Part 3 : Appointment With Dermatologist (Dr. Ko Skin Specialist)

Wednesday, January 28, 2015


Assalamualaikum w.b.t.

SAMBUNGAN

Hari ni baru berkesempatan nak siapkan entri Part 3 ni. Rupanya ada kawan blogger (Liyana) yang baca entri Yana pasal ni, dia ada tanyakan sambungan daripada Part 1 & Part 2. Oleh sebab itu, Yana gigihkan juga nak siapkan entri Part 3. Thanks pada Liyana sebab sudi baca entri ni. Buat korang yang belum baca previous entry berkaitan ni, boleh klik link kat atas tu k.

Alhamdulillah...puas hati sangat². Yana nk bgtaw korang, entri ni bukan berbayar taw. Yana tak dibayar untuk promote produk Dr. Ko ni. Tapi ni adalah personal experience Yana sendiri alami. Kalau ikutkan tarikh hari ni, dah 4 bulan menggunakan produk Dr. Ko ni. Yana amik ubat makan untuk 1 bulan pertama jer...lepas tu stop take a pills but then terus guna produk dia je sampai hari ni. 

Produk yang Yana gunakan. Gambar ni pinjam daripada Blogger Illy.

Produk :

(1) Bio Perform Acne Cleanser (Dermax) 
Cost : RM 139 / RM 153 (SS) for 120ml

(2) Vitality Purifying Essence (Ko Dermacare)
Cost : RM 180 / RM 192 (SS) for 30ml
Reduces imprefections, balances preveny breakout, for a clear and skin complexion.

(3) Anti-Acne Mist (Ko Dermacare) 
Cost : RM 120 / RM 153 (SS)  for 60ml
Helps to reduce the frequency of spots and pimples, while soothing inflamed, red, irritated skin.

(4) Bio Comedone Essence (Dermax) 
Cost : RM 139 / RM 153 (SS) for 30ml
Enriched with high concentrated plant extract, which it helps to eliminate the skin dead cells, refine the open pores, reduce blemished, acne and control sebum.

(5) Aqua Hydrating Moisturizer (Ko Dermacare) 
Cost : RM 280 / RM 308 (SS) for 60 gram
A premium moisturizer contains vitamin B5, Hyaluronidase to soothe and calm irritated skin.

(6) Advance Sunscreen with SPF 50 PA +++ (Ko Dermacare) 
Cost : RM 180 / RM 198 (SS) for 30gram
Protects skin from aging and sunburn with broad spectrum UVA & UVB, helps to combat skin aging and against free radicals while protecting the skin from photo-aging.

Source : http://www.koskinspecialist.com

Selepas stop ambil ubat 3 bulan lepas...kulit ni x pernah naik jerawat lagi. Sebelum ni dah cuba banyak jenis produk, tapi hasilnya untuk sementara jer. Tapi dengan produk-produk yang dicadangkan oleh Ko Skin Specialist ni, hasilnya untuk jangka masa panjang taw. Walaupun mahal, tapi hasil dia berbaloi. Bak kata pepatah "BEAUTY IS A PAIN".

Will be continue...Part 4 

You Might Also Like

48 person(s) poked me!

  1. Wow...seriusly? Arrghh...aku pun ada kulit bermasalah....entah allergik ke aper..dekat same spot je dia ada...stressss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh la pergi cuba rujuk di klinik pakar kulit....jangan ambil sembarangan produk taw, klu x makin teruk jadinya.

      Delete
  2. Agak2 berapa awk dah habis utk treatment ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear, it's depend on ur treatment. Mine...boleh la tahan, kena keluar belanja cket lah, tapi kesan nya untuk jangka masa yang lama. Buat treatment tu mula2 jer...lepas tu cuma pilih produk yg sesuai & penjagaan yg btl...insyaallah, okay (^^,)

      Delete
    2. Bila hasil tu puas hati, kita x terasa sgt duit yg kita spent tu...seriously. Hehe... Boleh pm kalau ada nak tanya apa2 lagi k... https://www.facebook.com/yanapinkblossom

      Delete
  3. Pedih ulu hati tengok harga dia..... Hahha nak kulit ok... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...boleh tahan la. Tapi puas hati dengan hasil dia. "Beauty is a pain".
      Hahaha

      Delete
  4. Akak pergi direct ke dr ko atau buat appointment dulu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tu pergi walk in jer...kebetulan x ramai patient, so sempat menyelit utk treatment masa tu. Hiihi...

      Delete
  5. As salam sis..how much sume treatment ni utk btl2 cantek n berkesan? Sy pn ade mslh kulit sensitif..mcm2 produk sy guna..still mcm tu gk..stress sgt2...igt nk g dr ko..tp kos brp agak2 sis abehkn? Ade 2k or 3k tak? Tkot riban2 plak nnt ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh beli on9 barang2 n ubat dr ko. Dermax clinicare & ko dermaceutical skincare. Kalau utk jerawat boleh ckp nak beli accutane. Rasanye rm180 sebulan. Utk berkesan slalunye kena makan 6bulan n then after dat insyaAllah jerawat akan clear. But depends on tahap kulit jugak. Klo pergi klinik dr ko die akan bg bnde lain mcm2, so jadik lebih mahal. Boleh google 'accutane' utk dptkan lebih info tentang ubat tu.

      Delete
    2. dekat mana online nk beli auctane tu sis?

      Delete
    3. accutane kt mana nk beli online tu sis

      Delete
    4. Accutane rasanya xboleh beli on9...sbb ia ubat terkawal. Then kdg2 farmasi pun dorg xnak jual tanpa prescription from doctors.

      Delete
  6. Kenapa stop pills after sebulan? Yg purple tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer dear...yg purple tu lah. Masa tu mmg target amik pills tu utk sebulan jer. Sbb masa consume dlm tempoh sebulan tu pun mmg sangat ketara perubahan dia. Klu utk yg single, xde merancang utk pregnant, better amik dalam 3-6 bulan...confirm xde masalah kulit dah lepas tu.

      Delete
    2. Nak tanya, mana nak beli pil kaler purple tu? ada kesan sampingan tak?

      Delete
    3. Pil kaler purple tu boleh beli kat klinik dia...klu pil macam tu biasa nye mmg susah nak dapat dari farmasi coz ubat terkawal n perlu ada prescription drpd doktor baru boleh ambil.

      Delete
  7. Kalu ambil ubat pill tu harga brp

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm sorry coz i'm not sure the actual price for the pills. Tq.

      Delete
  8. akak kene berapa ye utk package tu? saya kene dlm 1k lebih. skrg ni saya just amik pil je dulu sebab tak mampu nk amik yg package tu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's ok dear...amik pills tu pun dah okay, permulaan yg bagus, sebab dia nak balance kan hormon dan minyak pada kulit dari dalaman kita. Cuma klu x guna produk dia, make sure adik pilih skincare yg sesuai dgn kulit k...klu salah pilih produk, susah juga nak baik tu...

      Delete
    2. Akak dah stop amik pills tu, sbb masa tu mmg dalam proses try to conceive. That's y consume dlm sebulan jer...

      Delete
  9. Kalau tetibe stop product dr.ko ni ade effect ape ape tak?

    ReplyDelete
  10. Kalau tetibe stop using product dr.ko ni ade effect tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far xde effect pape sis...sebaliknya klu dah stop kulit pun susah dah nak bermasalah.

      Delete
  11. Assalam hai nk tny.. Selalu product ni more or less tahan utk berapa lama ye..? Tq ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama juga, 2/3 bulan atau lebih...depends on ur usage. (^^,)

      Delete
  12. Accutane tu boleh dapat dkt mana ya sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat klinik dr ko ad..sy baru je ambik

      Delete
    2. TQ. Kalau boleh u share berapa sebenarnya harga pills tu?

      Delete
  13. Akk buat treatment tu brape kalli ye?mesti mahal kan..πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

    ReplyDelete
  14. Akk buat treatment tu brape kalli ye?mesti mahal kan..πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Byk kali juga... Boleh tahan lah...hasil puas hati. Tp still boleh adjust utk sesuaikan ngan bajet kita (^^,)

      Delete
  15. Replies
    1. Boleh baca kat sini: https://yanapinkblossom.blogspot.my/search/label/Dr.Ko%20Skin%20Specialist

      Delete
  16. Hi sis..nk tny..mase mkn ubt pil tu..sis guna jgk ke skincare dktor ko at the same time? Or abes cnsume ubt..bru start jge with dr ko skincare?

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Hi sis..nk tny..mse sis mkn ubt tu sis guna skincare dr ko skli ke at the same time or just cnsume ubt smpai abes..after that bru pkai skincare dr ko?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tu sy consume ubat, buat treatment & guna produk skincare Dr.Ko dalam masa yang sama...sbb saranan doktor kalau nak lebih effective. Tapi kalau ada kekangan bajet, boleh apply step by step...xada masalah.

      Delete
  19. Hai nak tanya, i baca bnyk side effects kalau ambik pill purple tu. Mcm depression and high blood cholestrol.. U ambik sebulan tu ada apa2 tak effect?

    ReplyDelete
  20. Hai nak tanya, i baca bnyk side effects kalau ambik pill purple tu. Mcm depression and high blood cholestrol.. U ambik sebulan tu ada apa2 tak effect?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh baca kat Part4 : http://www.snmofficial.com/2016/02/part-4-appointment-with-dermatologist.html

      Masa tu sy consume dalam sebulan, xada apa² effect. Alhamdulillah xde apa² yang memudaratkan...

      Delete
  21. macam mana ngan payment? Boleh buat ansuran ke if kita ambil pakej?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau x silap boleh ansuran 2/3x. Tp kena tanya klinik tu lah. Masa tu Yana bayar lump sump...

      Delete

Google+ Followers

Subscribe