha...perasan lebih! Okaylah...back to tajuk entri petang ni. Sebenarnya tatau lah adakah ini boleh dipanggil sebagai punca atau sekadar mencari alasan semata²?



Hehehe...sebenarnya, malas betul nak update taw. Mood blogging dah ke laut. Sebab per? Sebab sepertimana kebanyakan daripada korang sedia maklum kan, especially yg kerja gomen tu kan...! Kebanyakan blog memang dah kena block, so...xleh nak blogwalking ke semua blog² yg ada...nasib lah kalau salah satu blog yg terpilih utk kena block tu adalah blog korang. So, mood nak blogging memang 100% terbantut.

Balik rumah pada setiap weekdays, memang rutin setiap hari adalah balik masak => makan => mandi/solat dan tidor jer. Memang xada harapan nak selit untuk on laptop dan update blog! Rutin weekend, bangun => masak/cari makanan => makan => buat kerja² rumah yg tertangguh masa weekdays => tengok tv => mandi/solat => tido! Owwww...pun xada masa nak selit masa utk on laptop & update blog.  

Orang cakap, alaaa...alasan je tu! Yessss...exactly! Memang I sengaja cari alasan taw..hakhak! Kalau dah on laptop, update blog, lepas tu melarat buka menda lain....memang keje lain xkan menjadi.


Hehehe...sekian sahaja bebelanku petang ni. Errkkk...perut kenyang, mata ngantuk! Alhamdulillah...tadi masa lunch makan Beef Rissole Dave's Deli, officer belanja, sedap!

Love, xoxo ♥    

Salam Jumaat

Friday, September 18, 2015 2 Comments
Assalamualaikum w.b.t.

Salam Jumaat kepada semua  bloggers. Rasa tenang dan sebak bila pagi² Jumaat ni dah pasangkan ayat² suci Al-Quran, teringat plak tragedi kren runtuh di Tanah Suci Makkah beberapa hari lalu. Sayu bila dikenangkan mangsa² yang terlibat.

Takziah buat semua ahli keluarga arwah. Mereka pergi di bumi yang baik, di hari yang baik, di bulan yang baik. Insyaallah...perjalanan mereka untuk bertemu sang Pencipta akan dipermudahkan.

Sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah buat semua.

BANYAKKAN DOA SELEPAS ASAR HARI JUMA'AT

Hari Jumaat, adalah hari yang terdapat waktu istimewa doa untuk lebih mustajab. Waktu pertama : ketika imam mula duduk di atas minbar sehingga solat Jumaat. Kedua : Selepas waktu Asar berdasarkan hadis Nabi :

يَوْمُ الجُمُعة ثِنْتَا عَشْرَةَ سَاعَةً ، لاَ يُوجَد فِيهَا عَبْدٌ مُسْلِمٌ يَسْأَلُ الله شَيْئاً إِلاَّ آتَاهُ إِيَّاهُ ، فَالْتَمِسُوهَا آخِرَ سَاعَةٍ بَعْدَ العَصْر

Erti : Hari Jumaat ada 12 jam yang mana tiada seorang hamba muslim berdoa padanya kecuali akan diberikan (maqbul), maka CARILAH IA di HUJUNG WAKTU SELEPAS ASAR" (hadis riwayat Abu Daud- hadis sohih)



Friday, August 21, 2015

Personaliti Mengikut Kumpulan Darah

Friday, August 21, 2015 1 Comments

Assalamualaikum w.b.t.

Jumaat petang...memang kebanyakan mood kerja dah ke laut kan. Dah x sabar nak berhujung minggu. Tapi kerja yg kejar dateline memang nak xnak kena siapkan juga.

Ubat mengantuk di petang hari (^^,)






Hanya perkongsian sahaja, bukan betul 100% pun.
Yana dalam kumpulan darah AB, korang pula camne?

Peace (^^,)

Thursday, August 20, 2015

Just Comeback!!!

Thursday, August 20, 2015 2 Comments

Assalamualaikum w.b.t.

Susah rasanya nak mulakan semula untuk menaip entri ni selepas dah stop update setelah sekian lama. Makin lama makin malas pula, tapi bila x update, rasa rindu nak blogging pulak. Acane eh? Adoiii....actually banyak betul benda nak cerita kat korang, banyak benda yang dah berlaku kan. Cukup je isu-isu semasa kat Malaysia ni. Sekarang macam² jenis isu hot kat Malaysia kan. 

Untuk permulaan ni, Yana nak cakap ALHAMDULILLAH, SYUKRAN JAZILAN YA ALLAH, sebab Yana dah selamat habiskan final semester Julai lalu. Dan dah selamat dapat result pun. Alhamdulillah...tunggu untuk konvo jer. Akhirnya tercapai untuk genggam degree scroll. Tapi x pasti pula bila konvokesyen batch kami ni. Huhuhu...

Ni nak #throwback masa last day final exam haritu.
Happy nya hanya Allah yang tahu....selepas 4 tahun setengah bertarung secara ePJJ di UiTM ni. Nak habiskan 9 semester ni, dah banyak kampus UiTM kami berpindah randah. Kampus Puncak Perdana, Kampus Shah Alam, Kampus InTEC, lastly Kampus Puncak Alam yang paling lama.



Happy sebab last day untuk final exam masa tu. Tapi sedih juga sebab most probably dah tak jumpa kawan² ni semua. Apa pun, semoga kami semua keep in touch walaupun berjauhan.

♥ Love u alls genk ♥ Sahabat sampai bila²...♥

Friday, July 31, 2015

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2015M/1436H (^^,)

Friday, July 31, 2015 3 Comments

Assalamualaikum w.b.t.

Rasanya masih belum terlambat nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2015M/1436H kepada semua kenalan. Hihi...tapi kira lambat lah wish ni, but better late than never...ye dak? Hihi...

Sebenarnya jeles juga la tahun ni sebab x betul2 dapat merasai suasana beraya kat kampung. Balik kampung pun lambat, dan sekejap sangat. Huhu...jeles tengok orang hapdet/haplod pic raya ramai2 tu. Huhu...betul x tipu. Sebab ni kira first time xde pic raya.

Sebab xde pic raya kan...kita update pic pergi holiday...hahaha~

Will update soon.....Holiday @Korea (^^,)


Love, xoxo (^^,)

Monday, July 13, 2015

Senarai Pemenang ~ Giveaway : 2nd Anniversary Yana & Dean

Monday, July 13, 2015 15 Comments

Assalamualaikum w.b.t.


Terima kasih kepada semua peserta² yang dengan sabar menantikan keputusan GA ni. Lama nya tertangguh...Yana mohon maaf sangat². Sebab Yana busy dengan final exam sebenarnya. Semalam baru last paper.

Boleh check no.peserta kat sini yer :
SENARAI PESERTA

Hadiah² yang perlu dipos tu nampaknya kena pos after Raya lah kan..sebab orang dah sibuk raya, kalau pos pun rasanya memang x sempat sampai before Raya kan. Sekali lagi Yana mohon maaf di atas kelewatan ni yer...
Dengan ini diumumkan pemenang² yang bertuah tu. Pemilihan pemenang adalah menggunakan cabutan nombor penyertaan yer. 

Wang Tunai RM30 x 1 pemenang (Top Referral)
Contact : Yana

Wang Tunai RM20 x 1 pemenang [Yoorin Melacolea]
No.3

Sehelai instant shawl benang hitam x 1 pemenang [Munirah Izzan]
No.13

Sekotak mineral coffee x 1 pemenang [Munirah Izzan]
No.17

BVR Collagen x 1 pemenang [Cik Mimi]
No.44

Topup RM10 x 2 pemenang [Maisarah Humaira]
No.41
No.5 (Cabutan Semula)

Topup RM5 x 3 pemenang
No.9 [Nur Syazlia] 
No.1 & No.53 [Mira Syaa]

Jeju Mask x 3 pemenang [Yana]
No.59
No.49
No.33

Keychain Sarawak x 3 pemenang [Yana]
No.36
No.79
No.23

Tahniah kepada semua pemenang yer. Mohon redeem hadiah korang sebelum atau pada 24 Julai 2015 yer. Kalau korang x dapat contact sponsor² seperti pada link tu, boleh contact Yana juga kat SINI yer.

Wednesday, July 8, 2015

Giveaway Cash Raya RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Sufi Printing Services

Wednesday, July 08, 2015 8 Comments

Assalamualaikum w.b.t.


Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..

Hadiah :
Top Referral : RM100 x 1
Random : RM 50 x 18 Pemenang

Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015
Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)

Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.
Sufi Printing Services merupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.

Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena anda perlu cetak baju murah di Sufi Printing Services? Dengan pengalaman dalam bidang design and print cetak baju murah selama 5 tahun merupakan tempoh yang cukup lama dan sangat berpengalaman dalam bidang ini dan semestinya cetak baju murah di Sufi Printing Services adalah sangat berbaloi kerana perkhidmatan yang cepat tapi berkualiti serta harga yang murah membuatkan cetak baju murah di Sufi Printing Services memikat hati pelanggan dan tidak lupa juga Sufi Printing Services mengutamakan misi dan visi agar kepuasan pelanggan amatlah diutamakan.

Sufi Printing Services adalah syarikat Bumiputra yang telah menjalankan perniagaan mencetak baju sejak tahun 2010. Sufi Printing Services juga telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia bernombor pendaftaran SA0171741-M . Sufi Printing Services mempunyai lesen yang sah untuk menjalankan perniagaan di kedai kami beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.
[ Gambar Di Luar Kedai ]
 [ Gambar Di Dalam Kedai ]

Antara Perkhidmatan yang ditawarkan di Sufi Printing Services :

Uniform F1 

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Dengan Sufi Printing Services :

1. Mempunyai Premis Perniagaan
Kebanyakkan orang akan meragui sama ada betul atau tidak bisnes yang kami lakukan. Sebabnya order kami tawarkan melalui online. Muka tak nampak ape pun tak nampak.. nak transfer duit pun takut kene tipu.. Perkara ni normal dalam dunia Online. Apa bisnes pun akan merasai perkara yang sama. Alhamdulillah setakat ini pelanggan kami berasa yakin dengan kami kerana kami mempunyai premis perniagaan yang sah yang terletak di Ampang Water Front. Gambar premis kami dari luar yang beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

Kami mengalu-alukan kehadiran anda yang berada di sekitar lembah klang untuk melawat pejabat operasi kami untuk melihat sendiri kualiti cetakkan dan juga jenis-jenis baju yang anda mahukan. 

2. Cara Dan Masa Untuk Deal Tempahan Lebih Mudah 
Bagi yang tak sempat nak datang ke kedai kami atau berada di luar selangor, anda boleh deal melalui email, Facebook, Sms ataupun Whatsapp. 24jam on. Insyaallah kami akan balas semua pertanyaan anda dengan cepat. 

3. Penghantaran Yang Fleksible 
Maksud penghantaran yang fleksible ni adalah, anda boleh pilih sama ada nak COD kat kedai kami ataupun hantar melalui PosLaju. Kalau poslaju tu ada caj la kan.. caj tu poslaju yang tentukan. Kami juga boleh hantar ke tempat anda jika menepati syarat-syarat yang kami kenakan. 

4. Tiada Design? Kami Boleh Designkan :) 
Ramai juga pelanggan kami yang tidak mempunyai design. Dengan kami xde masalah. Kami boleh designkan ikut design yang anda mahukan. Cuma berikan kami idea dan kami akan designkan ikut idea anda. Caj minimum untuk design adalah RM50. 

5. Kami Print Sendiri. Bukan Sub Kilang 100% s
Semua baju yang ditempah kami cetak sendiri. Kami tak sub ke mana2 kilang. Jom kita tgk tempat operasi kami.
6. Harga Boleh Runding Sampai Jadi
Cerita pasal harga anda jangan takut. Insyaallah harga boleh nego sampai jadi. Tapi janganlah sampai mintak harga yang tak logik huhu.. Kalau mahal atau lari dengan bajet anda, sila beritahu kami untuk kami semak semula harga supaya kedua-dua belah pihak berpuas hati :) Ok cukup 6 sebab mengapa anda perlu tempah dengan kami. Insyaallah lain hari kami akan update lagi beberapa sebab untuk menguatkan lagi keyakinan anda terhadap kami.

Untuk pertanyaan dan tempahan baju, boleh hubungi kami disini -> HUBUNGI KAMI atau terus call pejabat kami ditalian 03-4280 0833 atau whatsapp 011 3550 5319. Waktu operasi adalah dari jam 10 pagi sampai 7 malam.

Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi PritingrServices dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Sufi Printing Services , Emas Putih , Lan Careno , Mek Zumbie , Mawar Biru , Ejulz , Nina Mirza , Nizam , Ida Baharum , Inani Hazwani , Yanie Yusuf , Syira Lokman , Faziera , Boni Kacak dan Nadiah Hanum :)

Tuesday, July 7, 2015

Senarai Peserta ~ Giveaway : 2nd Anniversary Yana & Dean

Tuesday, July 07, 2015 15 Comments

Assalamualaikum w.b.t.

*UPDATE*

TARIKH GA : 1 JUN ~ 1 JULAI 2015 (11.59 MALAM)

Terima kasih kepada semua yang dah join Giveaway : 2nd Anniversary Yana & Dean dan lengkapkan semua syarat². Bagi yang belum join tu, masih ada masa lagi. Yana publish GA ni sempena Ulangtahun Ke-2 perkahwinan kami, selain tu sebab sebulan ni Yana akan busy dengan Research Project & Final Exam taw. So, sebab xnak blog ni sunyi sepi...buat lah GA.

Sementara Yana ada masa free ni, Yana nak blogwalk ke blog peserta² semua yer. Mohon semak dan maklumkan jika ada kesilapan. Senarai peserta untuk GA ni juga akan diupdate dari masa ke semasa yer :

*UPDATE*

Terima kasih sekali lagi kepada semua peserta. Mohon maaf di atas kelewatan untuk kemaskini senarai nama peserta. Memang sibuk sangat² sampaikan xada masa untuk jenguk blog sendiri. Okay...seperti dijanjikan, Yana sertakan senarai nama peserta, mohon semak yer dan inform jika ada silap. Pemenang akan diumumkan pada bila² masa sahaja dengan cara cabutan oleh Dean & Yana.
  1. http://cutiefany.blogspot.com/2015/06/iveaway-1st-anniversary-yana-dean.html 
  2. http://belongtomee.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  3. http://adna2029.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  4. http://cammylia.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  5. http://syazrim.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  6. http://yangbaik.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  7. http://yoorinmelacolea.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  8. http://www.jiakreatifelt.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  9. http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  10. http://www.munirahizzan.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  11. http://www.maisarahsidi.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  12. http://theathra.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  13. http://darikacamataseorangwanita.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  14. http://izzeyda.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  15. http://mirasyaa.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  16. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  17. http://husnamalek.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  18. http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  19. http://loveyoucontest.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  20. http://projekabc.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  21. http://www.hajarshikin.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  22. http://eilyasara.blogspot.com/2015/06/2nd-anniversary-yana-dean.html
  23. http://imaneeda.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  24. http://amirahamer.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  25. http://www.kisahpondokkecil.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  26. http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  27. http://adriana-contestga.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  28. http://pinky-lynn.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  29. http://atiqahamelya.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  30. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  31. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  32. http://uniquebell.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  33. http://aliatulaiman.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  34. http://syiralokman.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  35. http://fatihahxoxo88.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  36. http://anakbonda.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  37. http://www.ayuzan.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  38. http://www.azhafizah.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  39. http://addinnadiena.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  40. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  41. http://jombercontest.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  42. http://theaniss.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  43. http://anisyamir7lee.blogspot.com/2015/06/3rd-giveaway-sulaman-lace-heaven.html
  44. http://www.mamaniza.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  45. http://sallyadan.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  46. http://lestarigiveaway.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  47. http://www.akifimtiyaz.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  48. http://ohresepiku.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  49. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  50. http://ohmysecondblog.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  51. http://www.cekgunorazimah.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  52. http://cahayanurlight.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  53. http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  54. http://hakciptaterpelihara.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  55. http://umikasum.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  56. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  57. http://shapurplegirl.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  58. http://www.duniashida.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  59. http://kontemporarigurl.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  60. http://ummi2m2s.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  61. http://norshamimi.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  62. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  63. http://dot-sn.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  64. http://cikash.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  65. http://typoooh.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  66. http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  67. http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  68. http://naframedina.blogspot.com/2015/06/giveaway-1st-anniversary-yana-dean.html
  69. http://dilazhari.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean_22.html
  70. http://azlanrumadi.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  71. http://narumihuda.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  72. http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  73. http://www.iuzira.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  74. http://ahlamsjourney.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  75. http://dewqracintakita.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  76. http://kieyrah97.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  77. http://qiyasaad.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html?m=1
  78. http://plannerofmylife.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  79. http://farinahashari.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  80. http://hzinnirah.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  81. http://jnjikita.blogspot.com/2015/06/giveaway-2nd-anniversary-yana-dean.html
  82. Thank you and Good Luck (^^,)

                                                                                                          Love, xoxo (^^,)

                                                                                                          Sunday, June 21, 2015

                                                                                                          CPUV Nuffnang #2015 | 5x Multiply

                                                                                                          Sunday, June 21, 2015 5 Comments

                                                                                                          Assalamualaikum w.b.t. & Salam Ramadhan Kareem.

                                                                                                          Rasanya masih belum terlambat kalau Yana nak ucapakan Selamat Menjalani Ibadah Puasa di Bulan Ramadhan Kareem ni. Alhamdulillah, masih diberikan peluang, umur dan kesihatan yang baik untuk bertemu dengan Ramadhan tahun ni. Semoga ibadah tahun ni diterima oleh Allah s.w.t.

                                                                                                          Okay...back to the entri. Malam ni baru sempat nak buat rutin a.k.a entri penghargaan kepada Mr.Nuffnang sebab x lokek2 untuk bagi CPUV untuk Yana Pink Blossom. [Previous entry for Mr.Nuffnang] Asyik tertangguh2 je sampai ada yang dah status credited kan. 

                                                                                                          Alhamdulillah...5 CPUV yang terkini :
                                                                                                          *Dumex Dugro
                                                                                                          *Shell Helix
                                                                                                          *Perfecto Popcorn
                                                                                                          *Tesco - Lebih Jimat
                                                                                                          *RHB Lifestyle App


                                                                                                          Phewwwwww....thanks again Mr.Nuffnang & my loyal nuffnangers!

                                                                                                          Love, xoxo (^^,)

                                                                                                          Monday, June 15, 2015

                                                                                                          MAKANAN KEGEMARAN RASULULLAH SAW

                                                                                                          Monday, June 15, 2015 7 Comments
                                                                                                          Assalamualaikum w.b.t.

                                                                                                          Salam Isnin. Lemaunya pagi ni rasanya. Lagi 2 hari kita semua bakal menjalani ibadah  puasa di bulan Ramadhan. Alhamdulillah...tahun ni dipanjangkan lagi usia kita untuk menyambut bulan Ramadhan...Insyaallah. Dah habis ganti puasa ke semua? Hihih...alhamdulillah, Yana pun dah habis ganti semua sebelum masuk bulan Rejab haritu. Lewat sikit tahun ni habis ganti, tapi yang penting berbayar semua hutang² kita dengan Allah swt ye dak?? Sape² yang x sempat nak ganti tu, sila lah bayar 'denda' a.k.a Fidyah nye yer... Xtaw nak kira fidyah? Sila rujuk jabatan agama atau boleh juga cuba kira kat sini : Kalkulator Fidyah (^^,)

                                                                                                          Pagi ni nak share makanan kegemaran Rasulullah saw. Alhamdulillah, semua makanan ni memang Yana suka. Korang macamana pula?


                                                                                                          1. Barli – Bagus untuk demam jika dibuat sup.
                                                                                                          2. Kurma – Nabi saw bersabda rumah yang tidak mempunyai kurma adalah seperti rumah yang tidak ada makanan.
                                                                                                          3. Buah Tin – Buah dari syurga. Boleh mengubati buasir.
                                                                                                          4. Anggur – Nabi saw suka buah anggur. Ia membersihkan darah, menguatkan buah pinggang, membersihkan perut.
                                                                                                          5. Madu – Ia adalah makanan segala makanan, minuman segala minuman, ubat segala ubat. Mengubati cirit birit jika dibancuh dengan air panas, membuka selera, menguatkan perut, membuang kahak. Elok diminun waktu pagi dengan air suam.
                                                                                                          6. Tembikai (Segala Jenis) – Nabi saw bersabda wanita mengandung tidak akan gagal melahirkan anak yang baik dari segi karater dan wajahnya.
                                                                                                          7. Susu – Nabi saw bersabda susu baik untuk membuang panas badan seperti tangan membuang peluh dari dahi. Menguatkan belakang, memperbaiki otak memperbaharui pandangan mata, membuang kelupaan.
                                                                                                          8. Cendawan – Baik untuk mata, perancang keluarga.
                                                                                                          9. Minyak Zaitun – Rawatan kulit dan rambut. Melambatkan penuaan, merawat radang perut.
                                                                                                          10. Delima – Membersihkan tubuh dari syaitan & bisikan syaitan selama 40 hari.
                                                                                                          11. Cuka – Nabi saw selalu meminum dengan minyak zaitun (Trend yang popular di restoran Itali).
                                                                                                          12. Air – Minuman terbaik. Jika dahaga hendaklah disedut perlahan-lahan. Jangan diteguk. Mudah mendapat sakit pada hati.
                                                                                                          Sumber : FB Tok Wan

                                                                                                          Wednesday, June 10, 2015

                                                                                                          GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

                                                                                                          Wednesday, June 10, 2015 24 Comments

                                                                                                          Assalamualaikum w.b.t.

                                                                                                          Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

                                                                                                          Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

                                                                                                          Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

                                                                                                          giveaway efg mega raya 2015

                                                                                                          { Click banner di atas untuk sertai }

                                                                                                          Hadiah :

                                                                                                          SEO

                                                                                                          RM300 x 1 pemenang
                                                                                                          RM200 x 1 pemenang

                                                                                                          RM100 x 1 pemenang

                                                                                                          RM100 Cash x 25 pemenang

                                                                                                          Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


                                                                                                          Syarat-syarat wajib :

                                                                                                          1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

                                                                                                          2. Follow blog sponsor

                                                                                                          4. Follow Instagram

                                                                                                          5. Add facebook
                                                                                                          6. Follow G+
                                                                                                          7. Like facebook page
                                                                                                          Helenz Signature Official
                                                                                                          K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
                                                                                                          Exchangefeedgroup
                                                                                                          irrayyan.com Official FB
                                                                                                          Arzmoha
                                                                                                          Nik Ainaa
                                                                                                          Amy Si Gadis Weird
                                                                                                          Rahim Aim Channel

                                                                                                          AIN Dramatic Uniq Blog

                                                                                                          ShamieraOsment.com
                                                                                                          CikGu NoraZimah
                                                                                                          YanieYusuf
                                                                                                          syirasophie.blogspot.com
                                                                                                          Chenta Hati Saya
                                                                                                          Diari Jejaka Hangat
                                                                                                          Kumahuitu.blogspot.com
                                                                                                          Official Pages "Qaseh Ku"
                                                                                                          Shahira's blog
                                                                                                          Akif Imtiyaz Official Blog
                                                                                                          Isolabellaz
                                                                                                          Eny Abdullah Cooking & Photography
                                                                                                          PowergolD.BiZ
                                                                                                          Papaglamz
                                                                                                          MMD One Stop Centre
                                                                                                          P.C.L
                                                                                                          Blog BingkisanHati
                                                                                                          Cikk mimin mera
                                                                                                          Shaklee House Pantai TIMUR
                                                                                                          Zulls Grill N Spices
                                                                                                          Nota Purba
                                                                                                          Nukilan Reena
                                                                                                          Mia Zain
                                                                                                          Kanvaskehidupanku
                                                                                                          Mommy Yoorin
                                                                                                          Sayidahnapisahdotcom
                                                                                                          safuraonlinediary
                                                                                                          Anajingga
                                                                                                          Bicara Mummy
                                                                                                          Aku Penghibur [dot] com
                                                                                                          SIpanjangkata Likers



                                                                                                          GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

                                                                                                          di sponsor oleh

                                                                                                          Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
                                                                                                          Madeena Skincare by Helenz Signature
                                                                                                          dan




                                                                                                          EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK