Green Pet

Thursday, March 19, 2015

Assalamualaikum w.b.t.

Kalau ada baca tak entri Yana yang minggu lepas pasal DIY Soilless Plant tu...? Kalau belum boleh baca yerk. Hihihi...design yang Yana nak tu memang dah habis stok. Susah betul nak jumpa...dah puas google. Tapi xpela...Yana dah jumpa yang design lain...walaupun x secantik yang macam Yana nak tu, tp still benda yang sama.


Jeng...jeng....introduce my new green pet, mini potted plant! Ni baru je start tanam...tapi tatau la berapa hari baru dia tumbuh. Dua color, dua jenis pokok yang berbeza. X sabar nak tunggu pokok ni tumbuh taw. Yana memang suka pokok-pokok ni, boleh dikatakan pencinta alam jugaklah...hihihi. 

Yang ni tanam kat ofis jer...sesuai sangat sebagai 'Desk Plant'. Untuk korang yang tatau apa kebaikan desk plant ni, baca ni :-
  1. Mengurangkan tekanan (Reduce stress)
  2. Meningkatkan produktiviti (Increase productivity)
  3. Mengurangkan sakit dan ketidakhadiran (Reduce sickness and absence)
  4. Persekitaran yang lebih baik untuk bekerja (A better environment to work in)
  5. Udara yang lebih bersih untuk bernafas (Cleaner air to breathe)
  6. Mengurangkan bunyi (Reduce noise)
  7. Meningkatkan kreativiti (Increased creativity)
  8. Nampak lebih sihat (You’ll look healthier)

Kalau korang nak baca lagi lanjut, boleh je google ke...banyak website yang tulis pasal kebaikan desk plant ni. Yana saja je tak tempek kat sini, sebab malas nak translate. Hahaha...mohon ampun di atas 'kemalasan' ku disitu. Kalau korang pun malas nak google juga, Yana dah sediakan link untuk korang baca k.. : [1] [2] [3] [4

Peace (^^,)
 

You Might Also Like

2 person(s) poked me!

  1. nak cari gak la ni, yana...
    daripada letak bunga mati atas meja, baik letak desk plant ni.
    mau menggoogle...

    ReplyDelete
  2. err.. mengurangkan ketidakhadiran tu.. mcmana agaknya ya. kehadiran ke tempat kerja eh? hehe

    ReplyDelete

Google+ Followers

Subscribe